Kolmosen paikallisderby totuttuun tyyliin Futuralle

Futura – Akilles 2-0 (1-0)

F: Olenius, Majander, Pösö, Hono (62′ Ngatcha), Ahmad, Poskiparta (71′ Immonen), Lampinen, Wahlström (89′ Särkkälä), Fau, Heinonen (66′ Penttilä), Laine (75′ Korhonen)

  • 24′ 1-0 Hono
  • 55′ 2-0 Pösö (rp)

Kuluvan kauden ensimmäisen porvoolaisen paikallistaiston avausvihellys puhallettiin jo viikolla, kun Akilles ja Futura käynnistivät edellisvuodelta tutut kampanjansa paineiden siirtämiseksi vastustajalleen. Futuran osalta yritykselle täytyi lähinnä hymyillä – siis jos yhtään oli etukäteen tutustunut sarjataulukkoon, saati seurannut joukkueiden otteita kevään kierrosten aikana. No, epätodennäköinen ei näiden kahinoidenkaan osalta käy koskaan synonyymistä mahdottomalle.Kiihkeäksi ja tasaiseksi paikallis-derbyä saattoi lopulta kutsua lähinnä ensimmäisen jakson ensipuoliskon ajan, jolloin Akilleksen mahdollisuudet keskinäisten otteluiden avausvoiton ottamiseen olivat vielä olemassa. Vihreäpaitojen kova yritys pakotti Futuran puolustuskannalle, mutta nostatti samalla haastajien omat laktaattiarvot pilviin. Futuran kärsivällinen jauhaminen alkoi hiljalleen tuottaa tulosta, eikä voittajasta ollutkaan avausmaalin jälkeen enää epäselvyyksiä.

Aren ja Paavon rakennettua 24. minuutilla Akilleksen kenttäpuoliskolla oikean kulmalipun tuntumassa keskityspaikan, oli kotikatsomon spennaaminen saamassa päätöksensä. Paavon painavaa jakelua etutolpalle seurasi Temen hyvin ajoitettu jatko päällä lähietäisyydeltä, ja alkutahdit Futuran kolmannelle peräkkäiselle derby-voitolle oli soitettu. Kohtuullisista maalausmahdollisuuksista huolimatta tauolle lähdettiin kuitenkin isäntien niukassa 1-0 johtoasemassa.

Tauon jälkeen Futuran hallinta sai aivan uudet mittasuhteet. Avausjaksolla yhtenäisesti ja kurinalaisesti taistellut Akilles ajautui roiskintalinjalle, eikä kenttäryhmityksen kuvaamiseksi enää löytynyt sanoja. Kotijoukkue puolestaan rakensi hyökkäyksen toisensa jälkeen kohti Akilles-maalia, mutta tasaisesta painostuksesta huolimatta toista maalia piti odotella jotakuinkin täyden kymmenminuuttisen verran.

Temen väsymätöntä liikettä Killenin laatikossa ei katsottu koko kentälläoloaikana Akilles-yhteisössä hyvällä, minkä vihreä puolustuslinja toikin hyvin selkeästi tiedoksi. Oikeudenjakajan mielestä keinot olivat kuitenkin siinä määrin kyseenalaiset, että pallo kiikutettiin loppujen lopuksi pilkulle. Aren siirrettyä Futuran kahden maalin johtoon pistemenetykseen olisi tarvittu jo massiivinen ihme. Romun liimailtua myöhemmin pari A. Sjöblomille osunutta paikkaa, ei Didin ohjaukselle ohi tyhjän Akilles-maalinkaan tarvinnut juuri kyyneleitä vuodattaa.

Toistaiseksi helpoimmalla lunastettu derby-voitto vei Futuran jo seitsemän pisteen karkumatkalle Kakkoslohkossa, mutta fiilistelylle ei ole kuitenkaan vieläkään sijaa. Jo tiistaina vastassa on edellisessä ottelussaan Spartakin 3-1 kellistänyt POHU, joten takki auki reissuun tietää salettia katastrofia. Seuraavaa kotiotteluahan saamme sitten odottaa peräti parin viikon ajan, kun Keskuskentälle laskeutuu kesäkuun viimeisenä sunnuntaina Allit Vantaalta.

Kaksi maalia kertoo enemmän kuin 15 kuvaa.