Ponnareistakaan ei Futuran vierasputken katkaisijaksi

Ponnistus – Futura 3-4 (1-1)

F: Olenius, Varis (64′ Laine), Majander, Pösö, Ahmad, Poskiparta, Turpeenniemi, Lampinen, Wahlström, Heinonen (51′ Immonen (69′ Penttilä)), Hono (58′ Kamara)

  • 21′ 0-1 Hono (F)
  • 38′ 1-1 Valtonen (P)
  • 51′ 2-1 Nackström (P)
  • 52′ 2-2 Ahmad (F)
  • 70′ 3-2 Valtonen (P)
  • 72′ 3-3 Majander (F)
  • 87′ 3-4 Wahlström (F)

Kauden 2008 kakkoslohkon todellinen kärkiottelu pelattiin tiistaina kaikilta osin hyvissä olosuhteissa Käpylän nurtsilla. Ilma oli mitä parhain, kenttä tapahtuman arvoisessa kunnossa, kaffepannu kuumana ja makkarat kärtsäämässä. Kun paikalle oli kaiken lisäksi saapunut mukavasti yleisöä, oli odotukset iltapuhteen osalta varsin toiveikkaat. Eikä paikalletulijoiden tarvinnutkaan pettyä, jos siis unohdamme hetkeksi ottelun lopputuloksen.Kotijoukkueesta saattoi bongata muutamat porvoolaisille keskivertoa tutummatkin kasvot, sillä helsinkiläisten avauskokoonpanosta paikan oli lunastanut Futurankin peliasussa taannoin esiintynyt parivaljakko J. Vakio & T. Valtonen. Viimevuosina Kakkosen-Kolmosen otteluita seuranneille Ponnareiden pelaajaluettelo ei muiltakaan osin tuottanut merkittäviä yllätyksiä – kovia pelimiehiä kaikki. Myös Futura oli saanut liikekannalle lähes ykkösmiehistönsä, sillä vakioavauksesta vain Cawe oli jäänyt kotiin parantelemaan aiempien otteluiden kolhujaan.

(Ennen kuin joku ehtii korjata: Olihan sieltä toki luottotoppari J. Korhonenkin vex; maastokuosissa, taas kerran, siellä jossakin. Sori, Jonttu.)

Pelin merkitys molemmille joukkueille näkyi heti ensiminuuteista. Vähintään tasuria Helsingistä hakemaan lähtenyt porvoolaisryhmä iski musta-valkoisiin korkealta ja kovaa, eikä kotijoukkue jäänyt pekkaa pahemmaksi. Ajan puute keskialueella pakotti molemmat avaamaan toistuvasti yli keskialueen, mikä kuitenkin sopi hyvin joukkueiden tuulennopeille kärkimiehille. Kun avaukset olivat lisäksi harkittuja ja ilman pakkoroiskinnan makua, pelin taso ei pitkistä avauksista missään vaiheessa kärsinyt.

Avausjakson puolivälin tienoilla ensimmäisen neljänneksen tilastojen pohjalta oli mahdoton tehdä minkäänlaisia arvauksia avausmaalin tekijän paidan väristä. Ensimmäinen osuma kirjattiin lopulta porvoolaisten iloksi Futuran sarakkeeseen, kun Aren pystysyöttö tavoitti Ponnarilinjan läpi juosseen Temen, joka vastaantulleen veskarin kierrettyään pääsi iskemään 0-1 lukemat vastustamattomasti tyhjiin. Ponnistus ei jäänyt kuitenkaan takaiskua märehtimään, vaan reilun vartin tasaisen väännön jälkeen hyvin ajoitettu krossi putosi Stindelle, joka pääsi jatkamaan suoraan nätistä haltuunotosta vastaantulleen Romun hanskojen alta kotipossen 1-1 tasoituksen.

Tauon jälkeen tasoituksellaan fiiliksiä kohotelleet raitapaidat ottivat hetkeksi ohjakset käsiinsä. Vaarallisimmat tilanteet kirjattiin kuitenkin Futuralle, kunnes Ponnareiden onnistui purkaa porvoolaisten paitsiotaktiikka hyvin ajoitetulla syötöllä. Nackströmin Henkalle jätetty maalintekovastuu oli kohtuullisen helppo kantaa, joten kotiyleisö sai nautiskella lukemista, joita he olivat tulleet Käpylästä hakemaankin. Kymmenisen minuuttia tuota iloa kestikin, minkä jälkeen oli Ampan aika palata maalintekomielessä varjojen mailta. Teemun postin ottanut Samppa katseli neljän minuutin ajan peliä, ja tarjosi sitten Ampalle pystyyn Ponnari-boksin kulmalle. Nopea kääntyminen, irtautuminen pakista ja veto takanurkkaan kaaressa, heittäytyneen kotimoken yli, hivutti Futuran 2-2 tasalukemiin.

Vieraiden iloa ei puolestaan kestänyt niinkään kauaa, sillä Ollin pallonkäsittely rangaistusalueella johti pillin vihellykseen sekä ainakin kymmenen raitapaidan hyvin synkronoituun ’K