Futuralle pisteet Keskuskentän maalikarkeloista

Futura – Allianssi 5-2 (2-1)

F: Olenius, Majander (88′ Penttilä), Korhonen, Pösö (86′ Immonen), Ahmad, Ngatcha (69′ Hono), Poskiparta (67′ Lapinniemi), Lampinen, Fau (80′ Wahlström), Heinonen, Laine

  • 11′ 1-0 Ngatcha (F)
  • 16′ 1-1 Salonen (A)
  • 35′ 2-1 Ahmad (F)
  • 52′ 3-1 Ahmad (F)
  • 72′ 3-2 Siren (A)
  • 74′ 4-2 Majander (F)
  • 86′ 5-2 Hono (F)

Futuran kevätkauden tappiottomien otteluiden vakuuttava sarja sai Keskuskentällä jatkoa, kun Allianssi Vantaalta liittyi kahdeksan muun kohtalotoverinsa joukkoon Futuralle pistepotin luovuttaneiden listalle. Kuin poikkeuksena säännölle, ainoa tasurillaan listan ulkopuolelle jäänyt joukkue on vastikään jumbosijalta irtiottoon polkenut PMP, jonka ikikiistakumppani Pöxyt puolestaan satsannee tulevana torstaina Laaksolahdessa Futuran kevätkierroksen päätöksessä vielä kaikkensa PMP:n suorituksen ylittämiseksi – jos ei muuten, niin kakkoslohkon espoolaisen hegemonian nimissä.Pöxyt tuskin tulevat kuitenkaan pääsemään torstaina helpommalla kuin sunnuntaina Porvoossa vieraillut Allianssi, jonka kova avausjakson yritys tuntui toki yllättäneen kotijoukkueen, mutta ei kuitenkaan lopulta riittänyt edes lähelle pisteriistoa. Porvoolaisten itseluottamus on tällä hetkellä yksinkertaisesti sellaisella tasolla, että joukkuetta on nyt äärimmäisen vaikea voittaa. Satunnaiset takaiskutkaan eivät nykyisessä nosteessa iske kapuloita kärsivällisen duuninteon rattaisiin, joten Allien kaksi sinänsä hyvin ajoitettua maaliakaan eivät aiheuttaneet paniikkia edes fanaattisimpien kotitifosojen joukossa.

Vantaalaisilla oli kahdeksannella minuutilla jopa mahdollisuutensa avausosuman tekemiseen, ennen kuin hyvään pelivireeseen päässyt Alain ’mies jolla on monta nimeä’ Ngatcha poimi pari minuuttia myöhemmin Allien boksista ulostetun pallon haltuunsa ja sijoitti vaivattoman näköisesti oikean tolpan juureen Futuran johto-osuman. Vastustajan kunniaksi täytyy sanoa, että päästetty maali vain nostatti jo alun perin korkealta aloitettua prässiä – johtaen siihen, että kotijoukkueen pelaajat näyttivät liikkuvan vieraisiin verraten ensimmäisen puolituntisen kuin ryyppy päällä. ’Korkealta ja kovaa’ toikin pian tulosta, kun vieraiden A. Salonen pääsi pyssyttämään vastapalloon Futuran tarjoilemasta purkupallon irvikuvasta. Vasemman alanurkan puhkomista säesti valotaulu, jonka lukemat vaihtuivat pikapikaa numeroihin 1-1.

Porvoolaisten saatua lopulta ryypyn suljettua, ottelun lopun käsikirjoitus alkoi sekin suhteellisen nopeasti valjeta. Kymmenen minuuuttia ennen taukoa orkesterin johtoon nousi Pete, joka ristipallon haltuunotettuaan nousi ensin päätyyn ja käänsi sitten keskitystä odottavan vieraspakin ohi taustalle, missä kärkimies Ahmad jo odotteli tulikomentoa. Nopeaa ensimmäistä kosketusta seurasi tarkka laukaus oikeaa pystyputkea hipoen, ja kotijoukkue oli siirtynyt taas keulille. Kun vieraiden kova prässi alkoi samalla kantamaan tuttuun tyyliin kondisveroa, viimeisten minuuttien hallinta kääntyi Futuralle kuin jo toista jaksoa enteillen.

Jo niiiin totuttuun tyyliin toinen jakso meni lopulta kaikin tuomariäänin Futuralle. Amppa jatkoi avausjaksolla aloittamaansa Allianssin alakerran ulkoiluttamista ja poimi työnsä hedelmiä jo seitsemännellä minuutilla, kun Cawe jakoi nätin pystysyötön keskialueelta vantaalaistopparien väliin. Pakkien viimein reagoidessa mitään ei ollut enää tehtävissä, sillä pallo oli jo pujotettu Ampan toimesta vantaalaismaaliin – oikeaan alanurkkaan luonnollisesti. Futuran ykköskärjen peliä on ollut sivumennen sanoen upeata seurata: tavallisesti hyökkääjän seuraaminen tiukallakin rajauksella on kokemuksen myötä kohtuullisen helppoa, mutta Ampan osalta ei koskaan voi olla varma minkä reunan kautta kaveri katoaa kameran etsimestä – ja kun kohteen saa taas jyvälle, linssin keskellä tuuletetaankin jo maalia.

Allianssin 3-2 kavennus osoitti porvoolaisten mentaalisen voiman. Ei tietenkään maali itse, vaan se miten siihen reagoitiin. Koko joukkueen tiukka prässi johti Aren oikealla laidalla tekemään pallonriistoon. Nopea syöttö tavoitti keskialueella voimakkaasti nousseen Dannen, jonka suora veto kaarsi vastustamattomasti Allianssin maaliin vahdin epätoivoisesta heittäytymisestä huolimatta. Kahdessa minuutissa vieraiden kavennus oli käännetty takaisin kahden maalin johtoasemaksi, ja samalla viimeinenkin toivonkipinä Allianssi-leirissä tullut tukahdutettua. Kun Amppa vielä viimeisillä minuuteilla esitteli loppumattomia tehoreservejään ja jakoi pakista irtauduttuaan namusyötön maalin eteen, Temelle ei oikeastaan jäänyt vaihtoehdoksi kuin siirtää pallo Futuran viidennen osuman merkiksi vantaalaismaaliin.

Torstaina siis Laaksolahteen seuraamaan kevätkauden viimeistä koitosta ennen kesälomia. Kotijoukkue Pöxyt pyrkii luonnollisesti tekemään Futuran vierailusta unohtumattoman, joten eiköhän katsojille ole taas tarjolla jännittäviä hetkiä jalkapallon parissa.

Pari shottia.