Futuran syyskausi käyntiin Vantaan maalikimaralla

VJS – Futura 0-8 (0-5)

F: Haapatalo, Majander, Pösö, Lapinniemi (72′ Söderström), Ahmad (76′ Kettunen), Penttilä, Lampinen, Wahlström, Fau (80′ Siltakorpi), Laine, Hono (86′ Haapasalo)

  1. 30′ 0-1 Wahlström
  2. 39′ 0-2 Hono
  3. 42′ 0-3 Pösö (rp)
  4. 44′ 0-4 Ahmad
  5. 45′ 0-5 Pösö (rp)
  6. 65′ 0-6 Pösö (rp)
  7. 86′ 0-7 Kettunen
  8. 90′ 0-8 Laine

Joukkueenjohtaja Kolehmaisen sanoin:

Futura kohtasi torstai-illan ottelussa Vantaalla kevätkierroksen jälkeen viidentenä olleen VJS:n. Kevään ensimmäisessä kotiottelussahan Futura oli pitänyt pisteet kotonaan 6-2 voitolla Suiston hiekalla, mutta syyskierroksen otteluun toi alkuun hieman jännitystä 5 avauspelaajan puuttuminen kokoonpanosta. Joni-Jukka Korhosen ja Paavo Heinosen ollessa puolustusvoimien harmaissa, Variksen Joona sairastuvalla ja Poskiparran Harri keskittymässä perhejuhliinsa. Lisäksi valmentaja Jukka Korhonen laittoi maaliin Kim Haapatalon jättäen Robin Oleniuksen vaihtopenkille. Kun vielä huomioi uuden vahvistuksen, Porvooseen vastikään muuttaneen Turpeenniemen Joken opiskelijoiden EM-kisat, niin joukkue olikin kokenut aika kovia muutoksia.Kevätkierroksen vierasotteluthan olivat menneet Futuralle maalierolla 12-1 (2-0, 2-0, 2-0, 3-0, 1-0 ja 2-1), joten paineita hyvälle sarjalle oli hieman. Kristian Wahlströmin 1-0 johto-osuman jälkeen ei pisteiden jakamisesta kuitenkaan ollut enää mitään epäselvyyttä. Puoliaika Futuralle 0-5 ja lopputulos 0-8. Ilahduttavaa oli juniorien Ville Kettusen, Sebastian Söderströmin, Erno Haapasalon ja Miro Siltakorven esiintyminen Futuran edustuksessa. Edustuksen ensimmäistä otteluaan pelannut Ville Kettunen ehti olla kentällä vain 10 minuuttian kun jo kiitti valmennusta tekemällä uransa ensimmäisen maalin edustuksessa.

Sarjassa Futuran pahimmat kilpailijat Ponnistus, Spartak ja Viikingit/2 hoitivat myös vastustajansa, joten sarja jatkuu jännittävänä taas 3.8 Spartakin saapuessa Porvooseen. Kyseisestä ottelusta Cawe huilaa sitten varoitustilin täytyttyä.

Muutama huomio myös yllekirjoittaneelta:

Vaikka avauskokoonpano olikin kokenut muutoksia niin pelaajien kuin pelipaikkojenkin osalta, ensimmäisen puolituntisen maalittomuutta ei voinut laittaa sen piikkiin. Pelituntuman puute ja vieraat pelipaikat aiheuttivat toki muutamia hyperventilaatiohetkiä Futuran päädyssä, mutta rehellisesti sanoen VJS-ottelu olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan jo tuon 0-0 jakson aikana vähintään neljällä osumalla VJS-vahdin selän taakse – ja tähän on laskettu vain selkeimmät 1-1 tilanteet sinänsä upeasti torjuneen vahdin kanssa. Krisun vapauttava avausosuma valmentaja Korhosen ja kippari Lampisen juoniman kulmakikan jälkitilanteesta oli J. Kolehmaista kompaten jo ottelun lopullinen niitti. Ja niin voi todella sanoa, vaikka ottelua oli pelattu vain nuo vaivaiset 30 minuuttia.

