LPS kaatui jo avausjaksolla

Cihanin (kuvassa) ja Joken panos elintärkeä Futuralle
Cihanin (kuvassa) ja Joken panos elintärkeä Futuralle

LPS – FC Futura 1-2 (0-2)

Futura: Olenius, Walker (62′ Naskali), Majander, Pösö, Räihä, Oikkonen, Göksil (75′ Enrold), Turpeenniemi, Lampinen, Fichera (65′ Ahmad), Weckström

  • 26′ 0-1 Pösö Arttu
  • 32′ 0-2 Pösö Arttu (rp)
  • 53′ 1-2 Saukkonen Niko

Kukapa olisi uskonut kahdella tappiolla sarjakautensa avanneen porvoolaisnousijan killuvan kuuden pelatun ottelun jälkeen kolmen pisteen päässä sarjakärjestä – eivät ainakaan vedonlyönnin kertoimien määrittelijät. Nurmelle päästyään Futura on ollut toistaiseksi voittamaton niistettyään neljästä viimeisestä pelistään kolme voittoa ja tasurin – viimeisimpänä meriittinä sunnuntainen vierasvoitto sarjan kärkeen kiivenneestä Laajasalon Palloseurasta.

Kotijoukkue LPS aloitti odotetusti kovalla ryminällä, mutta ajoittaisista maalintekovaikeuksistaan huolimatta terveellä itseluottamuksella otteluihin tällä hetkellä lähtevä porvoolaisryhmä ei antanut LPS-prässin sotkea harjoiteltuja kuvioitaan. Futura keskittyi avausaksolla oman pelinsä pyörittämiseen ja antoi kotipelaajien hoitaa puhumisen. Esimakua tulevasta tarjosi Aleksi Räihä, jonka pusku 18. minuutilla Weckströmin Jannen vaparista tömähti jo tulevaa enteillen yläputkeen.

Avaukseen paikkansa lunastanut Enrico Fichera voi pitää suoritustaan kärjessä onnistuneena, vaikka ei maaliverkkoa päässytkään heiluttamaan. Ja kun kärjessä ei täysosumia synny, täytyy Pösön Artun tarttua ohjaksiin. Toisen kerran peräkkäin veikkausraadin kolmella tähdellä palkittu Are jatkoi siitä, mihin keskiviikkona Talissa jäi ja kasvatti kauden maalisaldoaan kahdella avausjakson osumalla. Ensimmäinen syntyi kulman jälkitilanteesta epäonnistuneen LPS-purun jälkeen ja toinen kymmenen minuuttia myöhemmin pilkulta, kun kotivahti oli hetkeä aiemmin liukunut Weckströmin Jannen sukille omalla rangaistusalueellaan.

Rökälevoittoon varautuneen LPS-katraan pelihuumoria kolisuteltiin reilun puolen tunnin ajan siinä määrin, että jakson viimeiselle kympille olisi tuskin saanut enää uutta pelaajavakuutusta yhdestäkään vakuutusyhtiöstä. Oikeudenjakajan herkässä ollut keltainen kortti piti kuitenkin pahimmat ylilyönnit piilossa, joten tauolle päästiin ilman paareja – Futuran kahden maalin johdossa. Itsensä toistamisen uhallakin on pakko todeta, että porvoolaisten johtoasema oli pelin hallintaan nähden vieläpä täysin ansaittu.

Kenellekään ei luonnollisesti ollut epäselvää, että heti toisen jakson avausvihellyksestä alkaisi kotijoukkueen armoton takaa-ajo. Vieraiden tiivis kenttäryhmitys ja korkea työmoraali tekivät kuitenkin LPS:n kavennushaaveista tyhjiä – lähes kymmenen minuutin ajaksi. Kun kotijoukkueen parhaimmistoon kuuluneen Ergin Tuganayn voimakas nousu ei kohdannut riittävää vastarintaa porvoolaispuolustuksen taholta, jäi ratkaisuvaihtoehtojen selvittämiseen riittävästi aikaa. Tarkka keskitys Futuran maalille tavoittikin Niko Saukkosen, joka pääsi jatkamaan vapaasti Robin Oleniuksen edestä LPS:n 1-2 kavennuksen.

Kotijoukkueen kavennusosuman jälkeen Futuran livekerroin alkoi vääjäämättömän nousun kohti taivasta. Eikä vähiten sen vuoksi, että porvoolaisten puolustusaluetta suvereenisti ensimmäisen tunnin ajan hallinneen Andrew Walkerin nilkkavamma ei antanut enää mahdollisuutta jatkaa peliä. LPS:n usko tasoitukseen puolestaan vahvistui, ja Futuran maalille alkoikin sataa palloja sekä oikealta että vasemmalta. Futuran onneksi ajoittaisilta maalintekovaikeuksilta eivät selviä kärkijoukkueetkaan, sillä neljästä LPS-läpiajosta huolimatta Robin Oleniuksen vartioima maali pysyi loppuhetket koskemattomana. Hohdokkain hetki porvoolaiskannattajille oli kuitenkin Robin 60. minuutilla torjuma pilkku, joka omalta osaltaan söi laajasalolaismiestä ja sai porvoolaiset taistelemaan entistä kovemmin.

Useamman lisäminuutin jälkeen vapauttava loppuvihellys viimein kajahti, eikä edes sievoisen summan tasurille sijoittanut kyennyt harmittelemaan menetystään – edellyttäen siis että kyseessä oli porvoolainen. Tylyn sarja-alun jälkeen voi todeta, että tähän fiilikseen voisi tottua. Mutta, myönnettäköön vielä näin lopuksi, että puhtaasti tuurillahan tämäkin voitto tuli, joten kertoimien suhteen voi huoletta jatkaa samalla linjalla. Mielenkiinnolla jäämmekin odottelemaan seuraavan kotiottelun rankkausta, kun Keskuskentällä vastaan astelee Kauniaisten ylpeys Grankulla IFK.