Mika Lönnström päävalmentajaksi Thaimaan pääsarjaan

Porvoolaislähtöinen Lönnström siirtyi kesällä 2012 Thaimaan kolmanneksi korkeimmalla tasolla pelaavan Roi Et Unitedin valmennustiimiin ja seuran akatemian johtajaksi. Viime vuonna hän nousi jo seuran päävalmentajaksi ja nosti joukkueen maan kakkostasolle. Hyvä työ on kantanut hedelmää ja nyt Lönnström siirtyy maan pääsarjassa pelaavan Police United FC:n päävalmentajaksi.

– Neuvotteluja käytiin noin kuukauden ajan agentin ja seuran välillä. Nyt asia on sinetöity, Lönnström kertoo.

Bangkokilainen Police United FC on yksi Thaimaan suurseuroista. Kotipelinsä se pelaa Thamasat University Stadiumilla, jonne mahtuu 25 000 katsojaa.

– Joukkue on erittäin kokenut ja ollut jo pitkään sarjan keskikastissa. Police United on yksi Thaimaan vanhimmista ja tunnetuimmista seuroista, suomalaisvalmentaja toteaa.

Jalkapallo on Thaimaassa erittäin suosittu laji.

– Se on suosituin ja seuratuin laji täällä. Esimerkiksi kaikki pääsarjapelit tulevat TV:stä suorina lähetyksinä. Pelitempo on olosuhteiden takia joskus hieman alhainen, mutta taso on kovempi kuin esimerkiksi Veikkausliigassa. Ulkomaalaispelaajat ovat täällä kaikki todella kovia pelaaja, Lönnström kertoo.

Sopimus Police United FC:n kanssa kattaa kaksi kautta.

– Kyllä tämä on oman valmentajaurani toistaiseksi kovin juttu, Lönnström toteaa.

Police Unitedin kausi pääsarjassa, Thai Premier Leaguessa, on alkanut hieman vaisusti. Yhdeksästä pelistä on kertynyt seitsemän pistettä.

Kymppipaikka.fi / JS