Futuran sarja-avauksen saldona kahdeksan maalia

Futura – VJS 6-2 (4-0)

Futura: Olenius, Varis (76′ Hono), Majander, Korhonen (71′ Wahlström), Pösö, Ahmad (87′ Rautanen), Poskiparta (87′ Rantala), Lampinen, Fau, Heinonen (67′ Penttilä), Laine

  • 08′ 1-0 Majander
  • 27′ 2-0 Varis
  • 38′ 3-0 Fau
  • 40′ 4-0 Pösö
  • 65′ 4-1 Sjöman
  • 74′ 5-1 Ahmad
  • 77′ 5-2 Sjöman
  • 90′ 6-2 Wahlström

Pallokentän valaisinselkkauksen takia tekonurmelta hiekalle siirretyssä Futuran sarja-avauksessa tarjoiltiin virvokkeiden, makeisten ja makkaran ohella koko joukko maaleja sekä ajankohtaan nähden varsin kelvollista futista katseltavaksi. VJS:n kotisivujen mainostettua vantaalaisten tahratonta harjoitusottelujen saldoa, Porvooseen odotettiin vastustajaa, joka mittaisi kotijoukkueen todellisen tason CUP-ottelun scouttausdilemman jälkeen. Futura jatkoi kuitenkin tyylillään ja ratkaisi ottelun jo ensimmäisen jakson aikana tasavarmalla esityksellä.Heti ensiminuuteista oli aistittavissa vieraiden alakerran ongelmat kotijoukkueen erikoistilanteiden suhteen. VJS:n ilmatilaan tunkeutunut kotilaivue haki aikansa jyvää, kunnes Artun kahdeksannen minuutin kulma johti toivottuun täysosumaan. Vieraiden merkkausvirheen seurauksena Dannen rutiinitehtäväksi jäi porvoolaisten maalilaskurin käynnistäminen puskemalla lähietäisyydeltä ilman sanottavia VJS-vastalauseita.

Sarja-avauksen perusteella voi todeta, että porvoolaiskatsojien iloksi kotijoukoista löytyy jo tässä vaiheessa kautta monta potentiaalista hyvien vibojen lähdettä. Jo se, että avausottelussa kaikki kuusi kotimaalia merkittiin eri pelaajille, vetoaa voimakkaasti aiempien vuosien maalintekovaikeuksien parkkiinnuttaman kotikatsojan fiiliksiin. Nähdyn perusteella odotan innolla varsinkin parivaljakon Arttu-Amir tuhotöiden jatkoa vieraspuolustuksien keskellä. Ans kattoo myös kuinka Ampan röyhkeät ja vauhdikkaat nousut palkitaan jatkossa vieraspakkien toimesta. Keskialueella yleisön viihdyttämiseen paneutuivat tällä kertaa erityisesti Cawe ja Danne, joiden ajoitus ja pokka tilanteisiin menossa oli kadehdittavaa katsottavaa.

Ennen puoliaikavihellystä kiikutettiin palloa vielä kolmesti VJS-verkon kautta keskipisteelle. Ensin Peten kauniin pystynoston seurauksena, kun Aren painava veto kääntyi vierasvahdin sormista takatolpalle, missä Joona jo päivysti reboundia odotellen. Fiksu paikan haku palkittiin tilaisuudella namutella peliväline vastapalloon tyhjään etunurkkaan. Futuran kolmas on laitettava puhtaasti Cawen piikkiin, sillä purkupallon haltuunotto ja tarkka laukaus tolpan kautta ei juuri syöttöpisteen saajan selvittelyä kaivannut. Kun Are sitten parin minuutin kuluttua sijoitti Futuran neljännen Ampan tarjoilemasta läpiajosta ohi VJS-vahdin, ei kotikatsomon ollut enää tarvis jännittää sarjapisteiden kohtaloa.

Toinen jakso pelattiin numerollisesti tasalukemissa, mikä ei kyllä kerro totuutta todellisista voimasuhteista. Mieluummin olisi seurannut maalitonta jaksoa, kuin muutamaa turhaa vierasosumaa – olkoonkin, että VJS:n toinen oli rysä oli torstaina toiseksi kauneinta katsottavaa Suiston hiekalla. Kotijoukkue tuntui jo antavan siimaa saletissa oltuaan, ja kun siihen yhdisti vieraiden piristymisen ja suruttoman satsauksen pallon ylöstuontiin, päädyttiin koettuun hilpeään vuorotahtiin maalailuun. Osansa Futuran maalitehtailun hiipumiseen oli rehellisesti sanoen myös tauolla vaihdetulla vierasvahdilla, jonka bravuuria tuntuivat olevan reipashenkiset vastaantulot ja hyvin ajoitetut katkot kotikärkien jaloista.

VJS:n molemmat osumat saivat alkunsa tilanteissa, joissa säälimätön purkupallo olisi ollut paras vaihtoehto, mutta turha tässä on alkaa väheksymään vantaalaisten saavutuksia. Erityisesti toinen maali oli kaunista – tai näin kotijoukkueen kannattajana paremminkin hemmetin rumaa – katseltavaa. Näppärän vieraskärjen millintarkka lobbi oikeaan ylänurkkaan ei antanut Romulle hyvästä yrityksestä huolimatta realistisia mahdollisuuksia torjuntaan. H. Sjömanin ensimmäisen kuittasi Amppa vajaan kymmenen minuutin sisällä, ajaettuaan voimalla läpi VJS-linjan ja nostettuaan hallitusti ulkosyrjällä yli iskuun virittäytyneen maalivahdin.

Jos Peten kaukopyssy CUP-matsissa oli sen ottelun helmi, täytyi Krisun tietty pistää torstaina kertaluokkaa paremmaksi – niin Peteä kuin VJS-maalariakin. Onhan noita aiemminkin Krisulta nähty, mutta tällä kertaa vasemmalta boxin ulkopuolelta tukijalan takaa heitetty nosto painui raakana takanurkkaan asti. Tietämättömät kuittasivat tapahtuneen munkkina, mutta asiasta paremmin perillä olevat tietävät etteivät ne jonglööreille maistu. Ottelun viimeiselle minuutille ajoitettuna Futuran kuudes maali oli näyttävä finaali VJS-matsille, mutta ajatukset ovat jo kääntyneet Vapun jälkeiseen ’kärkiotteluun’ Spartak-Futura, jonka pelipaikkana toimii kuuluisa Myllypuron hiekka.

Kuvien osalta voi todeta niiden löytyvän täältä.