Futura laittoi turnausvoittaja Liiga-MyPa:n tiukoille Kouvolan turnauksessa

Kaksipäiväinen Liiga-MyPa:n järjestämä pilottiturnaus Kouvolassa viikonloppuna oli onnistunut. MyPa:n lisäksi turnaukseen osallistui ykkösdivisioonan Klubi-04 Helsingistä ja kakkosdivisioonan FC Kuusankoski ja FC Futura.

 Turnausvoiton vei lopulta lauantaina tiukoille Futuran kanssa joutunut MyPa. Se voitti finaaliottelussa sunnuntaina Klubi-04  3-1 (1-0) lukemilla. Päivän toisessa ottelussa ratkottiin turnauksen kolmas sija ja sen vei ansaitusti FC Futura voittamalla FC Kuusankosken 2-1 (0-0).

 Turnauksen avausottelussa lauantaina Klubi-04 oli ottanut mittaa FC Kuusankoskesta ja meni sunnuntain finaaliin selvin 4-0 (3-0) numeroin. Sen sijaan toisesta ottelusta tuli jo trilleri, joka ratkesi vasta yliajan maalilla. Liigassa pelaava MyPa sai tehdä täyden päivätyön päihittääkseen kaksi sarjaporrasta alempana pelaavan FC Futuran. Voitto kirjattiin lopulta MyPa:lle 3-2 (0-1) lukemin.

Futuran kokoonpano: 1 Robin Olenius (mv), 3 Dan Majander, 5 Olli Isosalo, 6 Arttu Pösö, 7 Julius Särkkälä, 9 Amir Ahmad,
10 Anton Britschgi, 13 Joni Oikkonen, 15 Cihan Göksil, 19 Petri Lampinen, 31 Janne Weckström.

vaihto: 2 Alfred Sinnenmäki, 8 Sami Lempinen, 12 Mikko Pietinen (mv), 17 Jale Naskali, 24 Juska Reiman, 26 Benjamin Karmi.

 MyPa:n kokoonpano: 12 Mika Johansson (mv), 3 Sampsa Timoska, 7 Ben Webster, 8 Ady, 13 Toni Linberg, 15 Ville Oksanen,
17 Einari Kurittu, 19 Pele Koljonen, 20 Felipe, 23 Kim Alonen, 24 Ville Saxman.

 vaihto: 1 Antti Kuismala (mv), 2 Konsta Hietanen, 4 Antti Uimaniemi, 6 Antti Okkonen, 9 Maxim Votinov, 11 Ilari Äikäs, 18 Tuomas Aho.

Futuran vahva  ensimmäinen jakso

Valmentaja Jukka Korhosen miehistö tuli otteluun MyPa:a vastaan hyvällä ja taistelevalla otteella. Jo alkuminuuteista lähtien tila ja aika oli kortilla porvoolaisten puolustuspäässä. Sitä osoittavat jakson todelliset maalipaikat 2-1 MyPa:lle. Kenttäpelillisesti Futura pystyi tasaveroiseen suoritukseen myös hyökkäyssuuntaan tehden myös ottelun avausmaalin, kun Janne Weckströmin antaman kulmapotkun tempaisi verkon perukoille 11. minuutin kohdalla Anton Britschgi, joka laukoi myös 26. peliminuutilla lähes 30 metristä viuhuvan vedon.  MyPa-vahti joutui venymään ääritorjuntaan hoitaen kuitenkin vielä tilanteen. Toisessa kenttäpäädyssä Futuran puolustus maalivahtinsa  Robin Oleniuksen johdolla hoiti vastapuolen tilanteet tyylillä.

 Maxim Votinovin pelivoima ja röyhkeys ratkaisi toisella jaksolla

 Toiselle jaksolle kotimiehistö joutui miettimään uusia eväitä, sillä niin tiivis ja aggressiivinen oli Futuran puolustuspeli ollut ensimmäisellä jaksolla. MyPa-valmentaja Janne Lindberg laittoi joukkueensa pelaamaan suoremmilla syötöillä palloja kärkeen ensimmäisen jakson alussa loukkaantuneen Pele Koljosen tilalle tulleelle Maxim Votinoville ja oikeana laitalinkkinä pelanneelle brassipelaaja Felipelle. Felipe sai tarpeekseen ensimmäisellä jaksolla pelatessaan vasemmalla, jossa Futuran puolustaja Joni Oikkonen hoiteli hänet täysin pimentoon.

