Harjoituspelit päätökseen FC Espoo-Futura

Valmentaja Pertti Koposen näkemys eilisestä harjoituspeleistä:
Tämän talven ja kevään harjoitusottelut on pelattu. Leppävaaran uudella tekonurmella pelattu ottelu FC Espoo – FC Futura päättyi lukemiin 1-1. Futura johti vielä puoliajalla 0-1 lukemin.

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin vierashallinnassa. Kärjessä pelanneelle Anton Britschgille siunaantui kaksi identtistä maalipaikkaa, joista toisesta hänen lobbinostonsa painui espoolaisten maalin takanurkkaan. Peliä oli tuolloin pelattu 16 min. FC Espoon pelisuunnitelma oli nopeilla puolenkäännöillä ja pidemmillä pystysyötöillä pelata pallo porvoolaisten selustaan. Nämä pallot pystyi Futuran alakerta jälleen virheettömästi pelanneen toppari Joni Oikkosen johdolla hoitelemaan toinen toisensa jälkeen eikä Alessandro Marzuoli joutunut kertaakaan oikein torjuntatöihin.

Puoliajalla Futura vaihtoi keskikentältä Cihan Göcksilin ja välinerikosta kärsineen Arttu Pösön nuoriin Jesse Sundströmiin ja Daniel Nylundiin. Toiseksi toppariksi Ikivarman Dan Majanderin tilalle juoksi myös nuoren kaartin Fredrik Aardemäe. Maalipuiden väliin kirmasi Jussi Ikonen.

Toinen jakso ennätti vierähtää vain 3 minuuttia kun FC Espoon Linus Salminen puski kulmapotkusta ottelun tasoihin. Pelin hallinta siirtyi espoolaisille. Sitä vankisti vielä hyvin vasemmalla puolustaneen ranskalaisen Pierre Nlaten vaihto Joni Ronkaiseen. Vaihtoruletilla oli selkeä vaikutus porvoolaisten omaan peliin ja lisää vaihtoja tuli. Emil Forsblom juoksi kentälle espanjalaisen Rubenin tilalle. Kun vielä ennen täyttä aikaa Rasmus Ahlfors vaihtui Ville Kuuselaan, oli vaihtoruletti pyöritetty. Lopussa vain kolme avauksen pelaajaa (Niko Eerola, Joni Oikkonen ja Teimuraz Apriamashvili) pelasivat täydet minuutit. Joukkue kuitenkin puolusti hyvin oman hyökkäyspelin hyydyttyä ja 1-1 lukemat kuvastivat lopulta hyvin joukkueiden voimasuhteita.

Futura matkaa kalakukkokaupunkiin pitkänä perjantaina ja aloittaa pääsiäisen Kakkosen pistetaistolla FC KuFu-98 vastaan.