Grani vei Kakkosen pisteet kokemuksella

Dannen pusku Jannen kulmasta niukkaakin niukemmin ohi
Dannen pusku Jannen kulmasta niukkaakin niukemmin ohi

FC Futura – GrIFK 2-3 (2-2)

Futura: Olenius, Fichera, Göksil, Isosalo (45′ Särkkälä), Lampinen, Majander, Naskali (73′ Ahmad), Pösö, Räihä, Turpeenniemi (83′ Leinonen), Weckström

  • 09′ 0-1 Poulsen Jon
  • 13′ 1-1 Pösö Arttu
  • 19′ 2-1 Naskali Jale
  • 32′ 2-2 Poulsen Jon
  • 54′ 2-3 Langhoff Daniel

Pirteästi Kakkosen A-lohkossa aloittanut Futura ei jäänyt tälläkään kerralla pelillisesti vastustajansa jalkoihin, vaikka joutuikin otteluun erityisesti puolustuslinjansa osalta pahasti varamiehisenä. Korhosen Jontun paketoitua polvivammoineen kautensa jo ensimmäisessä kotiottelussa lisähaavereille ei olisi ollut sijaa. LPS-pelissä nilkkansa telonut Andrew Walker katsottiin kuitenkin siinä määrin toipilaaksi, ettei riskiä lähdetty ottamaan – olkoonkin, että Andrew on ollut elintärkeä porvoolaisten takalinjoilla. Kun vielä Oikkosen Jonikin oli poissa avauksesta, J. Korhosella oli oikeasti säätämistä alakerran kokoonpanonsa kanssa.

Enroldin Villen neljän väri olisi kelvannut sökössä, mutta nyt se teki katsomokomennuksen muodossa entistä vaikeammaksi sopivan kokoonpanon löytämisen Grania vastaan. Samalla se pakotti osan pelaajista tutustumaan hieman vieraampiinkin pelipaikkoihin. Kotijoukkue ei kuitenkaan kaatunut sunnuntaina kokoonpano-ongelmiin vaan siihen, ettei se päässyt viimeistelyprosentissa lähellekään vierasjoukkuetta, joka maalasi kolmesti neljästä tilanteestaan. Tilastomiehen mukaan maalipaikat menivät kotijoukkueelle 5-4, laukaukset maalia kohti 11-5 ja kulmatkin peräti 10-3.

Kauniaisten pelastajana Porvoossa toimi kärjessä pelannut Veikkausliigastakin tuttu Jon Poulsen, joka kahdella maalillaan siivitti vihreäpaidat vierasvoittoon Futurasta. Ensimmäinen osuma oli todellinen taidonnäyte haltuunotosta, harhautuksesta ja varmasta viimeistelystä, jota porvoolaispuolustajat saivat seurata lähietäisyydeltä. Toiseen tarvittiin kuitenkin jo apuja oikeudenjakajalta, joka ei maalin jo hyväksyttyään enää voinut myöntää Grani-vaparin lähteneen ennen vihellystä – vaikka pikaisen neuvottelun avustavan kanssa kävikin.

Futuran kunniaksi on sanottava, että Kauniaisten avausmaali jo yhdeksännellä minuuutilla ei kolhinut itseluottamusta, vaan hyökkäys toisensa jälkeen vyörytettiin kohti vieraiden maalia. Porvoolaisten painostuksessa GrIFK:n puolustuspään pallonkäsittely – sanan varsinaisessa merkityksessä – johti pallon viemiseen pilkulle. Pösön Artun satavarma rangaistuspotku nosti Futuran oman kasvatin maalisaldon jo kuuteen, ja miehen samalla A-lohkon maalintekijätilaston kakkospaikalle. Kun jo neljän minuutin kuluttua oli Naskalin Jalen vuoro esittää oma osumaan päättynyt soolonsa, lukemat olivat kääntyneet äkkiä kotijoukkueen 2-1 johtolukemiin. Tauolle asti se ei kuitenkaan riittänyt aiemmin mainitun vapari-episodin vuoksi.

Futuran panostettua kotiyleisönsä edessä voitto-osuman tekemiseen Kauniaisten Daniel Langhoff pääsi yllättäen viimeistelemään etukulmasta vieraiden kolmannen maalin. Neljännenkin maalipaikan hyödyntäminen ja samalla sataprosenttiset teholukemat olivat Granilta tosi lähellä, sillä vieraiden Eetu Klingberg ohjasi vielä vartti ennen loppua keskityksen etutolpalta Futuran kannalta tolpan oikealle puolelle. Armottomasta yrityksestä huolimatta porvoolaiset eivät saaneet tasoitusosumaa aikaiseksi, vaikka olisivat sen ehkä ansainneetkin. Jostain syystä hyviltäkään vetopaikoilta ei saatu laukausta aikaiseksi, vaan päädyttiin jakamaan vielä ’parempaan’ paikkaan päätyrajalle – siitä huolimatta, että Jalenkin osuma avausjaksolla syntyi puhtaasti päättäväisellä ajamisella kohti maalia.

Tappiosta huolimatta tupeeta ei kannata vielä ruveta repimään, siksi hyvin joukkueen peli kulkee tällä hetkellä. Sunnuntaina Kuusankoskella päästään mittaamaan paikallisen FCK:n todellinen taso, sillä kevättalven epämääräisten harjoitusotteluiden pohjalta ei voi juuri johtopäätöksiä vedellä. Todennäköisesti alakertakin on saatu taas totuttuun formaattiin, joten kelpo tulosta on veikkaajienkin taas lupa odotella.