Kova työ palkittiin nousulla Kakkoseen

PORVOO. 3, 2, 1. Tuossa FC Futuran sijoitukset jalkapallon Kolmosessa kolmen viime vuoden ajalta.


Pitkäjänteinen ja johdonmukainen työ sai tällä kaudella vihdoin kruununsa, kun porvoolaiset kaksiosaisessa nousukarsinnassa kellistivät Toukolan Teräksen yhteismaalein 4-2 (1-1) ja varmistivat nousunsa valtakunnalliseen Kakkoseen.

– Olen todella iloinen ja ennen kaikkea ylpeä koko joukkueesta ja jokaisesta pelaajasta. Sarjanousua on yhdessä tavoiteltu nyt kolmen vuoden ajan ja viimein kova työmme palkittiin.

– Ilo, ylpeys ja kiitollisuus ovat päällimmäiset tunteet – vaikea tätä on paremmin kuvailla, sanoo FC Futuran valmentaja Johan Lönnqvist.

Lähtökohdat koronpandemian jälkeiseen kauteen olivat haastavat. Rajoitusten takia joukkue ehti harjoitella yhdessä ainoastaan runsaan viikon ajan ennen kuin sarja potkaistiin käyntiin.


Tämän lisäksi vahvuudesta puuttuivat loukkaantumisten takia Anton Britschgi, Henri Pulkkinen sekä viime kauden maalikuningas Markus Tukiainen, joka siirtyi takaisin FC Kontuun.

– Kun vielä Emil Lehtinen loukkaantui avausottelussa niin tilanne oli haastava. Tästä huolimatta saimme lentävän lähdön kauteen ja otimme neljä voittoa putkeen.


Runkosarjan ainoa tappio tuli Atlantis FC/Akatemiaa vastaan heinäkuun alussa, mutta tästä sisuuntuneina porvoolaiset takoivat kuusi voittoa putkeen ja pääsivät yläloppusarjaan hyvistä asetelmista.


Myös yläloppusarja alkoi hyvin, mutta tämän jälkeen peli yskähteli ja tuloksena oli kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Voitolla viimeisestä kotipelistä Valttia vastaan FC Futura kuitenkin varmisti paikkansa nousukarsintoihin.

– Loukkaantumiset olivat riesana oikeastaan läpi kauden ja Jesse Sundströmin polvivamma tuli mahdollisimman pahaan aikaan juuri ennen loppuhuipennusta. Uusia vastuunkantajia on kuitenkin astunut esiin ja muutama juniori on myös saanut tulikasteensa edustusjoukkueessa.


Vaikka pääosaa kauden maaleista on ollut kokeneitten Anton Britschgin, Dan Majanderin, Nico Eerolan ja Hussein Abbas Jameelin käsialaa niin ensimmäiset osumansa edustusjoukkueessa ovat iskeneet esimerkiksi Valtteri Rouvila ja Leo Kurvinen.

– Yhteistyö FC Futura Junioreiden kanssa on toiminut erittäin hyvin ja olemme saaneet täydennystä rosteriin aina kun on ollut tarvetta. On ollut ilo nähdä miten nälkäisiä ja ennakkoluulottomia nämä nuoret kaverit ovat.


Karsinnat Kakkoseen pelattiin tänä vuonna kaksiosaisena niin että kaksi lohkovoittajaa pelasivat kaksiosaisen karsinnan UEFA:n vierasmaalisäännöllä niin että otteluparin voittaja nousee Kakkoseen.


Tasan 1-1 päättyneessä vierasottelussa A-lohkon voittajaa Toukolan Terästä vastaan Futura onnistui tekemään tärkeän vierasmaalin ja 3-1 kotivoitto toisessa osaottelussa, runsaan 500-päisen kotiyleisön edessä, varmisti lopulta nousun sarjaporrasta ylöspäin.

Tunnelma ottelussa oli eronomainen ja kun erotuomari vihelsi pelin päättyneeksi alkoivat riemukkaat juhlat jotka taisivat jatkua aina aamutunneille asti.

– Tämä joukkue on kolmen viime vuoden aikana hitsaantunut yhteen timanttiseksi ryhmäksi ja on ollut ilo ja kunnia toimia näin sitoutuneen ryhmän valmentajana, sanoo Johan Lönnqvist.

Lönnqvistin aisaparina valmennuksessa on toiminut Emil Vaara ja lisäksi maalivahtien tiimiä on menestyksekkäästi valmentanut Pertti Koponen. Myös fysiikkaan ja liikkuvuuteen on tällä kaudella panostettu entistä enemmän Kalle Tolsan johdolla.

– Tämä ei ole ainoastaan yhden henkilön tai pelkästään valmentajien projekti. Kyllä nousu Kakkoseen on koko seuran ansioita; hallitusta, taustahenkilöitä, yhteistyökumppaneita, vanhempia, perheitä ja tyttöystäviä myöten.


Tämä oli Johan Lönnqvistin kolmas kausi Futuran peräsimessä. Jatkosta ei vielä ole tarkemmin keskusteltu vaikka seura mielellään näkisikin Lönnqvistin jatkavan.


Pelaajarunko tullee puolestaan säilymään melko lailla samana, lukuun ottamatta seuraikoni Petri Lampista, joka ilmoitti ripustavansa jalkapallokengät naulaan.

– Vauhti ei enää riitä Kakkoseen ja on aika antaa tilaa nuoremmille. Ja tällä kertaa lopetuspäätös myös pitää, naurahtaa Lampinen, joka pariin otteeseen aikaisemminkin on jättänyt jäähyväiset pelikentille.


Keväällä 40 vuotta täyttänyt Lampinen on pelannut 24 kautta FC Futuran edustusjoukkueessa. Otteluja on kertynyt 451, joissa maaleja 104 ja syöttöjä 152. Lampinen on ollut joukkueen paras pelaaja kaudella 2001, maalikuningas kausina 1999 ja 2002 ja toiminut kapteenina 11 kaudella.


On selvää että Lampisen saappaat ovat isot täytettäväksi, ja muutaman uuden pelaajan hankkiminen saattaa muutenkin olla ajankohtaista. Joukkue rakennetaan kuitenkin seuran strategian mukaisesti pääosin porvoolaisista pelaajista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.