MP:lle pisteet Anjalankosken avustuksella

MyPa-vahvistukset Votinov ja Benevides MP-pääosissa
MyPa-vahvistukset Votinov ja Benevides MP-pääosissa

FC Futura – MP 1-2 (0-1)

Futura: Pietinen, Ahmad (77′ Ngatcha), Enrold, Heinonen, Lampinen, Majander, Naskali (77′ Varis), Pösö, Turpeenniemi, Wahlström (66′ Särkkälä), Weckström

  • 32′ 0-1 Votinov Maxim
  • 74′ 0-2 Benevides Felipe
  • 86′ 1-2 Pösö Arttu

Eipä ollut tiistaina kovinkaan luottamusta herättävät lähtöasetelmat kotiotteluun. Toissapäiväisestä Grani-matsista vielä palautteleva avauskokoonpano ilman ’puujalan’ takia sivussa olevaa keskikentän moottoria Cihania sekä Ollin ja Jonin velvollisuudet isänmaata kohtaan. Kun soppaan heittää vielä vastustajaksi tuoreilla MyPa-lainoilla varustetun ja noususta tosissaan kamppailevan Mikkelin Palloilijat, täytyy vain todeta, että varsin rohkeita kertoimia tarjosivat niin Veikkaus kuin Nordicbet:kin tähän otteluun.

Ensimmäisen jakson perusteella on myönnettävä, että Keskuskentällä nähdystä vierailijasta ei heikkoja lenkkejä löytynyt kaivamallakaan. Liigassakin esiintyneiden MyPa-apujen Benevides & Votinov sekä jo kertaalleen KTP:n lainapaidassa Futuraa vastaan loistaneen Rautiaisen ohella erityisesti MP:n alakerta vakuutti varmuudellaan. Jos nousija ei tästä lohkosta ole jo kolmanneksi viimeisellä kierroksella varmistunut, tiedossa on todennäköisesti syyskuun lopulla mielenkiintoinen ottelu MP:n ja Gnistanin välillä.

Futuran mahdollisuudet avausjakson maalintekoon näivettyivät Jannen karvaa vaille täydelliseen vapariin 25 metristä. Sisäänpäin kiertävä vasuri tömähti MP-vahti Romppaisen katseen saattelemana keskelle takatolppaa, mitä lähemmäksi eivät porvoolaiset päässeet maalintekomielessä. Ei Mikkelilläkään monta paikkaa ollut, mutta ne olivatkin sitten sitä vaarallisempia. Vieraiden ainokaiseksi ensimmäisen kolmevarttisen aikana jäi lopulta Maxim Votinovin ohjaus Kautosen Juuson nappijakelusta vasemmalta laidalta, joten tauolle lähdettiin siedettävissä 0-1 takaa-ajolukemissa.

Toisella jaksolla kotijoukkuekin pääsi jo huomattavasti paremmin peliin mukaan, ja tilanteita alkoi syntyä myös MP:n päähän. Ampan onnistuminen 50. minuutilla parista metristä tyhjänä ammottavan maalin edessä olisi voinut muuttaa pelin kulkua, mutta tällä kertaa Peten poikittaissyöttöön kurottaminen johti kotikatsomon huokauksien saattelemana vain ohjaukseen poikkipuun yli. Vieraiden paikat maalintekoon olivat puolestaan jo kuivumaan päin, kunnes MyPa-kaksikon masinoimasta nopeasta vastaiskusta merkittiin mikkeliläisille ottelun toinen osuma. Kotialakerran odottaessa levitystä laidassa viilettäneelle Votinoville, Veikkauspörssipisteen kuitannut Felipe Benevides nostikin yllättäen 25 metristä vastaantuloa suunnitelleen Mikon yli vieraat kahden maalin johtoon.

Kotijoukkueen kunniaksi on sanottava, että takaisku ei lopettanut takaa-ajoa, vaan sai taistelemaan entistä ankarammin. Energiavarantonsa käyttäneiden hyökkääjien vaihtaminen oli J. Korhoselta hyvä veto, ja samalla Pösön Arttu sai mahdollisuuden nousta aiempaa enemmän. Mieshän oli pelannut suuren osan avausjaksostakin käytännössä laitapuolustajana. Futuran yritys palkittiinkin viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätymistä, kun vasemman laidan näyttävä seinäpeli Peten kanssa tarjosi Artulle MP-boksin kulmalla tilaa vedolle. Enempäähän Are ei tarvinnutkaan, ja vasemman jalan pyssy takaylälompsaan nousi välittömästi kauden kauneimpien Keskuskentällä nähtyjen osumien joukkoon.

Jäljellä olevat viisi minuuttia eivät riittäneet kovasta yrityksestä huolimatta tasuripisteen poimimiseen, mutta toivat kuitenkin pientä tyydytystä kotikatsomolle, kun nousuun tähtäävän vierailijan itseluottamus alkoi natista Futuran viimehetken puristuksessa. Kuluvalle kaudelle ominaiseen tapaan porvoolaisten usko omaan peliin ei loppunut tälläkään kertaa pariin avainpelaajan poissaoloon, sillä kokoonpanosta paikkansa lunastaneet nostivat tasoaan vastaavasti. Pistemenetyksetkään eivät jää kaivelemaan mieltä, kun tietää joukkueen tehneen parhaansa. MP oli tällä kertaa parempi ja ansaitsi voittonsa – joskus sekin on myönnettävä. Ei usein, mutta joskus. Seuraava ottelu Kiffeniä vastaan Helsingin Pallokentällä onkin jo kokonaan toinen juttu, ja porvoolaisten ainoana tavoitteena on palaaminen pistekantaan. Viikon tauko peleissä tulee nyt joka tapauksessa todella hyvään saumaan.