Historiallinen voitto Sonera stadionilta

Klubi 04 – FC Futura 0-1 (0-1)

62 min 0 – 1 Apriamashvili Teimuraz (Lönnström Mikko)

Kärki: Conti Emil
Keskikenttä: Pösö Arttu, Mariani Luigi, Sundström Jesse
Alempi keskikenttä: Lampinen Petri, Apriamashvili Teimuraz
Puolustus: Reiman Juska, Lönnström Mikko, Oikkonen Joni, Eerola Nico
Maalivahti: Chudaykin Dmitry

Vaihto: Valtonen Topi, Majander Dan, Backman Benjamin, Britschgi Anton, Ahlfors Rasmus, Villanen Frans, Kuusela Ville

Vaihdot:

82 min Apriamashvili Teimuraz (-), Majander Dan (+)
86 min Conti Emil (-), Britschgi Anton (+)
89 min Pösö Arttu (-), Backman Benjamin (+)

Temen come backin kruununa voittomaali
Temen come backin kruununasi voittomaali Sonera stadionilla

Futura oli kohdannut Klubi 04:n vain kahdesti aiemmin, kun kaudella 2011 päädyttiin kotikentällä kovassa helteessä 2-2 tasatulokseen, ja Sonera stadionilla hävittiin 3-0. Tuolloin maalin tekijöinä olivat mm. Joel Pohjanpalo sekä Robin Lod. Ottelun tähdistöön nimettiin silloin Klubia edustanut Futuran kasvatti Julius Särkkälä.

Lähtökohdat keskiviikkoillan otteluun olivat vaikeat, kun päivän aikana kokoonpanoa jouduttiin muuttamaan useampaankin kertaan. Ensin avaukseen nimetty Cihan Gökcil sairastui kuumeeseen ja Juska Reimanin ja Teimuraz Apriamashvilinkin pelikunto varmistui lopulta vasta varttia ennen ottelun alkua. Myös kolmessa edellisessä ottelussa maalin tehnyt Anton Britschgi aloitti vaihdossa pienten vaivojen jälkeen. Pelaajapulaan ehdittiin kutsua ”eläkkeeltä” jo nappulakengät naulaan lyönyt monivuotinen joukkueen luottotoppari Dan Majanderkin. Aamulla Danne valmistautui rauhassa vielä tuuraamaan huoltohommista koulukiireiden takia sivussa ollutta Juho Lumijärveä, mutta ei Danne turhaan pelikenkiäkään mukaan ottanut, sillä tuli vaihdosta kentälle ottelun 81. minuutilla paikkaamaan porvoolaisten puolustusvajetta.

Itse peli oli juuri niin vaikea kuin osattiin odottaa. Vastassa HJK:n taitavat nuoret ja uusi ennen kokematon liukas keinonurmi, joka vielä kasteltiin sopivasti kolme varttia ennen ottelua. Tähän lisämausteena Adidaksen keinomuovinen leijapallo, niin odotettavissa oli todellakin nopeatempoinen peli.

Porvoolaiset eivät kuitenkaan outoja olosuhteita vierastaneet, vaan lähtivät otteluun ennakkoluulottomasti taistellen joukkueena jokaisesta pallosta. Jo alkuminuuteista asti näki, että Klubi tuli pitämään palloa hakien yhden kosketuksen pelillä ratkaisupaikkoja. Lopulta jo ottelun 15. minuutilla kotijoukkueen Ilmari Ylönen olikin sitten yksin läpi, mutta ottelun parhaana palkittu Dmitry ”Dima” Chudaykin veti tilanteessa pitemmän korren.

Ensimmäisellä puoliajalla ei muita vaarallisia maalipaikkoja kotijoukkueelta sitten nähtykään. Lähempänä oli ennemminkin vierasjoukkueen tasoitus, kun Jesse Sundström pääsi puskemaan takatolpalta hieman yllättäen Nico Eerolan keskitykseen. Tämän kotijoukkueen veskari Tomi Mikkelsson pelasti kuitenkin vielä tyylikkäästi tolpan juuresta kulmaksi.

Puoliajalle mentiin tasalukemissa, mutta ainakin Futuran pukukopissa oli päätetty ottaa tästä ottelusta tärkeät kolme pistettä. Ottelua oli käyty lopulta 62 minuuttia kun sivurajan jälkitilanteesta pallo ajautui Mikko Lönnströmin pään kautta takaviistoon. Loukkantumisensa jälkeen kentille palannut Teimuraz Apriamashvili antoi palaa noin 18 metristä ja pallo painui vastustamattomasti kotijoukkueen maaliin.

Ottelua oli jäljellä reilut puoli tuntia ja Futura oli päättänyt pitää nollat. Joukkue puolusti todella yhtenäisenä ja Klubi oli jopa hieman aseeton. Näin lopulta kolme todella tärkeää pistettä Porvooseen.

Ottelun tähdet:

*** Dmitry Chudaykin (Futura)
** Lingman Lucas (Klubi 04)
* Teimuraz Apriamashvili (Futura)