Viikingeistä ei Futuran tappiottoman sarjan katkaisijoiksi

Viikingit/2 – Futura 0-2 (0-2)

Futura: Olenius, Varis (70′ Ngatcha), Majander, Korhonen, Pösö (90′ Penttilä), Ahmad (78′ Hono), Poskiparta (80′ Immonen), Lampinen, Fau (89′ Lapinniemi), Heinonen, Laine

  • 31′ 0-1 Ahmad
  • 38′ 0-2 Varis

Myllypuron excursion ainoana tavoitteena oli jatkaa kuluvan kauden lähes virheettömästi alkanutta vieraspelien sarjaa. Kolmessa edellisessä koitoksessa vieraspotin kaappaamiseen oli riittänyt kaksi kotijoukkueen verkkoon tehtyä osumaa, kun omiin ei ollut mennyt yhteensäkään kuin yksi ainokainen – sekin Pihliksen hiekalla tapahtuneen jassoliputussekoilun seurauksena. Ei siis herättänyt suurta ihmetystä, että Viikinkien reservejä vastaan Myllypuron nurmella loppulukemiksi muodostuivat vierasmatseille – mainittua poikkeusta lukuunottamatta – standardinomaisesti 0-2.Käsiohjelman perusteella parilla Ykkösen vahvistuksella kahinaan lähtenyt kotijoukkue aloitti kohtuullisen pirteästi, mutta Futuran tavaramerkiksi iskostunut tiukka keskialueen prässi rikkoi punapaitojen pelinrakentelua ja pakotti nämä ratkaisuihin, joita ei aina ollut mietitty loppuun asti. Vieraiden parhaat paikat avausosuman rakentamiseen avautuivatkin pallonriistoja seuranneista nopeista suunnanmuutoksista. Toisaalta, ne muutamat kerrat, kun Viikkarit onnistuivat yksilösuorituksillaan prässin purkamaan, seurauksena tuntui puolestaan olevan väistämätön vaaratilanne Futuran maalilla.

Auenneista paikanpoikasista huolimatta puolituntinen ehti vierähtää, ennen kuin ottelupöytäkirjan maalisarakkeeseen tarvittiin päivitystä. Ampan jatko Viikkariboksin edustalla avasi paikan Arelle, jonka nopea sijoitusyritys kilpistyi kotivahdin refleksiseiviin. Ensimmäisen kiinnityksen paluupalloon teki kuitenkin syöttönsäkin jälkeen hereillä pysytellyt Amppa, jonka suoralle jatkolle ei löytynyt enää blokkaajaa Viikinkijoukoista.

Avausjakson vahvan Futura-osuuden kruunasi seitsemän minuuttia myöhemmin Joona, jonka viimeistelypaikka aukesi tiistaina oikein urakalla itähelsinkiläisiä kiusanneen Ampan poikittaissyötöstä. Viikkariveskari oli Joonan vedossa hyvin mukana, mutta poikittaisliikkeessä olivat puikot jääneet sen verran auki, ettei pallon eteen ehtinyt puolikas pohje pystynyt yksinään estämään toisen Futura-osuman syntyä. Tarkalla jakson viimeminuuttien pelillä porvoolaiset lunastivatkin lopulta taukotilanteeksi muikeat 0-2.

Toisella jaksolla Futuran pakka valui luontevasti kohti omaa maalia, ja tekopaikkojen eteen jouduttiin molemmissa leireissä tekemään aiempaa enemmän töitä. Molemmille tarjottiin kuitenkin muutama selkeä maalipaikka, joista Viikinkien osalta paras tarjotiin pilkun muodossa. Romun loistava venytys alanurkkaan ei johtanut torjuntaan, mutta tällä kertaa sitä ei edes tarvittu, sillä kotijoukkueen kavennuspaikka painui punaisten lasien läpi tulkittuna tolpan väärälle puolelle. Ottelun viimeisillä minuuteilla Romun duuni ei mennytkään enää toistamiseen hukkaan, kun selkäytimen käskyttämä torjunta pelasti Futura-vahdille vielä ansaittuna bonuksena nollapelin.

Kuten sanottua, paikkansa oli toisella jaksolla vieraillakin, mutta mitä niitä sen enempää tonkimaan, kun ei kaikkien paikkojen realisoituminen maaleiksi ollut tällä kertaa elintärkeätä. Nautitaan nyt nosteesta ja käydään torstaina kannustamassa vanhoja Futuralaisia Spartakin kaadossa Keskuskentällä. Sen jälkeenhän on taas 15.6. paikallisderbyn vuoro Futuran isännöidessä Akillesta Keskuskentällä.

Kuvia luonnonkauniista Myllypurosta.