Futuran miehille kauden ensimmäinen tappio

PORVOO. Kukaan ei ole voittamaton. Sen sai FC Futuran edustusmiehistö kokea karvaalla tavalla launtain kotiottelussa helsinkiläistä SAPA/3:a vastaan. Porvoolaiset olivat selvästi niskan päällä koko ensimmäisellä puoliajalla, mutta maalit jäivät puuttumaan. SAPA/3 sen sijaan käytti maalipaikkansa tehokkaasti toisella puoliajalla ja vei pisteet lukemin 3-0 (0-0).

Tappio ei sinänänsä ollut mikään katastrofi porvoolaisryhmälle, mutta joukkueen paras terä näyttää valitettavasti kadonneen juuri kuin kauden tärkeimmät ottelut ovat ovella. Muutama avainpelaajan loukkaantuminen selittää osaltaan vaisut esitykset, mutta syitä pitää myöskin etsiä muualta. Siinä on valmennuskaksikolle Johan Lönnqvistille ja Emil Vaara kova pähkinä purtavaksi.

Lauantaina Futura tuli hyvällä asenteella otteluun ja oli selvästi parempi osapuoli ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Kasper Eriksson ja Anton Britschgi osuivat kummatkin kertaallen tolppaan ja Henri Pulkkinen laukoi kovan vapaapotkun jonka vieraiden maalivahti Matias Sauramaa torjui kulmapotkuksi.

Toisella puoliajalla Futura sai kylmää vettä niskaan jo parin minuutin jälkeen kun Eino Furuholm vei lähietäisyydeltä vieraat 1-0 johtoon. SAPA/3 sai osumasta selvästi lisää energiaa ja vartti ennen loppua vieraiden näkyvin pelaaja Dominic Savolainen puski joukkueensa 2-0 johtoon. Viimeisen niitin iski Timi Tuomikoski joka 81. peliminuutilla teki loppulukemiksi 3-0.

Futuran avauskokoonpano: Valter Wikström mv, Joni Oikkonen, Nico Eerola, Dan Majander, Lassi Kouri, Benjamin Smeds, Oliver Henrichson, Kasper Eriksson, Anton Britschgi, Markus Tukiainen ja Henri Pulkkinen. Vaihdosta kentälle toisella puoliajalla juoksivat Axel Holmberg, Hussein Abbas Jameel, Rasmus Kautto sekä Henri Määttä.

Kun samaan aikaan Tikkurilan Palloseura omassa kotiottelussaan kellisti Nastolan Nopsan lukemin 8-0 tarkoitti se samalla että Futura ensimmäistä kertaa kauden aikana joutui luopumaan lohkon kärkipaikasta.

Kun sarjaa on pelaamatta ainoastaan kaksi ottelukierrosta on TiPS kärjessä 38 pisteellä (maaliero 52-16). Futura on samoissa pisteissä mutta huonommalla maalierolla (52-18) ja kolmantena vaanii Vantaan Jalkapalloseura 36 pisteellä (maaliero 54-20). Lauantain vastustaja SAPA/3 on neljäntenä 33 pisteellä (maaliero 34-12).

Kärkinelikon otteluohjelma näyttää seuraavanlaiselta: VJS-TiPS, SAPA/3-Kontu, KoiPS-Futura, VJS-Nopsa, Futura-PuiU, TiPS-SAPA/3. Tämän perusteella on mahdotonta sanoa mikä joukkue vie ykköspaikan ja varman paikan Kakkosen karsintoihin, mutta Futura on varmasti nälkäinen ja ärsyyntynyt ja haluaa päättää kauden tyylillä. Myös lohkon kakkonen pääsee suurella todennäköisyydellä karsintoihin joten isoja otteluita on luvassa.

Ensi lauantaina Futura matkustaa Koivukylän Palloseuran vieraaksi ja kausi päätetään kotiottelulla Puistolan Urheilijoita vastaan perjantaina 9.10. Ottelu Porvoon Pallokentällä alkaa klo 19.15.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.