Kolmas perättäinen futisdraama Futuralle

Katse tiukasti pallossa - niskat kovilla sunnuntain LPS-matsissa
Katse tiukasti pallossa - niskat kovilla sunnuntain LPS-matsissa

FC Futura – LPS 3-2 (3-0) Futura: Pietinen, Ahmad, Enrold (82′ Wahlström), Göksil, Heinonen, Isosalo, Lampinen, Majander, Oikkonen (46′ Särkkälä), Pösö, Weckström (63′ Naskali)

  • 03′ 1-0 Pösö Arttu
  • 17′ 2-0 Weckström Janne
  • 43′ 3-0 Isosalo Olli
  • 54′ 3-1 Kauria Janne
  • 57′ 3-2 Kauria Janne

Porvoon Futura vahvisti merkittävästi asemiaan Kakkosen A-lohkon keskikastissa kaadettuaan Laajasalon Palloseuran kotikentällään lukemin 3-2. Vaikka porvoolaiset ovatkin aloittaneet syyskierroksen MP:n ja HyPS:in tavoin vahvasti täydellä pistepotilla, mistään ylivoimaisesta kolmen ottelun näytöksestä ei voi puhua, kaukana siitä. KTP-, HIFK- ja LPS-matseissa käytetystä käsikirjoituksesta voisi itse asiassa jo luopua – jos ei kokonaan, niin toiselle jaksolle merkitystä dramaattisesta osuudesta nyt ainakin.

LPS tuli kevään koitoksen tyyliin avausminuutit todella kovalla sykkeellä, mutta kotijoukkueen kestettyä ensimmäisen viisiminuuttisen vieraiden etsikkoaika oli jo ohi. Futura iski sen sijaan kerta toisensa jälkeen nopeilla vastaiskuilla, jotka tuottivat selvästi päänvaivaa erityisesti Laajasalon laitapuolustukselle. Porvoolaisten avausosuma syntyi jo kolmannella peliminuutilla, kun vieraat joutuivat rikkomaan laidalla kotipelaajaa vapaapotkun arvoisesti. Vahvoista pääpelaajistaan huolimatta vihreäpaidat eivät kyenneet estämään Area tekemästä Ollin vaparista jo yhdettätoista sarjamaaliaan, nyt LPS-puolustuksen keskeltä, vartioimattomana ja päällään. Siis tässä puhutaan kuitenkin miehestä, joka ei tee maalejaan päällä kuin siinä tapauksessa, ettei ehdi pallon alta pois.

Laajasalolaiset malttoivat tappioasemastaan huolimatta rakentaa peliä alakerran kautta ainakin kolmen syötön verran, mikä oli jotain ennenkokematonta. Suurin osa LPS:n avauksista päätyi ennen pitkää vasemmalle laidalle vahvistukseksi hankitulle Janne ’liigajyrä’ Kaurialle, jonka eteneminen pysähtyi kuitenkin kerta toisensa jälkeen viikonloppuvapaataan viheriöllä viettäneeseen Oikkosen Joniin. Futuran hyökkäyspäässä aplodeja kirvoittaneita suorituksia jatkoi puolestaan Are, jonka puhdas veto Ampan syötöstä tömähti vartin kohdalla äänekkäästi keskelle LPS-maalin pystypuuta. Paluupallosta tarjottiin sitten Jannelle paikkaa, josta futaajat näkevät päiväunia. Huolellisen virittelyn jälkeen Jannen Copasta lähtikin vastapalloon niin kaamea kanuuna, ettei tykinruoaksi joutuneen Juan Pascualin osaa tarvinnut kadehtia.

Futuran toisen maalin jälkeen LPS jatkoi yrityksiään kotijoukkueen puolustuslinjan murtamiseksi mutta alkoi jo hiljalleen tuskastua jatkuviin paitsiovihellyksiin. Muutama minuutti ennen taukovihellystä hierottiin sitten vielä hieman suolaa vieraiden haavoihin, kun Cihan nosti nopean kierrätyksen päätteeksi laitaan Ollille. LPS-pakki odotti jo ajoa keskelle, mutta joutuikin pettyneenä toteamaan Ollin kiertävän laidan puolelta pieneen kulmaan ja vielä kaiken päätteeksi ujuttavan pallon LPS-vahdin ja etutolpan välistä pömpeliin. Tauolle lähdettiin värikkäiden vaiheiden jälkeen siis Futuran 3-0 johtoasemassa.

Hankitun johtoaseman suuruudella ei näytä lopulta olevan merkitystä, sillä aiempien otteluiden tapaan vastustaja päästettiin pikapikaa maalin päähän ja vaihdettiin samalla puolivaloille. Kaurian ensimmäinen osuma oli väläytys kaverin osaamisesta, kun Futuran maalin edessä näppärästi alas otettu pallo löytyi vielä samalla sekunnilla kotimaalista kavennuksen ominaisuudessa. Toiseen merkintään taas tarvittiin kolmisen minuuttia aikaa sekä oleskelua oikealla paikalla takatolpalla, jonne Dannen ’purku’ maalin edestä löysi tiensä. Pusku lähietäisyydeltä toi LPS:n maalin päähän ja draaman ainekset olivat TAAS kasassa.

Futuran saavutukset toisella jaksolla voi kirjata pariin vetoon kohti vierasmaalia, kun taas LPS oli puolestaan palannut tuttuun ja kieltämättä hiuksia nostattaneeseen  ’pallo ykkösellä boksiin’  -taktiikkaansa. Porvoolaiset kuitenkin kestivät tilanteen mihin olivat itsensä ajaneet, eikä vieraiden ankara paine johtanut kuin pariin kohtuullisen vaaralliseen tilanteeseen kotimaalilla. Mikon muutamaa pelastusta on kuitenkin kiittäminen muun joukkueen hyvän taisteluasenteen ohessa, sillä aiempien parin ottelun tavoin jonain toisena päivänä lopputulos olisi voinut olla kokonaan toinen. Kahdeksan päivän aikana kerätyt yhdeksän pistettä lämmittävät kuitenkin mieltä kummasti, eikä tulevan sunnuntain Grani-peliin tarvitse lähteä sarjanelosena turhaa puristaen.