Futura mankeloi Pöxyt – kauden komeimmat kotilukemat

Futura – Pöxyt 8-0 (4-0)

F: Olenius, Heinonen, Lampinen, Majander, Poskiparta, Varis, Turpeenniemi (81′ Särkkälä), Fau (81′ Siltakorpi), Pösö (77′ Immonen), Ahmad (71′ Hono), Ngatcha (62′ Kamara)

  • 03′ 1-0 Ngatcha
  • 06′ 2-0 Ahmad
  • 27′ 3-0 Varis
  • 42′ 4-0 Pösö
  • 76′ 5-0 Hono
  • 78′ 6-0 Kamara
  • 81′ 7-0 Olenius (rp)
  • 86′ 8-0 Kamara (rp)

Kevätkauden päätösottelun ja parin kärkiryhmäkohtaamisen perusteella Pöxyiltä oli syytä odottaa tiukkaa vierastaistelua Keskuskentällä, mutta kuinkas kävikään. Aneeminen espoolaisryhmä ei juuri riemunkiljahduksia herätellyt, ellei mukaan lasketa vaihtopenkin myötäelämistä kolmen onnistuneen Pöxy-hyökkäyksen osalta. Jos rehellisiä ollaan, vieraiden todelliset maalipaikat saattoi ottelun jälkeen laskea yhdellä sormella. Futuralle sunnuntain iltapuhde riitti sen sijaan juuri ja juuri palauttavaksi harjoitukseksi kiireisen otteluviikon jälkeen.Jo kuuden minuutin pelin jälkeen kotijoukkue oli viimeistellyt, viimekädessä Ampan ja Didin yhteistyöllä, kaksi maalia Pöxy-verkkoon, ja sen hetken voimasuhteet huomioiden samalla varmistanut täyden pistepotin kauden 16. sarjapelistään. Futuran purettua säännöllisesti vieraiden vaatimattoman prässin, aikaa avaavaan syöttöön jäi ruhtinaallisesti. Niinpä parivaljakoiden Are-Popa ja Joona-Paavo päivärupeama koostuikin jokseenkin loppumattomasta ajelusta kohti päätyrajaa ryyditettynä vartijoistaan irronneiden kärkimiesten ruokkimisella.

Avausjakson kolmas maali oli kouluesimerkki nykyisen paitsiosäännön armottomuudesta puolustuslinjaa kohtaan. Jupen keskialueen nosto Didille lähes jalkaan viiden metrin paitsioasemaan ei aiheuttanut erotuomarin osalta toimenpiteitä, sillä Didin keinuva reggae-kävely kohti omaa maalia – taivaalle katsellen ja ’Wait Deh Man’:ia vihellellen – vakuutti täböllä oikeudenjakajan peliin osallistumattomuudesta. Kun koko Pöxy-alakertakin keskittyi Didin esitykseen, ei Joonan nousuoivallukselle löytynyt vastaväitteitä ennen kuin pallo oli jo vierasmaalissa.

Ennen taukoa nähtiin vielä Dannen täsmäkrossi Ampalle, joka parin näyttävän kikan jälkeen jatkoi pallon Artulle. Kun pari paikalle luudannutta vierailijaa olivat jo varmoja katkosta, muutti Are kässäriä sen verran, että tarjosikin pojille ensitöikseen kaffet ja ampui pallon vasta sen jälkeen etunurkasta sisään. Lukemat Futuralle 4-0 ja keskittymisen seuraavaan otteluun saattoi aloittaa.

Vaan käydään nyt läpi toinenkin jakso siitä huolimatta. Peräti puolisen tuntia Pöxyt saivat nauttia cruise-asentoon kytketystä porvoolaisryhmästä, kunnes pääpiiskuri Korhonen ymmärsi piristää saletissa edennyttä sneppailua parilla vaihdolla. Jo aiemmin estradille tuupattu Samppa, ikinuoret Immonen & Hono sekä junnutähdet Siltakorpi & Särkkälä järjestivätkin vielä ylimääräisen näytöksen viimeisen vartin aikana organisoimalla neljän lisäosuman mättämisen vierasverkkoon.

Piristysruiskeesta vastasivat ensin Teme Sampan jakelusta vasempaan alanurkkaan ja sitten Samppa Joonan ja Temen esityöstä samaa hyväksi todettua kaavaa noudattaen. Väsynyt Pöxy-ryhmä joutui lopulta ottamaan viimeisen oljenkortensa käyttöön. Kun tuomari ei kuitenkaan ’kilauta kaveria’ -tempuista Pöxy-laatikossa innostunut, vietiin pallo vielä kaupan päälle pariin otteeseen pilkulle. Sampan ohella maalintekijätilastoon kirjasi näin itsensä myös Oleniuksen Robi, jonka viimeistely täplältä saattoi häpeään useimpien pilkkuspesialistien taidonnäytteet.

Futuran seuraava ottelu on yllättäen taas kotona, kun on MPS:n vuoro pyrkiä tärvelemään ei niin upeata Futuran kotitilastoa. Toivottavasti sunnuntain Pöxy-murskajaiset olivat kuitenkin merkki uudesta ja paremmasta mentaliteetistä Keskuskentällä, jolloin tulevana sunnuntaina voidaan jatkaa siitä, mihin kotiyleisön edessä nyt jäätiin.

Kuviahan te kaipaatte.