Näin pelataan Kakkosta 2014

Pelataan kolminkertainen sarja neljässä 10 joukkueen lohkossa. Lohkojen voittajat pelaavat pareittain kaksiosaiset nousukarsintafinaalit, joiden yhteistuloksilla voittajat nousevat Ykköseen kaudelle 2015. Kaksi joukkuetta nousee Ykköseen.

Karsinnan joukkueparit arvotaan. Arvonta suoritetaan Helsingissä 27.9.2014. Karsintapelien järjestys (koti- ja vieraspeli) arvotaan myös. Ottelut pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti.

UEFA: n vierasmaalisääntö

Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Jokaisen Kakkosen lohkon sijalle 9. ja huonommin sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Kolmoseen kaudeksi 2015. Lisäksi Kolmoseen putoaa kaikkien Kakkosen lohkojen huonoiten pelannut sijalle 8. sijoittunut joukkue jolla on vähiten pisteitä, joka tarvittaessa määräytyy kilpailumääräysten 7 §:n 2 momentin mukaisesti. Kaikkiaan 9 joukkuetta putoaa.