Virheet kostautuivat, PKKU vei sarja-avauksen

Jale Naskali, 1+1
Jale Naskali, 1+1

PK Keski-Uusimaa – Futura 4-2 (1-0)

PKKU: Nieminen (mv), Honkaniemi (72′ Autio), Liesjärvi, Huikko, Tiira, Mahdi, Komulainen (83′ Turpeinen), Närhi, Ståhle (60′ Hietanen), Nyberg, Turnbull-Smith B

Futura: Olenius (mv), Korhonen, Pösö (81′ Ngatcha), Ahmad (73′ Isosalo), Räihä, Oikkonen, Göksil, Enrold (66′ Turpeenniemi), Naskali, Lampinen, Weckström

  • 32′ 1-0 Arttu Ståhle
  • 55′ 1-1 Cihan Göksil
  • 57′ 2-1 Joona Tiira
  • 65′ 2-2 Jale Naskali
  • 73′ 3-2 Samuli Komulainen
  • 90′ 4-2 Joona Tiira

Futuran lauantainen ottelu PK Keski-Uusimaata vastaan oli tyypillinen sarja-avaus. Hermostunutta peliä, paikoitellen epävarmoja otteita  ja ennen kaikea kohtuullisen paljon pahojakin virheitä. Kotiinpäin vetämättä voi todeta, että molempien jaksojen alkupuoliskot kulkivat porvoolaisen sarjanousijan komennossa; hyvä liike tarjosi ratkaisuvaihtoehtoja, syötöt löysivät perille ja maalipaikkojakin saatiin luotua. Kakkosessa nuo tarjotut maalipaikat on kuitenkin hyödynnettävä aivan eri prosentilla, ja siihen ei Futura lauantaina pystynyt.

Futuran pakettiin voi tappionkin jälkeen olla kohtuullisen tyytyväinen… keskikentän ja pienellä varauksella myös kärjen osalta. Pösö, Enrold, Göksil ja Räihä pystyivät vähintäänkin tasapäiseen taisteluun PKKU:n keskikenttää vastaan. Naskalin Jale kärjessä oli puolestaan Cihanin ohella porvoolaisten parhaimmistoa – eikä ainoastaan päivän 1+1 -saldonsa vuoksi. Jalelta ja kärkipari Amir Ahmadilta olisi kuitenkin toivonut enemmän samanlaista katupojan röyhkeyttä kuin millä PKKU vei kaksinkamppailuja erityisesti hyökkäyskolmanneksellaan.

Porvoolaisten alakerta on jo harjoitusotteluissa osoittautunut kysymysmerkiksi, eikä edelliskauden tukipilarin Dan Majanderin yllättävä poisjäänti avauksesta todellakaan helpottanut tilannetta. Dannen poissaolo näkyi toki Futuran erikoistilanteissakin, mutta suurin ongelma taitaa olla puolustuslinjan jatkuva eläminen ilmiselvän resurssipulan vuoksi. Rehellisesti on vain myönnettävä, että kahdesta kolmeen kotimaalia olivat luvalla sanoen heikon puolustamisen seurausta.

Tuoreen farmisopimuksen myötä PKKU:n avauksessa esiintyivät myös Viikinki-kolmikko Honkaniemi, Ali Mahdi ja Nyberg. Kun kotijoukkueen kokoonpanoon oli silti kirjattu vain 16 pelaajaa, sopimuksen motiivit lienevät selvät. Vahvistuksista on paha mennä sanomaan, sillä PKKU:n tasaisesta ryhmästä ei yhtä ylitse muiden löytynyt. Täytyy kuitenkin ihailla, kuinka kotijoukkueen hyökkäys hyödynsi saamansa tilaisuudet. Samanlaista päättäväisyyttä kaivataan Futuran otteisiin Vapun jälkeisessä Gnistan-ottelussa, jos pistetili Kakkosessa mielitään avata.