Kauden avauspisteet Kouvolasta

Sudet – Futura 1 – 4 (0 – 1)

Mikon järkälemäinen pusku ei jättänyt mitään mahdollisuuksia Susivahdille.
Mikon järkälemäinen pusku ei jättänyt mitään mahdollisuuksia Susivahdille.

Aloituspaikat:

Kärki: Conti Emil

Keskikenttä: Pösö Arttu, Mariani Luigi, Sundström Jesse

Alempi keskikenttä: Lampinen Petri, Gökcil Cihan

Puolustus: Reiman Juska, Lönnström Mikko, Oikkonen Joni, Eerola Nico

Maalivahti: Chudaykin Dmitry

Vaihto: Kaikkonen Antti, Britschgi Anton, Forsblom Emil, Malodo Jeremias, Ahlfors Rasmus, Villanen Frans, Kuusela Ville

45 min 0-1 Lönnström Mikko (Lampinen Petri)
53 min 0-2 Conti Emil (Pösö Arttu)
64 min 0-3 Eerola Nico (Lampinen Petri)
77 min 1-3 Nakari Niko (RP)
92 min 1-4 oma maali Pasanen Oskari (Eerola Nico)

Ottelun 44. minuutilla porvoolaiset saivat pelin ensimmäisen kulmapotkun, jota antamaan meni seuraikoni kapteeni Petri Lampinen. Kulma aivan Susi-maalivahti Antti Kauppilan eteen, mutta pitemmän korren vetää kuitenkin Futuran Mikko Lönnström, joka ensimmäisenä palloon. Painava pusku ja tauolle mennään Futuran 0-1 johdossa.

Ottelun 53. minuutilla Arttu Pösö haastaa kulmatolpalla Susien puolustuksen. Keskitys etutolpalle, josta Emil Contin kaunis kantapäävippaus kahdesta metristä sisään. Lisää oli odotettavissa, kun kapteeni Lampinen meni taas antamaan kulmaa, joka suoraan takatolpalle. Nico Eerola sai puskea aivan rauhassa vierailijat jo kolmen maalin johtoon.

Kyseinen maali oli Lampiselle jo 116. syöttöpiste kautta aikojen Futuran edustuksessa. Pete onkin syöttötilaston yksinäinen ylhäisyys, kun kakkosena tuleva Arttu Pösö on syötellyt nyt 63 maalia Futura-urallaan. Kolmantena tilasossa muuten Kalle ”Arton poika” Tolsa 37 syötöllään.

Ottelun muuten hyvin viheltäneeltä Niko Hänniseltä nähtiin pelin 76 minuutilla hieman outo vihellys, kun Joni Oikkosta kaksi päätä lyhyempi Susien Niko Nakari kaatuu 16 sisällä ja rangaistuspotku tuomitaan kotijoukkueelle. Nakari pilkulle ja kavennus lukemiin 1-3.

Eipä se Contin saama varoituskaan (näyttelystä) tuomarilta aivan asiallinen ollut 🙂 Peli kävi jo 92. minuuttia, kun kaikki odottelivat tuomarin loppuvihellystä. Nico Eerolalla oli kuitenkin muita suunnitelmia. Voimakas nousu päätyyn ja keskitys lähes nollakulmasta noin 8 metriä tolpasta, johon ehti ensimmäisenä kotijoukkueen Oskari Pasanen. Ahdistettuna pallo löysi kuitenkin tiensä omaan maalin ja näin loppulukemiksi 1-4 – ja kolme tärkeää pistettä Porvooseen.

Kun maalipaikat porvoolaisille 13-3 ja laukaukset 18-9, niin paremmasta ei tänään ollut epäselvyyttä.

Ottelun palkitut:
*** Cihan Gökcil
** Arttu Pösö
* Nico Eerola