Futuran kevätkausi tappioitta – pisteet pöxyiltä vieraissa

Pöxyt – Futura 0-1 (0-0)

F: Olenius, Majander, Korhonen, Pösö (83′ Lapinniemi), Ahmad (90′ Wahlström), Ngatcha (65′ Hono), Poskiparta (73′ Varis), Lampinen, Fau (90′ Immonen), Heinonen, Laine

  • 68′ 0-1 Pösö (F)

Kevätkauden finaalista Pöxyjä vastaan kukaan tuskin odotti CUP-ottelun toisintoa, mutta jo tutuksi tulleesta varovaisesta vierastaktiikasta huolimatta odotettua tiukemmalle porvoolaiset ottelussa kuitenkin joutuivat. Sateen kastelemalla kentällä kotijoukkueen hokkarit oli teroitettu huomattavasti timmimpään kuntoon, sillä performanssin näyttävimmät salchowit, axelit ja luzit kirjattiin suvereenisti Futuralle. Vieraiden harjoittaessa vapaaohjelmaansa kotijoukkue käytti tilaisuutta hyväkseen ja rakenteli laitojen kautta mukiinmeneviä viimeistelypaikkoja, mutta tuhri epäonnekseen suurimman osan maalikehikon ulkopuolelle. Kun Romu toisaalta huolehti omien 18 neliönsä pedanttisesta siivoamisesta, Pöxyjen etsikkoaika valui parissakymmenessä minuutissa auttamattomasti hukkaan.Popan avausjakson puolivälissä yläputkeen heittämästä kulmasta alkaen pelin kontrolli liukui vääjäämättä Futuralle – jopa siinä määrin, ettei Romulle jäänyt avausjaksolla yhtä Pöxy-vaparin poimintaa lukuunottamatta enää juurikaan tekemistä maalipuiden välissä. Vain kahdeksan maalia kevään 11 pelissä päästänyt alakerta on ollut perusta, jolle seniori Korhosen on ollut hyvä rakentaa. Erityisesti vierasotteluiden saldo on kunnioitusta herättävä: kuudesta pelistä kuusi voittoa maalierolla 1-12. Tuo ainoa takaiskukin MaKu-pelin liputetusta, vaan ei vihelletystä ’paitsiosta’. Syyskaudelle jännitystä lisää se, että avauksen vakiokalustoon kuuluneet A-junnut särmäävät pian pinkkojaan varuskunnassa, joten kokoonpanomuutoksia lienee syksyllä tiedossa.

Kevätkaudesta oli kuitenkin vielä jakso jäljellä, ja heti sen alkuun lähdettiinkin leipomaan ottelun ratkaisua. Vartin ajan kentällä oli joukkueiden välillä arviolta kahden sarjatason tasoero, kun Futura vyörytti vasemmalta, oikealta ja keskeltä kohti Pöxy-maalia. Varmoistakaan paikoista ei kuitenkaan saatu vetoja aikaiseksi, tai jos lopulta saatiin, niin uhrautuvasti taistellut kotiväki venytti kerta toisensa jälkeen jonkun ruuminosistaan pallon eteen. Alkurynnistyksen taannuttua noin vartissa Pöxytkin saivat viimein ryhmityksensä kuosiin ja kohkaamisen rauhoittamisen ohessa loivat jopa muutaman kehikon ulkopuolelle viimeistellyn puolittaisen tilanteen Futuran maalille.

Parikymmentä minuuttia ennen kevätkauden päättymistä ottelu sai kuin saikin ratkaisunsa. Aren annettua kulman taustalle Pöxyboxin kulmalle Petelle, suoraa keskitystä maalin eteen ei edellisen yrityksen tapaan tullutkaan. Pete tarjosikin sen sijaan takaisin Arelle, joka vasurinsa vapaaksi saatuaan nosti kaaressa kotimaalin takakulmaan yli koko pallon lentorataa ihailleen kenttäryhmityksen. Futuran tehtäväksi jäi enää maalin johtoasemansa turvaaminen, mikä osoittautui lopulta oletettua vaikeammaksi. Kymmenisen minuuttia Futuran toinen maali roikkui ilmassa, kun espoolaiset hakivat tasoitusta riskinottoa lisäten. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana porvoolaisten passivoituminen ja valuminen kohti omaa maalia alkoi jo näyttää pahalta, vaikka Romun eteen rakennettujen hässäköiden välissä Amppakin pääsi jo toistamiseen yrittämään maalintekoa yksin Pöxy-vahtia vastaan.

Viimeisten minuuttien yritykset eivät lopulta johtaneet tuloksiin kummankaan joukkueen osalta, joten Futuran kevätkausi oli saatu pakettiin suorituksella, joka ei tekisi syyskauden pelejä helpommaksi, mutta tekisi kauteen lähtemisen huomattavasti mukavammaksi kuin aiempien vuosien takaa-ajoasemasta. Kolmen viikon sarjatauon jälkeen pelit jatkuvat 24. heinäkuuta Myyrmäessä VJS:ää vastaan, joten fanaattisillakin porvoolaiskatsojilla on vielä reilusti aikaa kerätä voimia syksyn loppurutistukseen. Tiedä vaikka näkisimme jotain yllätyksiä kokoonpanonkin suhteen vielä lähitulevaisuudessa.