Grani nousi väkisin tasoihin, piste Porvooseen

Jannen hirvittävä pommi vie Futuran 1-0 johtoon
Jannen hirvittävä pommi vie Futuran 1-0 johtoon

GrIFK – FC Futura 1-1 (0-1)

Futura: Pietinen, Ahmad, Göksil, Heinonen, Isosalo, Lampinen, Majander, Naskali (88′ Varis), Pösö (90′ Karmi), Turpeenniemi, Weckström (77′ Ngatcha)

  • 13′ 0-1 Weckström Janne
  • 77′ 1-1 Klingberg Eetu

Kotijoukkue GrIFK:n kuluvan kauden tilastojen valossa Futuran vierailusta Kauniaisissa ei ollut odotettavissa mitään helppoa iltapuhdetta, sillä toistaiseksi ainoastaan MP on kyennyt täyteen pistepottiin Kauniaisten Keskuskentällä. Tasapelin kertoimet olivat sen sijaan huomattavasti suuremmat – eikä veikkaajien lopulta tarvinnutkaan pettyä, kun Granin tasurisarakkeeseen kirjattiin Futuraa vastaan jo kauden seitsemäs merkintä.

Porvoolaiset aloittivat tyylilleen uskollisesti, ensin avausminuutit tunnustellen ja sitten voimalla koko rintaman leveydellä hyökäten. Vieraiden näyttävä peli tuottikin tulosta jo kolmannellatoista minuutilla, kun Jalen poikittaissyöttö kotiboksin rajalle löysi jo muutamaan kertaan aiemminkin pyssyään viritelleen Jannen. Hyvällä tekniikalla ja tarkalla ajoituksella varustettuna vasurilla pääsee ampumaan oikealta tulevaan syöttöön kuin vastapalloon, eikä tällä kertaa puuttunut kumpaakaan. Jannen kengän laulettua komeaa sooloaan Grani-vahdin tehtäväksi jäi puhtaasti seuraaminen statistina vierestä.

Johto-osuman jälkeenkin Futuran peli pysyi hienosti kasassa, eikä kotijoukkue päässyt koko avausjaksolla muutamaa heikkoa puskua lukuunottamatta kunnollisiin tekopaikkoihin. Kevätkaudella Porvoossa osaamistaan esittänyt Granin J. Poulsenkin kulki kuin varjojen mailla aina kotipenkiltä tulleeseen kutsuun asti. Aiemmissa syksyn otteluissa toistunutta Futuran toisen jakson kaaosta ei tarvinnut tällä kertaa todistaa, mutta vihreäpaitojen päättäväisyys ja riskinotto palkittiin kuitenkin tasoitusosumalla vartti ennen peliajan päättymistä. GrIFK:n näyttävä yhdistelmä oikealla laidalla päättyi Eetu Klingbergin nousuun ja tarkkaan sijoitukseen takatolpan juureen.

Tasalukemiin päästyään kotijoukkue pudotti tempoa huomattavasti, ja loppuhetket olivat muutamasta puolin ja toisin hyvästä tilanteesta huolimatta tasaista pallottelua ilman suurempia aiheita hehkutuksille. Vaikka koko pistepottia porvoolaisille hieman tyrkytettiinkin, voi syksyn pistesaldoon olla yhä enemmän kuin tyytyväinen. Futura lienee itse asiassa Gnistanin ohella ainoa joukkue ilman syyskaudella kärsittyjä tappioita – sarja, minkä jatkamista ei helpota seuraavan ottelun ajoittuminen jo tiistaille eikä myöskään vierasjoukkue MP Mikkelistä.