Stadilais-porvoolaisen painin mestaruus NIUKASTI Futuralle

MaKu – Futura 1-2 (1-1)

Futura: Olenius, Majander, Korhonen, Varis (46′ Ahmad), Lapinniemi (77′ Penttilä), Poskiparta, Lampinen, Wahlström (46′ Pösö), Fau (90′ Rautanen), Heinonen, Laine

  • 29′ 1-0 Chaiphan (M)
  • 45′ 1-1 Korhonen (F)
  • 90′ 1-2 Pösö (F)

Jos jotain voi perjantai-illan ranskalaisesta sirkuspainista oppia, niin sen, että peliä ei ole menetetty ennen erotuomarin viimeistä vihellystä. Toisaalta, mikäli kahinan laatu olisi ollut etukäteen tiedossa, olisi voinut vaikka jäädä katsomaan jääkoronaa olohuonee soffalle – esimerkiksi digiboksin levyltä huhtikuussa Australian Newcastlessa pelattua II-divisioonan B-ryhmän 2-0 päättynyttä jännitysnäytelmää Meksiko – Uusi-Seelanti.Futuran vakialoituksesta uupuivat Harlamov ja Petrov, eikun Pösö ja Ahmad, joiden opiskelut häiritsivät siinä määrin MaKu-otteluun valmistautumista, että päävalmentaja Korhonen laittoi periaatteen miehenä veljekset venyttelemään avausjakson ajaksi vaihtopenkin tuntumaan. Dynaamisen kaksikon poissaolo näkyi ensimmäisen kolmevarttisen aikana, kun avauksesta ei tuntunut löytyvän korvaaviakaan kärkipelaajan aaltopituudelle virittäytyneitä pelimiehiä.

Jotta nähdyn kaltainen kuviopaini voisi tuoda hyviä fiiliksiä, täytyy ensin tapahtua jotain äärimmäisen masentavaa, jonka jälkeen pienetkin valonpilkahdukset nostattavat tuntuvan euforiantunteen katsojan mielessä. Tällä kertaa tuo depression lähde oli kotijoukkueen maali, jonka synnyttämisessä voi Futura-puolustuksen lisäksi palkita kunniamaininnalla myös vitsikkäästi liputtaneen avustavan. Vierailijat eivät tosin huulta tajunneet, joten kotijoukkueen N. Chaiphan sai pommittaa lähietäisyydeltä 1-0 osumansa sinipaitojen keskittyessä tiiviimmin lippumiehen ilmeiseen hyttystenhätistelyyn.

Ennen taukovihellystä saatiin esimakua illan maanisesta puolesta, kun porvoolaiset ansaitsivat kulman suurin piirtein 46 minuutin pelailun jälkeen. Cawen jatko etutolpalta Peten kulmasta putosi Jontulle, jonka ohjaus päällä suuntautui kuin hidastetussa mykkäfilmissä MaKu-vahdin ja tolppamiehen välistä muutaman tyhjänharomisen jälkeen viivan paremmalle puolelle.

Toinen jakso toi pari odotettua vaihtoa, kun tuhlaajapojat palasivat nöyrinä takaisin ruotuun. Efekti kotijoukkueen puolustuslinjassa näkyi Pihliksen piippuhyllylle asti, joten Kuulien luonnollinen reaktio oli yltiöpäisestä hyökkäämisestä luopuminen ja tarjolla olevan pisteen realisoiminen defenssimekanismit käynnistämällä.

Varsin yksipuolinen kakkosjakso kulminoitui näin Futuran kolmen pisteen metsästykseen sekä MaKu:n ’ykkösellä ja kovaa’ -mentaliteetillä läpivietyyn tasurin hakuun. Porvoolaisten yltiöpäisyys oli kostautua viimehetken kotimaalilla, mutta vieraiden onneksi ristipallosta ammuttu pommi napsahti porvoolaishuokauksien siivittämänä kyökin puolelle.

Kotiväen tasapelipistekin haihtui lopulta siemaukseen tappion karvaasta kalkista (Matt 26:39), kun Futura jatkoi aloittamallaan linjalla ja viimeisteli kaivatun voitto-osumansakin yliajalla. Nopea vapari keskikentältä yllätti raitapaidat ja päästi Popan nelistämään pallon kanssa vapaasti boksin kulmalle. Napakka vetosyöttö painui läpi tiiviin 15 pelaajan ryhmityksen aina takatolpalle asti, missä Aren suurimmaksi dilemmaksi jäi miettiä nostaako ensin kädet ylös vai laittaako pallon pömpeliin.

Poikkeuksellinen sarja-avaus on tuonut jo kolmesta hiekkapelistä täyden pistepotin, mutta parasta keväässä on ollut kuitenkin se, että vaikeampanakin päivänä voi näemmä edellisvuosista poiketen olla yhä saumat sarjapisteisiin. Näillä sanoilla voikin toivottaa Kasiysi PMP:n Porvooseen viikon kuluttua, nyt kun itseluottamus on korkealla ja usko omaan duuniin on voimallinen.

Yleisön pyynnöstä: painifotoja.