Hyytävät olosuhteet – maaliton kotitasuri Futuralle

Coach Koposen mietteitä JäPS pelistä.

Viilennyt sää ja tummat pilvet Porvoon yllä merkitsivät jäätävää raesadetta reilu puoli tuntia ennen Futuran ja JäPS:n Kakkosen itäisen lohkon ottelun alkua. Kenttä pysyi lumiloskaisena koko ottelun ajan vaikka aurinko jo toisella jaksolla pilkistikin uhkaavien pilvien lomasta. Olosuhteista huolimatta runsaslukuiselle porvoolaisyleisölle tarjottiin vauhdikas ja jännittävä jalkapallo-ottelu aivan ottelun viimeisiä sekunteja myöten.
JäPS pelasi suoraviivaista jalkapalloa. Se yrittipääsääntöisesti tavoittaa pitkillä pistopalloilla vahvaa target-pelaajaansa Einari Kurittua Futuran puolustuslinjan takaa. Tämä onnistui vain kerran kun ottelua oli pelattu jo 90 minuuttia. Sillä kertaa kotivahti Alessandro Marzuoli pelasti vastaantulollaan tilanteen kulmaksi. Futuran paras paikka tuli Georges ”Misse” Ebonquelle kun ottelun lisäaikaa oli jäljellä enää muutamia sekunteja. Tällä kertaa JäPS-vahti Dmitry Chudaykin peitti Missen lähilaukauksen. Heti tuon tilanteen jälkeen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi.
Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ottaa koko pistepotti, joten lopulta pistejako oli melkoisen oikeaan osunut lopputulos.
Futuran alakerta Alessandro Marzuoli, Fredrik Aardemäe – Joni Oikkonen – Dan Majander – Son Pham piti yhtä virhettä lukuunottamatta vaarallisen Kuritun kurissa ja nuhteessa. Tuon lopussa tulleen virheen paikkasi sitten Ale.
Keskikentällä Cihan Göcksil oli jälleen läpi ottelun terhakka. Teimuras Apriamasvili paransi otteitaan toisella jaksolla ja alkoi pelata jo omalla taitotasollaan. Enemmän olisi odottanut tosin hyökkäyksiä oikean laidan kautta, jossa nopea Nico Eerola laitalinkkinä jäi varsinkin ensijaksolla liian vähille palloille. Vasemmalla viilettänyt Arttu Pösö piti tasonsa läpi ottelun ja Arelta nähtiin yksi todellinen tykinlaukaus, joka tällä kertaa painui keskelle Chudaykinin vartioimaa maalia ja hänen nyrkeistään takaisin kentälle.
Kärjessä aloittaneelle Anton Britschgille siunaantui pari paikkaa tehdä ratkaisu mutta tällä kertaa märistä olosuhteista johtuen ruutikin oli märkää. Antonin tilalle ottelun viimeiseksi vartiksi juoksi Kakkosen debyyttiin nuori Emil Forsblom, joka esitti ennakkoluulottomia otteita heti ensiminuuteistaan alkaen. Myös Nico Eerolan tilaalle vaihdettu Dan Nylund täytti häneen ladatut toiveet.
Viikon päästä Futura matkaa MP:n vieraaksi Mikkeliin.