KTP terävämpi maalinteossa

KTP – Futura 4-3 (3-2)

 • 16′ 1-0 Nieminen Samuli
 • 30′ 2-0 Kesseli Tuukka (Puhakka Matti)
 • 10′ 2-1 Korhonen Joni-Jukka (Pösö Arttu)
 • 40′ 2-2 Ahmad Amir
 • 44′ 3-2 Kesseli Tuukka
 • 71′ 4-2 Tähkäpää Pasi (Seppä Henri)
 • 73′ 4-3 Ngatcha Alain (Isosalo Olli)

Futura: Olenius Robin, Weckström Janne (70′ Oikkonen Joni), Korhonen Joni-Jukka (79′ Siltakorpi Miro), Lampinen Petri, Enrold Ville (61′ Särkkälä Julius), Pösö Arttu (63′ Pösö Arttu), Göksil Cihan, Oikkonen Joni (45′ Heinonen Paavo), Kantalinzki Anton (45 Isosalo Olli), Naskali Jale (45′ Ngatcha Alain), Ahmad Amir (67′ Naskali Jale)

Futura jatkoi talvikauden harjoituspelejään lauantaina Kotkassa Ruonalan hallissa paikallista KTP:tä vastaan. Samassa sarjassa ensi kesänä pelaava KTP oli ennakkotietojen mukaan vahvassa talvikunnossa, sillä olivathan he voittaneet talven aikana jo MP:n, Kultsun kuin myös TPV:n. FC Kuusankosken kanssa kotkalaiset olivat pelanneet 3-3 tasan, kun taas Futura oli hävinnyt puhtaasti 4-0 Kuusankoskelle aiemmin talvella.

Tällä kertaa porvoolaiset lähtivät otteluun hyvällä asenteella, ja ensimmäiset 10 minuuttia olikin täysin Futuran hallintaa. Sitten ottelu jostakin syystä kääntyi, ja pelin 16 minuutilla Futuran maalivahti Robin Oleniukselle sattui ”musta hetki”, kun hän avasi pelin suoraan KTP:n Samuli Niemisen jalkaan. Tästä Kotkalainen ’kiitti’ ja sijoitti pelivälineen suoraan Futuran maaliin.

Seuraava synkkä hetki porvoolaisille sattui puolen tunnin kohdalla, kun KTP hyökkäsi vasemmalta ja keskitys tuli 16-rajaa pitkin kaikkien läpi suoraan Tuukka Kesselille. Kotkalainen otti pallon rauhallisesti haltuunsa, ja Janne Wecströmin estelyistä huolimatta sijoitti pallon tarkasti vasempaan alakulmaan.

Tämä oli jonkinlainen herätys porvoolaisille, ja Futura otti ottelun haltuunsa. Pelin 36. minuutilla Arttu Pösön kulmasta Joni-Jukka Korhonen ohjasi jalalla pallon aivan maalin edestä ohi maalivahdin ja kavensi pelin lukemiin 2-1. Tästä kului vain neljä minuuttia, ja KTP:n puolustus ei saanut purettua tilannetta, ja pallo jäi pyörimään maalin eteen. Maalivahtikaan ei saanut pidettyä palloa käsissään, ja Amir Ahmad tasoitti pelin 2-2:een pelikellon näyttäessä 40 minuuttia. Tauolle oltiinkin menossa jo tasalukemissa, kun Kotkan Tuukka Kesseli karkasi Futuran vasemmasta laidasta ja veti 16 metristä pallon maalin yläkulmaan.

Toinen puoliaika alkoi molempien joukkueiden vaihdellessa runsaasti pelaajia valmentajien antaessa kaikille peliaikaa. Vaihdot piristivät selvästi etenkin Futuran peliä, sillä Korhosella, Cihan Göksillä, Paavo Heinosella Alain Ngatchalla kuin Amir Ahmadillakin oli omat tekopaikkansa.

Porvoolaisten selvästä hallinnasta huolimatta ottelun 75. minuutilla KTP:n Henri Seppä keskitti maalille, ja Pasi Tähkäpää puski Kotkalaiset jo kahden maalin johtoon. Tästä kului kuitenkin vain kaksi minuuttia, kun Alain ’Didi’ Ngatcha kavensi pelin lukemiin 4-3 Olli Isosalon kulmasta.

Loppu olikin sitten yhteen maaliin pelaamista, mutta lukuisista tekopaikoista huolimatta Tuomas Leinonen, Petri Lampinen eikä myöskään Kristian Wahlström saaneet palloa Kotkalaisten maaliin. Harjoituspelin tappiosta huolimatta pelissä oli paljon hyvääkin. Kun kovasti viime kesästä muuttunut joukkue oppii tuntemaan hieman lisää toisiaan, peli alkaa jatkossa kulkea mallikkaasti.

Valmennusjohdon kokeilu pitää topparin paikalla Lampinen ja Korhonen parina näytti toimivan ainakin kotkalaisia vastaan ja siten keskeltä ei päästy tulemaan Futuran maalille. Tähän porukkaan kun saadaan vielä Kotkasta poissa olleet Dan Majander, Jouko Turpeenniemi, Enrico Fichera, Joona Varis ja Aleksi Räihä, niin joukkue alkaa olemaan kasassa kesän koitoksiin.

 • Maalipaikat: Futuralle 14-7
 • Laukaukset kohti maalia: Futuralle 13-8
 • Laukaukset ohi maalin: Futuralle 12-4
 • Kulmat: Futuralle 7-3
 • Paitsiot: KTP:lle 11-2