Alun epävireestä huolimatta Futuran hyökkäyksien rakantelua oli todellinen ilo seurata. Isolla kentällä niin Amppa kuin Temekin pystyivät hyödyntämään maksimaalisesti tarjotun tilan, ja parivaljakon liikenopeus ja raaka voima olivat maali-per-mies tahtiin myrkkyä VJS-pakistolle. Kun vielä ynnää päälle Krisun, Peten ja Aren sekä varsin offensiivisella ohjelmalla pelanneen Cawen osuuden porvoolaisten hyökkäysryhmityksessä, voi sanoa, että kotijoukkueelle jäi tässä jaossa pelkkiä hantteja käteen. Ylivoimaisen vastustajan pysäyttäminen edellytti vantaalaisilta sääntökirjan vapaata tulkitsemista, mistä oikeudenjakaja joutuikin sakottamaan peräti kolmesti pilkun muodossa. No, kolmesti pallon asetteli pilkulle Are, ja kolmesti pallo myös poimittiin VJS-verkosta.

Futuran viihdyttävä hyökkäysinto näkyi – ja kuului – VJS:n onnistuttua muutaman kerran keskialueen katkoissaan, jolloin Laineen Harrin vääpelinääni kiiri kentällä kutsuen hyökkäysryhmitystä välillä alakertaankin puolustustalkoisiin. Muutamaa avausjakson kotitilannetta lukuunottamatta Futuran alakerta Penttilä, Majander, Lapinniemi, Lampinen -ryhmityksellä hoitikin tonttinsa suvereenisti ymmärtäen sopivissa tilanteissa myös rauhoittaa peliä päättömän kohkaamisen orastaessa. Kimin tehtäväksi maalissa jäi lähinnä liimata kotijoukkueen kohtiammutut vedot sekä poimia kulmat ja pitkät keskityspallot ennen kotikärkien kavennusyrityksiä, mikä loppulukemien valossa onnistui kunniamaininnan arvoisesti.

Aren kolmannen pilkkuosuman ja Futuran 6-0 johdon jälkeen J. Korhosella oli loistava tilaisuus antaa peliaikaa vaihtopenkin kansoittaneelle junnulaumalle. Viiden minuutin ihmettelyn jälkeen kentällä nähtiin otteita, joita valmennusjohto oli toivonutkin. Kovaa yritystä, liukutaklauksia ja kaiken kruunuksi Futuran seitsemäs maali. Oikealta laidalta noussut Siltakorven Miro heitti täydestä vauhdista millintarkan keskityksen VJS-puolustuksen taakse, missä Kettusen Ville poimi pallon koukkuunsa kuin ei olisi koskaan mitään muuta tehnytkään, astui katkoa yrittäneen pakin ohi ja sijoitti vastaantulleen veskarin estelyistä huolimatta ensimmäisen Kolmosen maalinsa. Osuma innosti junnunelikon hienoon loppurypistykseen, ja toivoa sopii, että samanlainen tilaisuus toistuu kaudella vielä kotiyleisönkin edessä.

Laineen Harrin 0-8 pusku yliajalla sinetöi syyskauden avauksen lyöden lisää painetta ottelun vähemmän pelanneille päävastustajille. Näistä yksi kohdataan reilun viikon päästä kotikentällä, kun Spartak saapuu Porvooseen hakemaan revanssia kevään 2-0 -tappiolleen. Mielenkiintoinen kohtaaminen tiedossa varsinkin katsojien kannalta, kun muistaa Myllypuron hiekan tapahtumat keväällä. Aika näyttää, nähdäänkö molemmat Baranovit taas kentällä hektisimmillä hetkillä.

Pöxy-matsin akkusähläyksestä oppineena, anteeksipyyntönä kattavampi kuvakavalkadi.