Ärsyttävä tappio Futuralle – Atlantis vei pisteet Porvoosta

Coach Koposen mietteitä ottelusta

Kesäinen lämpö, ihoa hivelevä auringonpaiste ja virheiden sävyttämä ottelu loivat tuskaisen iltapäivän kotijoukkueelle FC Futuran kohdatessa helsinkiläisen Atlantiksen.

Atlantis jatkoi voittojen tiellä viemällä lopulta niukoin 2-3 (1-2) lukemin täyden pistepotin.

Futura suorastaan lahjoitti kaikki vieraiden tekemät osumat. 1-0 johtoasemassa. 1-1 tasoitus tuli, kun Atlantiksen kulmakeskitys löysi ylösnousseen puolustaja Jallohin pään. Selkeä merkkausvirhe ja kun vielä muutamaa minuuttia myöhemmin Futuran oma puolustaja syötti Atlantiksen Tukiaisen läpiajoon, oli ensimmäisen jakson maalit nähty. Tosin Futuralla oli 2 avopaikkaa tehdä jo pesäeroa vierailijaan mutta viimeistely oli onnetonta. Jakson hallinta oli täysin kotijoukkueella.

Heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla sai Georges Ebonque ohjauspaikan läheltä mutta sekin katosi sinitaivaalle.

Varsinainen musta hetki oli sitten ottelun 68. peliminuutilla. Futuralle tuomittiin rangaistuspotku kun Atlantiksen pelaaja pelasti maaliviivalta selvän maalin synnyn. Tästä aiheutui melkoinen kalabaliikki, jossa tuomari pitkän selvityksen jälkeen arpoi ensimmäisen ulosajon Atlantiksen numerolle 11. Jalloh mutta jonkun tovin jälkeen tuomari näytti jo toistamiseen punaista. Tällä kertaa se heilahti Atlantiksen numero 17. Thiagolle. Soppa velloi ja fokus katosi tekemisestä. Lopulta ulosajettuja pelaajia oli kuitenkin vain yksi – 17. Thiago. Jossakin vaiheessa tuomari tämän sotkun aikana oli ilmeisesti viheltänyt pelin käyntiin. Tuota vihellystä ei Futuran rangaistuspotkua suorittamaan mennyt Teimuraz Apriamashvili ilmeisesti kuullut vaan asteli pallolle, otti sen käteen ja asetti sen pisteelle uudelleen. Tässä vaiheessa tuomari vihelsi tilanteesta Futuran käsivirheen ja Atlantikselle vapaapotkun tilanteesta. Hallelujaa!!! Sääntökirjan mukaan varmastikin oikea ratkaisu mutta sekava tilanne käsivirheen jälkeen aiheutti erittäin epäselvän tilanteen siitä oliko tilanne tuomarin vihellyksellä laitettu käyntiin. Huonoa tilanteen hallintaa tuomarilta. No, tuo episodi kuvasi hyvin Futuran päivää. Tilanteita toisensa jälkeen tuhrimalla, vastustajan maaleihin johtavia oman pään virheitä, hukattu rangaistuspotku… Eipä tuosta enempää olisi voinut ansaitakkaan vaikka Ebonque vielä läpiajonsa päätteeksi kavensi yliajalla loppulukemiksi 2-3.

Futuran aloitus: Alessandro Marzuoli, Nico Eerola-Joni Oikkonen-Dan Majander-Son Phnam, Teimuraz Apriamashvili, Arttu Pösö-Cihan Göcksil-Ruben-Henri Määttä, Georges Ebonque.

Vaihdot: 45. Henri Määttä -> Dan Nylund, n. 60. Ruben -> Anton Britschgi, 82. Teimuraz Apriamashvili -> Ville Kuusela.

Ilman minuutteja Joni Ronkainen, Emil Forsblom, Fredrik Aardemäe ja Jesse Sundström.

One thought on “Ärsyttävä tappio Futuralle – Atlantis vei pisteet Porvoosta

Kommentointi on suljettu.