Hiekkakentän taika säilyy, Futuralle pojot Tapulikaupungista

MPS – Futura 0-2 (0-1)

Futura: Olenius, Majander, Korhonen (54′ Ngatcha), Pösö (90′ Rautanen), Lapinniemi (76′ Penttilä), Ahmad, Lachen (85′ Hono), Poskiparta, Lampinen, Fau (83′ Varis), Laine

  • 36′ 0-1 Lachen
  • 56′ 0-2 Ahmad

Rakas Kaupungin Isä, voisitko ystävällisesti riipiä Keskuskentältä nurmen pois ja korvata sen jo seuraavaan kotiotteluun hiekalla. Olen iankaikkisen varma siitä, että muutkin Kolmosen porvoolaiskatsojat yhtyvät hartaaseen toiveeseeni, sillä niin voimallisesti on kotikylämme joukkue punnertanut kevään sorarupeamaansa. Huolehdithan samalla siitä, että myös kenttämestari pysyy ajan tasalla ja muistaa areenan tunnollisen jyräämisen ennen jokaista kotipeliä maksimaalisen pompun saavuttamiseksi.Tapulin hiekalla koetun voitokkaan taiston jälkeen tilanne alkaa kääntyä ennakkoarvailuihin nähden päälaelleen: Lopullista nurmelle siirtymistä alkaa alkukauden tilastoja pläräämällä odottaa kohta kauhulla, sillä viime torstain kotiavaus viheriöllä on toistaiseksi ainoa ottelu, josta täyttä pistepottia EI ole poimittu. Hiekkapelit on sen sijaan klaarattu neljä neljästä, maalieron ollessa 12-3.

MPS:n vieraana ei ole juuri koskaan ollut kovin leppoisaa, joten eihän sitä kukaan vakavissaan odottanut tältäkään kerralta – siitä huolimatta keltapaitojen avausjakson alkupuolisko puristi Futuran voimakkaasti puolustuskannalle. Niin kauan kun kotijoukkue jaksoi aloittamallaan sykkeellä, avaavan kotiosuman kertoimet pysyivät matalina, mutta energiavarastojen kuivuessa alkoi myös pelin painopiste kääntymään.

Puolen tunnin MPS-duunin jälkeen oli Futuran vuoro siirtyä etupenkille kuljettajan paikasta kisaamaan. Pian Peten yläputkeen ammutun vaparin jälkeen kuski vaihtuikin, kun pallo pelattiin Arelle MPS-linjan vasemmalle sivustalle. Nopea ajo pystyyn ja veto/syöttö pienestä kulmasta tavoitti takatolpalle hiipineen Nazef ’Simo’ Lachenin, joka ohjasi epäröimättä pienestä kulmasta Futuran kaivatun avausosuman.

Kotijoukkueen tekemää yläputkivetojen tasoitusta lukuunottamatta jakson loppu pelattiin vieraiden kontrollissa ilman suurempaa draamaa. Jopa joukkueiden harjoittamasta ’vedän pystyyn kaikkea mikä liikkuu’ -taktiikasta hioutui alkuvaiheiden särmät pois – mistä ei tosin voi kiittää kovalla sykkeellä omiaan provonnutta kotipenkkiä. Tällä kertaa ruumiita ei kuitenkaan saatu aikaiseksi.

Toisella jaksolla Futuran ote ohjaksista tiukkeni, mistä propsit Laineen Harrin johdolla puolustuskolmannestaan suojelleelle alakerran poliisiosastolle sekä nuoruuden innolla ympäri kenttää taklauksia jaelleelle Cawelle. Palloseuran usko omiin hyökkäyksiinsä alkoi vastaavasti hiipumaan, ja kotiyhdistelmän yhtä todellista maalipaikkaa lukuunottamatta toinen jakso olikin vieraille jo kertaluokkaa helpompi.

Romun hoitaessa linjan läpi tihkuneet pallot, ja Amirin iskettyä tunnin tahkoamisen jälkeen Futuran toisen osuman, alkoi rystysiin kentän laidalla palaamaan verenkierron myötä normaali väri. Harrin nosto linjaan riitti parin aiemmin suoritetun testin jälkeen herättämään Ampan sisäisen Pihlströmin, ja pakin kahvituksen jälkeinen alanurkkasijoitus keräsi porvoolaiskatsojilta ansaitut aplodit.

Sensei Korhosen filosofiasta saatiin vielä vihjeitä viimeisellä vartilla, kun kahden maalin johtoa lähdettiin turvaamaan hyökkäykseen satsaamalla. Lisätilanteita saatiinkin luotua, mutta ei lisämaaleja, joten Futuran oli pisteiden ohella tyytyminen kahden maalin voittoon ja oman päädyn puhtaanapitämiseen. Parin seuravan kierroksen ottelut näyttänevät paremmin mihin suuntaan sarjan voimasuhteet kehittyvät, kun tämän hetken kärkijoukkueet ottavat mittaa toisistaan. Piste-erot ovat kuitenkin niin pienet, ettei yllekirjoittanut lähde vedonlyöntiin ainakaan ennen kesätaukoa.

Siispä, kauden ensitapaamisiin Keskuskentällä reilun viikon päästä, kun vieraskoppiin majoittuu perinteinen Ponnistus Helsingistä.

Pari muistoa Tapulikaupungista.