Pistejako Lappeenrannassa, ei suuria tunteita

Se on siinä, Kakkosen kausi enää päättäjäisiä vaille
Se on siinä, Kakkosen kausi enää päättäjäisiä vaille

Kultsu FC – FC Futura 3-3 (0-1)

Futura: Högström, Fichera, Göksil (80′ Ahmad), Isosalo, Lampinen, Leinonen (58′ Varis), Majander, Oikkonen, Pösö, Wahlström, Weckström

  • 29′ 0-1 Majander Dan
  • 54′ 0-2 Pösö Arttu
  • 61′ 1-2 Nurudin Mohammed
  • 64′ 1-3 Fichera Enrico
  • 75′ 2-3 Kettunen Ilkka
  • 78′ 3-3 Nurudin Mohammed

Kauden viimeiseen vierasotteluun lähdettiin avauskokoonpanolla, jossa debytoi kaksi ensikertalaista, ja vaihtopenkkikin oli miehitetty vain kahdella kenttäpelaajavaihtarilla – joista Amppa poti kaiken huipuksi yhä kylkivammaansa. Lähtökohdista huolimatta porvoolaisten tavoitteena oli päättää kausi kolmeen pisteeseen sarjan viidennen sijan toivossa, sekä sylkeä samalla riittävästi osumia maalitilaston kärkeen kipuamiseksi. Mutta, mutta, kotijoukkuepa ei suostunutkaan antautumaan ilmaiseksi, vaikka ottelun pallonhallinta menikin vieraille varovaisesti arvioiden suhteessa 75/25.

Amiksen tekonurmelle siirretty peli ei liiemmin sympatiaa herättänyt, mutta kokonaisuudessaanhan tämän kauden otteluista oli selvitty keskimääräistä paremmissa olosuhteissa. Itse asiassa, muutamaa pisaraa lukuunottamatta koko kausi vietiin läpi ainakin porvoolaisten osalta poikkeuksellisen poutaisissa merkeissä. Auringon paistaessa katsomossa joutui jopa avaamaan toppatakin ylänappia, vaikka kentän varjoisa osa olikin valkoisen kuuran värjäämä.

Ottelun käsikirjoitus kävi selväksi jo ensimmäisten minuuttien aikana, kun Futura kierrätti palloa hyökkäyspuoliskolla laidalta toiselle etsien välejä Kultsun puolustusmuurista. Kotijoukkueen taktiikkana taas oli nostaa palloa heti ykkösellä kärjessä viilettäneelle Mohammed Nurudinille, joka olikin suurin syypää vieraiden ajoittaiselle päänsärylle.

Puolisen tuntia ja tusinan verran naurettavia maalausyrityksiä ehti vilistä silmissä, ennen kuin erikoistilanteessa ylös noussut Danne sijoitti vaikeasta asennosta etuylänurkkaan pitkän Kultsu-maalin edessä pelatun biljardin jälkeen. Kun avausosumakaan ei saanut vielä vieraiden jyvää kohdalle, tauolle kiivettiin Futuran niukassa yhden maalin johtoasemassa.

Toisella jaksolla sama kissa-ja-hiiri -leikki jatkui, mutta aiemmista kauden otteluista poiketen Aren viimeistelemä toinen maalikaan ei hillinnyt porvoolaisten maalijanoa. Panoksenahan oli maalitilaston keulapaikka – varsinkin nyt kun PKKU oli nyhjäämässä samanaikaisesti maalittomissa lukemissa. Jos avausjaksolla tuhlattiin tuhannen taalan paikkoja, viimeisellä puolituntisella kahdeksalla kärjellä osumia metsästettäessä vedettiin vessasta alas suurin piirtein ziljoonia.

No, ahneus kostautui tällä kertaa, eikä käteen jäänyt Kultsun kovan yrityksen seurauksena kumpaakaan tälle pelille asetetuista tavoitteista. Pistejako ei kuitenkaan jaksanut kovin monta sekuntia kirvoittaa kyyneliä, sillä kokonaisuudessaan kausi oli porvoolaisnäkökulmasta varsin menestyksellinen. Kuudes sija ja 38 pistettä ylittivät kaikki kauden alussa asetetut tavoitteet, joten pienen hengähdystauon jälkeen voidaan aloittaa valmistautuminen uuteen Kakkosen kauteen kokonaan uusilla tavoitteilla.