MPS taipui lopulta puolen tunnin väsytyksen jälkeen

Futura – MPS 5-0 (2-0)

F: Olenius, Varis, Majander, Pösö (79′ Penttilä), Hono (58′ Kamara), Ahmad (76′ Laine), Poskiparta, Turpeenniemi (70′ Korhonen), Lampinen, Fau (17′ Wahlström), Heinonen

  • 28′ 1-0 Hono
  • 32′ 2-0 Turpeenniemi
  • 60′ 3-0 Turpeenniemi
  • 68′ 4-0 Kamara
  • 78′ 5-0 Majander

Ponnistus-ottelun lämppärinä pomputeltu MPS-vääntö Keskuskentällä ei suuremmin säväyttänyt, sillä ajatukset olivat jo väistämättä tulevan tiistain kärkiottelussa. Kovin suuri into ei MPS:nkään otteista paistanut, sillä sunnuntain rehevimmät karjaisut kaikuivat epäilemättä vieraiden vaihtopenkin suunnalta. No, eipä ollut kelikään omiaan nostattamaan etelämaalaisia tunteenpurkauksia, sillä jatkuva sade piti huolen siitä, ettei pintalämmin missään vaiheessa päässyt kuuman asteelle.Ensimmäisen puolituntisen ajan malmilaiset jaksoivat vielä liikuttaa ryhmitystään kotijoukkueen puolenvaihtojen tahdissa, mutta jossain vaiheessa taktiikan orjallinen noudattaminen alkoi selvästi näkyä vieraiden mielialassa. Kun Futuran kärsivällisyydellä ei sunnuntaina ollut rajoja, alkoi toistuva sahaaminen saada aikaan rakoja MPS-ryhmityksessä. Märällä kentällä tilanteiden määrä puolin ja toisin oli luultavasti keskivertoa suurempi, mutta samaisten olosuhteiden myötä myös viimeistely-yritykset olivat totuttua ponnettomampia.

Futuran avausosumaan tarvittiin sunnuntaina puolen tunnin pelin jälkeen mittatilaustyönä tarjoiltu kulmapotku. Aren vasuri toimitti pallon lentoradalle, joka ylitti maalinsa edessä päivystäneen Tomperin Eetun pudoten takatolpalle nousseen Temen ulottuviin. Ohut siivu märkään palloon riitti muuttamaan keinonahkakuulan suuntaa sen verran, että takatolpan vartija imaisi jalkoihinsa pudonneen pallon maaliviivan taakse porvoolaisten ensimmäisen maalin merkiksi.

Johto-osuman seurauksena kotijoukkueen peli-ilo nousi uudelle tasolle, ja muutaman minuutin jälkeen pallon saikin kaivaa toistamiseen MPS-maalista. Krisun arvokas keskialueen katko ja sitä seurannut nopea avaus pystyyn vapauttivat Ampan nousuun vasemmalla laidalla. Ampan imettyä vieraspakit kylkeensä ratkaisevalle syötölle maalin eteen löytyi yllättäen ryhtinaallisesti tilaa. Temen peitelty yritys vedolle vei vieraspakkien huomion, joten Jupen Pommille viidestä metristä maalin kattoon ei enää löytynyt estelijöitä.

Tauon kahden maalin johto olisi voinut olla suurempikin, mutta yhtälailla MPS:n kavennuksellekin oli paikkansa, joten kohtuullisen oikeudenmukaisissa lukemissa päästiin sadetta pitelemään. Taukomakkaroiden löydettyä lopulta tiensä tuulensuojaan alkoi katsomossa kiihkeä kolmannen osuman metsästys. Avausmaalinsa Futuran paidassa tehnyt Jupe jatkoikin vartin vesipallon jälkeen aloittamallaan linjalla ja syöksyi Aren päädystä takaviistoon tarjoilemaan palloon Malmin rangaistusalueella. Peloton tilanteeseen meno palkittiin tällä kertaa toisella osumalla MPS-verkkoon, ja ottelu oli loppuvihellystä vaille valmis.

Viimeisten parinkymmenen minuutin aikana nähtiin vielä jokunen puutteelliseen viimeistelyyn päätetty läpiajo sekä pari näpsäkkää maalia. Ensin Ampan alkuvalmistelujen jälkeinen Sampan lopulta tyhjiin viimeistelemä tolkuton veivaaminen MPS-boksissa, sitten Dannen pusku Krisun pikkusievästä nostosta pilkun tuntumassa. Kun vieraat puolestaan jättivät maalailun sikseen, oli arviolta kauden yhdeksäs Futuran nollapeli nähnyt päivänvalon – jos niin nyt voi pilkkopimeässä ylipäänsä sanoa. Keskittyminen tiistaihin saattoi näin alkaa…

Hämäriä roiskaisuja