JIPPO nöyrtyi kolmen pisteen edestä Keskuskentällä

FC Futura – JIPPO 3 – 2 ( 1 – 1 )

17 min 1 – 0 Anton Britchgi (Rasmus Ahlfors)
39 min 1 – 1 Rony Huhtala (Miika Vainikainen)
56 min 2 – 1 Arttu Pösö (Anton Britchgi)
72 min 3 – 1 Arttu Pösö (Luigi Mariani)
92 min 3 – 2 Rony Huhtala

Kärki: Britschgi Anton
Keskikenttä: Pösö Arttu, Mariani Luigi, Ahlfors Rasmus
Alempi keskikenttä: Lampinen Petri, Gökcil Cihan
Puolustus: Reiman Juska, Lönnström Mikko, Oikkonen Joni, Eerola Nico
Maalivahti: Chudaykin Dmitry

Vaihto: Kaikkonen Antti, Apriamashvili Teimuraz, Backman Benjamin, Nylund Daniel, Villanen Frans, Conti Emil, Kuusela Ville

Vaihdot:
62 min Britschgi Anton (-), Conti Emil (+)
70 min Göksil Cihan (-), Apriamashvili Teimuraz (+)
76 min Ahlfors Rasmus (-), Kuusela Ville (+)

JIPPO-ottelu oli juuri niin vaikea kuin ennakkoon osattiin kotijoukkueen osalta odottaa, mutta onneksi lopulta tärkeät pisteet jäivät Porvooseen.

Peli alkoi selvällä Futuran hallinnalla, ja heti alusta asti nähtiin, että kotijoukkue todella haluaa tästä pelistä ne kolme pistettä. JIPPO keskittyi pitämään oman päänsä puhtaana ja avaamaan lähinnä nopeilla vasta hyökkäyksillään. Vierailijoiden hyökkäyksiinkin alakertaan jäi vähintään neljän miehen varmistus, ja Futuran hyökätessä puolustettiin sitten koko joukkueella.

Ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin jo pelin 17. minuutilla kun Juska Reimanin mainio syöttö keskikentältä löytää Rasmus Ahlforssin. Rassen nerokas pisto ja Anton Britchgi on lopulta laidalta läpi. Kova laukaus 15 metristä suoraan tolpan viereen ja kotijoukkue 1-0 johtoon.

Johtomaalin jälkeen painopiste oli entistä enemmän Joensuulaisten päädyssä ja toinen maali jo roikkui ilmassa. Mikko Lönnströmin millimetrintarkoista avauksista Nico Eerola pääsi kahdesti yrittämään lisäosumaa, mutta molemmilla kerroilla pidemmän korren vei kuitenkin vierailijoiden maalivahti Nathan Stockie.

Kuten usein käy, niin selvästä hallinnasta huolimatta sitten iskee vastustaja. Täysin harmiton vapaapotku sivurajalta ja selvästi harjoiteltu kuvio maalille. Kotijoukkueen vielä ihmetellessä JIPPO-pelaajien sadattelua toisilleen pääsee Rony Huhtala puskemaan tasoituksen täysin vapaasti. Puoliajalle ja makkaransyöntiin mentiin siis tasalukemissa.

Ottelun 56. minuutilla Arttu Pösö astuu esiin, kun Joni Oikkosen pitkän sivurajan jälkeen pallo Britchgin kantapään kautta Pösölle. Aren kova tykitys 14 metristä yläriman kautta maaliviivalle ja lopulta sisään. Tästä vain 16 minuuttia, kun pallo pomppii 16 rajalla Luigi Marianin kautta vapaana olleelle Arelle. Nätti sijoitus 12 metristä jo vapauttavaan 3-1 johtoon. Aren 96. maali Futuran edustuksessa ja 100 maalia on enää vain neljän osuman päässä.

Loppu olikin sitten pelailua, mutta 92. minuutilla sattui pieni kauneusvirhe, kun puolustuksen löysään palautukseen veskari Dimalle ehtii ensinnä vierailijoiden Huhtala. Siitä kavennus, mutta se ei peliä enää onneksi käännä.

Ottelun tähdet:
*** Arttu Pösö (Futura)
** Rony Huhtala (JIPPO)
* Nico Eerola
Yleisöä tänään 234