Futuran nurmiavauksesta ensimmäiset pistemenetykset

Futura – Kasiysi PMP 1-1 (1-1)

Futura: Haapatalo, Korhonen, Majander (73′ Wahlström), Pösö, Lapinniemi (46′ Ngatcha), Ahmad, Lachen, Poskiparta, Penttilä (65′ Varis), Lampinen, Fau

  • 10′ 1-0 Fau (F)
  • 38′ 1-1 Kivelä (K)

Kauden avaus nurmella tapahtui ajankohtaan nähden loistokuntoisella Hamarin kentällä. Pilvien määrästä, väristä ja sijainnista riippuen lämpötila vaihteli kuitenkin lämpimän ja jäätävän kylmän välillä – samalla taajuudella kotikatsojien fiiliksien kanssa. Alkuminuuttien auringonpaiste vaihtui avausjakson puolivälissä ensin viileäksi ja kylmeni sitten loppua kohden jäätäväksi pettymykseksi.Kotijoukkueen keskikentällä suoritti ensiesiintymisensä Suomen maaperälle vasta muutamaa päivää aiemmin astellut Nazef Lachen, algerialainen pääsarjatason pelaaja, jonka harjoittelu uuden joukkueensa kanssa oli jäänyt yhteen pelipäivää edeltävään treenikertaan. Ottaen huomioon lisäksi sen, että yhteisiä sanoja pelikavereiden kanssa ei kovin monta ollut varastoon vielä kertynyt – kielestä puhumattakaan – ensiesiintyminen Hamarin nurmella oli vähätellen arvioiden toiveita herättävä.

Heti ensiminuuteista alkaen pelinrakentelusta Porvoossa vastasi kotijoukkue Futura, jonka hyökkäyksistä alkaa hiekkaepisodin jälkeen taas löytyä tuttuja viihdyttäviä elementtejä. Kerta toisensa jälkeen niin vasemmalta kuin oikealtakin käynnistetyt nousut pelattiin aina vetopaikoille asti, mutta tällä kertaa nurmiotteluun oli viimeistelyn osalta tainnut jäädä hiekkasäädöt päälle.

Avausmaaliin tarvittiin tällä kertaa Aren sähäkkää liikettä boksissa, missä vieraspelaajat joutuivat rikkomaan vauhtiin päässyttä maalipyssyä. Muiden jäädessä arvailemaan mahdollisen pilkun tuomitsemista, koko matsin antaumuksella luudannut Cawe pääsi taas kerran mielipaikalleen boksin kaarelle virittelemään vapaasti pommia vastapalloon. Puhdasta kosketusta ja nautinnollista ilmettä seurasi matala laaka vasempaan alanurkkaan 1-0 lukemien arvoisesti.

Maalin jälkeen vieraat pääsivät – tai päästettiin – mukaan kyytiin, vaikka Futuralla oli avaimet pelin ratkaisemiseen jo ensimmäisen vartin aikana. Hyvistäkään paikoista palloa ei saatu osumaan maalikehikon rajaamalle alueelle, joten fiiliksien viileneminen oli alkanut. Kun sitten PMP:n harvoista hyökkäyskolmannekselle pääsyistä vieraille tarjottiin palkinnoksi vaparia jokunen metri laatikon ulkopuolelta, oli tasoituksen vähät ainekset kasassa. Kokiksi tarvittiin enää Patrick Kivelä, jonka hämmennys muurin yli painui Kimin venytyksestä huolimatta murheellisesti pussiin.

Jos PMP:llä oli edes muutama puolittainen tekopaikka avausjaksolla, niin toisella 45-minuuttisella niitä oli vieläkin vähemmän. Joko espoolaisten taktisen silmän tai väsymyksen seurauksena kakkosjakso pelattiin noin 95-prosenttisesti vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla. Futuran vaihtaessa puolustajia kärkipelaajiin, PMP rekrytoi omiaan kahteen puolustuslinjaan, joiden ainoa tehtävä oli roikottaa palloa yksinäiselle kärjelle keskiympyrässä – ja voi veljet kuinka ansiokkaasti se tapahtuikin.

Kotijoukkueen sylkijöiden jyvä alkoi lopulta osoittaa löytymisen merkkejä, mutta myös PMP-vahdin vire oli noussut kliimaksiin. Normaalisti voittomaalin tuuletuksiin johtaneet ratkaisuyritykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen Markus Kaitilan lonkeroihin, minkä ottelun jälkeen muistanee erityisesti toiselle jaksolle vaihdettu Alain Ngatcha – Futuran toinen tuore hankinta. Kaitilan pelastaessa pisteen espooseen, jäi Futuralta näin ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella ansaitsematta koko pistepotti, olkoonkin että tappiosarake näyttää yhä nollaa.

Tulevana tiistaina lähdetään taas hakemaan vauhtia soralta, kun kotijoukkue MPS kutsuu tervetulleeksi legendaariselle Tapulin hiekalle – tai siis ainakin tämän hetkisen otteluohjelman mukaisesti. Näin keväällä kannattanee seurata mahdollisia areenan vaihdoksia, vaikka Helsingin puolella nurmelle pääsyyn vaikuttaakin enemmän se seinäkalenteriin isolla fontilla kirjoitettu teksti.

Kuvia