Vaihtomiehetön MaKu vauhditti Futuran syöksykierrettä

Futura – MaKu 1-2 (1-2)

F: Haapatalo, Majander, Korhonen, Pösö, Hono (55′ Poskiparta), Ahmad (74′ Ngatcha), Lampinen, Kamara, Fau (81′ Varis), Heinonen (85′ Immonen), Laine (67′ Turpeenniemi)

  • 05′ 0-1 Vänskä (M)
  • 08′ 1-1 Pösö, rp (F)
  • 26′ 1-2 Tuominen (M)

Kaksi kotiottelua, kaksi tappiota. Yksi tehty maali, yksitoista päästettyä. Ei naurata. Kun yhtälöön lisää vielä ilman vaihtomiehiä ja joukkueenjohtoa paikalle saapuneen vierasjoukkueen, eipä naurata senkään vertaa – no, jos ei muuta niin suomifutiksen vuoksi. Pari puolustuspään virhettä maksoivat tällä kertaa Futuralle toisen peräkkäisen kotitappion, vaikka varsinkin tauon jälkeinen jakso meni joukkueelle prosentteina laskettuna luokkaa 90-10.Olihan MaKu jo keväällä yksi hankalimmista vastustajista, mutta tällä kertaa porvoolaiset saavat kyllä syyttää morkkiksestaan vain itseään. Samphan neljännellä minuutilla tuikkaaman maalin hylkääminen ei ehtinyt vielä edes nostattaa mielipahaa, kun kotijoukkueen uskomattoman hasardin seuraamuksia jo kaivettiin omasta päästä. Kimin myöhästyttyä läpisyötön katkosta kärkimies Vänskän iltarupeama sai turhankin aurinkoisen alun, sillä jo viidennellä minuutilla vieraat siirtyivät 0-1 johtoon.

Futuran pikainen tasoitus oli kuitenkin vain ajan kysymys, ja kolmen minuutin mylläkän jälkeen palloa aseteltiinkin jo MaKu-pilkulle Cawen oltua vihollisboksissa ottavana osapuolena. Aren pilkkutilastot saivat mielen rauhalliseksi, eikä ylös tolpan viereen ammuttu veto antanut kokonaisuudessaan kelpo ottelun pelanneelle S. Kinnuselle torjunnan mahdollisuuksia. Alun takaiskustaan selvittyään kotijoukkueen olisi kuvitellut iskevän vastustajansa määrälliset resurssit huomioiden oikein kunnolla pökköä pesään, mutta sen sijaan vieraiden annettiinkin käynnistää mittavat ajantappotalkoot maalivahtinsa kapellimestaroimana.

Vaikka Futura hallitsikin näennäisesti palloa, tarjottiin kotikatsojille avausjaksolla osuma vain oman joukkueen päätyyn. Kulmalipun läheltä annettu MaKu-vapari napsahteli aikansa jalasta toiseen Futuran rangaistusalueella, kunnes vieraiden T. Tuominen katsoi parhaaksi siirtää pallon Kimin ohi MaKu:n toisen johto-osuman merkiksi. Jostain käsittämättömästä syystä Futuran pelitempoon ei saatu vieläkään nostetta, ja harvat tasoitusyritykset suhahtelivat kehikon ulkopuolelle tai S. Kinnusen ojennettuihin hanskoihin. Viimeistelyongelmat kiteytyivät vielä hieman ennen taukoa, kun läpiajostakaan ei saatu edes laukausta aikaiseksi.

Toisella jaksolla kotijoukkue oli lopulta päässyt pieneen liikkeeseen, mutta kentällä leikittiin taas niin monta kertaa aiemminkin nähtyä leikkiä: Futura takomassa päätään vastustajan yhdeksän miehen muuriin. Paria ylärimaa lähemmäksi maalia valkoiset eivät kuitenkaan pääseet, vaikka vieraiden yksinäinen kärki sai puhuttua verbaalisilla lahjoillaan itselleen lepoaikaa noin vartti ennen ottelun loppua. Korkeiden pallojen nostolle vierastornien päähän ei kotikatsomosta liiemmin ymmärrystä löytynyt, varsinkin kun juoksuvoimaa tuntui valkopaidoilla olevan riittämiin vielä loppuvihellyksen soidessakin.

Tiistaina olisi mahdollisuus kuitata kevään ainoa pistemenetys, kun Laaksolahdessa vastaan asettuun PMP, jota ei voi pitää aiempien otteluidensa perusteella minään voittamattomana kotijoukkueena. Porvoolaisillahan siis on puolustettavanaan tahraton vierasotteluiden sarja, mutta ennen kaikkea lähes viimeinen hetki notkahduksen kääntämiseksi uuteen nousuun. Luulisi ainakin toistaiseksi karsintapaikasta taistelevan joukkueen näistä aineksista ammentavan motivaatiota visiittiinsä.

Ottelutahti aiheuttaa aavistuksen paineita kuvienkin suhteen…