Taistelua ja tunteita – FC Kultsulle pisteet

Coach Koposen kommentit ottelusta.
Puolitoistatuntinen vääntö FC Kultsun ja FC Futuran välillä Joutsenon keskuskentällä päättyi lopulta 3-2 kotivoittoon. Puoliajalla joukkueet teroittivat kynsiään vielä tasalukemissa 1-1.

Jos joku väittää, että Kakkosen ottelut ovat heikkotasoisia ja vähätunteisia, erehtyy pahasti – ainakin eilen nähdyn perusteella. Ottelu oli yksi parhaista ja tapahtumarikkaista Kakkosessa näkemistäni otteluista. Tässä oli vauhtia, vaarallisia tilanteita, sopivasti vahvoja kaksinkamppailuja ja tunnetta. Molemmissa kenttäpäädyissä paikkoja enempiinkin osumiin ottelussa tehtyjen 5 maalin lisäksi. Lisäksi tuomarityöskentely oli jämäkkää ja pelin läheistä – valovuoden edellä Porvoossa FC Viikkarit-ottelussa nähtyyn tuomarointiin verrattuna.

Futura aloitti salama-alulla. Vain 45 sekuntia ennätti pelikellon viisari virähtää. Dan Majander syötti Misse Ebonquen maalintekoon. Missen tuikkasi vasemmalta takanurkkaan 0-1. Kotijoukkueen nopeat kärjet viilettivät tilanne toisensa jälkeen Futura-kipparin Joni Oikkosen virittämään paitsioansaan. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa tehdä byyrejä ennenkuin joutsenolaisyleisö sai myhäiltävää. Kultsun nopea vastahyökkäys purkautui Futuran vasemman puolustuslaidan kautta rytinällä keskitystilanteeksi. Takatolppakeskityksen runnoi sisään Kultsun tuulennopea kärki Pertti ”Pertsa” Rytinki. Tilanne 1-1.

Jos oli nopeaa toimintaa Futuralla ottelun alussa, ei toinen jakso paljon jäänyt jälkeen. Ote pelistä, vaarallisia tilanteita hyvin pelanneen jenkkivahdin maalille luotiin tuon tuosta tuloksena kulmapotkuja kunnes 49. peliminuutilla Arttu Pösön lähettämään kulmapotkuun nousi korkeimmalle ensimmäisessä ottelussaan tällä kaudella Futuran paidassa esiintynyt Vinicius Frasson (kuvassa). Pusku oikeaoppisesti maan kautta jäi hetkeksi pyörimään joutsenolaisten maaliviivalle, josta Futuran taistelijailmeen esikuva Dan Majander survoi Brazucan (MM-2014 pelipallo) sisään.

Minuuttia myöhemmin Brazuca sai todellista kyytiä kun porvoolaispuolustuksen pieni herpaantuminen aukaisi keskeen leikanneelle, taiturimaiselle Juan Cocalle laukaisupaikan. Hieno putoava lehti painui torjuntaan nousseen Alessandro Marzuolin yli riman alle. Peli jälleen tasalukemissa.

Futura piti tasoituksen jälkeen lievän otteen luoden edelleen tasaisesti myös maalipaikkoja. Niistä puuttui kuitenkin juonikkuus ja lopullinen terävyys. 70. minuutilla Futura otti hyvän pelin oikeana laitalinkkinä pelanneen Rasmus Ahlforsin vaihtoon. Ottelu oli useita viikkoja loukkaantuneena olleen teknisen, energisen ja juoksuvoimaisen Rassen ensimmäinen ja väsymyskin alkoi jo painaa. Anton Britschgi tuli piikkiin ja Ebonque tuli laitaan aiheuttamaan hieman hitaammalle joutsenolais-sivustalle hämminkiä. Peli näytti kuitenkin jämähtäneen näihin tasalukemiin kun jälleen pieni herpaantuminen porvoolaisten puolustuspelissä avasi ensimmäiseen joutsenolaismaaliin johtaneen tilanteen kaltaisen paikan kotijoukkueelle. Se kostautui ja FC Kultsu ratkaisi ottelun 87. peliminuutilla Voutilaisen takatolpalta tekemällä 3-2 maalilla. Ilo kotijoukkueen leirissä oli tietysti ylimmillään. Futura yritti vielä kaivaa tasoittavaan maaliin tarvittavat paikat. Sellainen syntyikin Arttu Pösölle, jonka ruudikas laukaus viuhui kuitenkin ohi takayläkulman.

Futuralle ottelu merkitsi toista peräkkäistä maalin tappiota. Hetkittäiset herpaantumiset puolustuspelissä ja luotujen maalipaikkojen huono hyödyntäminen ovat olleet suurimmat syyt tappioiden taustalla. Joukkueen taistelumoraali on kyllä kohdallaan. Jokainen pelaaja on laittanut itsensä likoon 100%. Sellainen työmoraali tuo jatkossa myös pisteitä. Kakkosen itäinen lohko on äärimmäisen tasainen. Jokainen joukkue voi voittaa kenet tahansa ja tappiokin voi tulla siten kenelle tahansa. Seuraavaksi Futura kohtaa hyvään nosteeseen päässeen SC KuFu:n Kuopiosta. Ottelu pelataan Porvoossa tulevana sunnuntaina 15. kesäkuuta klo 16.00 alkaen. Huhtikuisessa sarja-avauksessa Kuopiossa joukkueet ilakoivat maalittoman tasurin.

Käy tutustumassa vastustajan raporttiin: http://www.kultsufc.com/20140608_ed_kultsu-futura.html