Futuran yliajan rypistys jätti POHUn ilman pisteitä

Futura – POHU 3-2 (0-0)

F: Olenius, Varis (66′ Särkkälä), Majander (46′ Turpeenniemi), Korhonen (46′ Heinonen), Ahmad (46′ Pösö), Ngatcha, Penttilä, Lampinen, Kamara, Wahlström, Laine (77′ Kettunen)

  • 48′ 0-1 Syväoja (P)
  • 57′ 0-2 Bile (P)
  • 60′ 1-2 Ngatcha (F)
  • 90′ 2-2 Lampinen (F)
  • 90′ 3-2 Kamara (F)

Olihan se odotettavissa, että karsintapaikan varmistuttua ei helpoista peleistä olisi enää tietoakaan. Olisihan se toisaalta hullua, jos viimeisissä merkityksettömissä matseissa luudattaisiin hullun lailla isolla riskillä, kun parin viikon päästä kuitenkin tarvitaan joka heppua kauden tärkeimpiin matseihin. Kun sitten vierailija vielä ymmärsi iskeä tilaisuutensa tullen, niin lopputulos oli nähdyn kaltainen. Pelikieltojen, loukkaantumisten ja avauksen osien lepuuttamisen ei pitäisi kuitenkaan kohtuullisella ringillä pelaavaan joukkueeseen nähdyn lailla vaikuttaa, mutta henkinen vireystilahan se yleensä näissä tilanteissa viime kädessä ratkaisee.POHU oli selvästi tullut Porvooseen hyödyntämään Futuran siirtymäkautta karsintoihin. Hyvällä asenteella kaksinkamppailuissa vääntänyt ja irtopalloihin iskenyt vierailija katsoi putoamiskahinassa tärkeiden sarjapisteiden muodossa tilaisuutensa tulleen ja vei avausjaksolla karkeasti arvioiden 80 prosenttia kaksinkamppailuista. Kotijoukkueen liike ja työmoraali eivät puolestaan jättäneet pelin avaamiseksi juuri muita vaihtoehtoja kuin ballistiselle radalle hosutut roiskaisut. Avausjakson puolivälissä yllekirjoittanut olikin jo jokseenkin valmis lähtemään kotiin, mutta malttoi kuitenkin mielensä, kun tauolle päästiin sentään maalittomissa tasanumeroissa.

Avausjakson nöyryyttävä narussa juokseminen oli saanut ilmeisesti J. Korhoselta vuotamaan yli, sillä toiselle jaksolle roudattiin tuoretta miestä kentälle trion verran. Vaan hippapa se vain jatkui, kunnes vajaassa vartissa Keskuskentän valotaululla irvisteli 0-2 lukemat vierailijoille. Ei %#&%#