Ottelua oli pelattu 51. minuuttia kun MyPa sai tasoitusosumansa. Maalintekijänä oli Votinov Felipen syötöstä. Ilo ei kauan kestänyt sillä Futura siirtyi heti seuraavalla minuutilla 2-1 johtoon. Hieno oikean laidan hyökkäys oli kuin jalkapallon oppikirjasta. Laitalinkki Arttu Pösö ohitti laitapuolustajansa ”heittäen”, eteni keskitystilanteeseen laittaen pallon takaviistoon ns. ”kakkosaaltoon” 7 metriin. Toisen jakson alusta kentälle tullut Jale Naskali laukoi suoraan syötöstä.  MyPa-vahti venyi puolittaiseen torjuntaan. Pallo tuli kuitenkin tilannetta hyvin haistelleen Anton Britschgin ulottuville. Hän teki varmasti läheltä lukemat 2-1 taululle.

Jaksoa tahkottiin tasaisesti aina 76. minuutilla, jolloin Maxim Votinov – Felipe akseli teki tuhojaan porvoolaismaalilla ja tilanteeksi 2-2. Kymmenkunta minuuttia myöhemmin oli edellisen tasoituksen jälkeinen tilanne toistua. Tällä kertaa Arttu Pösö antoi lapikkaansa puhua ja 20 metristä lähtenyt viuhuva ylänurkkalaukaus näytti jo menevän perille kun maalivahti Mika Johanssonin käsi kurkotti viime hetkellä torjumaan pallon kulmaksi. 

Ottelun loppuvaiheet mentiin hieman sekavissa merkeissä molempien kentällisten osalta ja jo yliajan puolella MyPa onnistui tekemään kolmannen ja ottelun ratkaisseen maalin. Maalintekijänä kukas muu kuin Maxim Votinov. Yleisö ei saanutkaan nähtäväkseen rangaistuslaukauskilpailua vaikka odotusarvot sen toteutumiseksi olivatkin ilmassa.

 Valmentaja Jukka Korhonen oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen ottelussa vaikka tappio viime hetkillä tulikin.  Ottelu oli hyvävauhtinen ja osoitti sen, että hyvällä asenteella pystytään haastamaan parempikin ryhmä ottelun voitosta. Joukkueesta löytyy myös taitoa riittävästi kun vielä ottelun viimeisen vartin fyysinen jaksaminen saadaan kohdalleen varsinkin näin vauhdikkaassa pelissä.

Futura kuittasi edellisen harjoitusottelutappionsa FC Kuusankoskelle

Turnauksen pronssikamppailussa Futura kuittasi puolitoista kuukautta taaksepäin  kärsimänsä harjoitusottelutappion FC Kuusankoskelle. Futuran voittolukemiksi merkittiin 2-1 (0-0) vaikka paikkoja ottelun ratkaisulle  jo ensimmäisellä jaksolla oli riittävästi. Tällä kertaa maalisihti oli unohtunut Porvooseen. Ottelun kaikki maalit tehtiin viimeisen puolituntisen aikana.

Futura kokoonpano: 1 Robin Olenius (mv), 3 Dan Majander, 5 Olli Isosalo, 6 Arttu Pösö, 7 Julius Särkkälä, 9 Amir Ahmad, 13 Joni Oikkonen, 15 Cihan Göksil, 17 Jale Naskali, 20 Tomi Salo, 24 Juska Reiman

vaihto: 2 Alfred Sinnenmäki, 21 Nico Eerola, 25 Paavo Pellikka (mv), 26 Benjamin Karmi.

FC Kuusankoski kokoonpano: 21 Jukka Taavila (mv), 5 Simo Lampinen, 6 Olavi Koli, 7 Niko Hermunen, 9 Jere Pulli, 13 Joonas Metiäinen, 16 Sami Suleva, 17 Joonas Tanska, 23 Vertti Vuorinen, 25 Niko Nakari, 28 Niklas Smal.

vaihto: 3 Janne Nikkanen, 4 Antti Kauppila, 8 Manu Honkanen, 10 Joonas Venäläinen, 11 Tomi Räikkönen, 18 Niko Laine, 22 Joonas Laine,
26 Toni Inkeroinen, 27 Jesse Hyökki.

Ottelujen ansiokkaan tilastonikkarin, joukkueenjohtaja Juha Kolehmaisen lista kertoi maalipaikkojen jakautuman olleen 13 – 5 Futuralle. Tilanteissa onnistuminen meni tällä kertaa Cihan Göksilin (62. min. 1-0, syöttäjä Joni Oikkonen) ja Amir Ahmadin (84. min. 2-1, syöttäjä Nico Eerola) nimiin. Molemmat maalit olivat hienoja yksilösuorituksia. Cihan tyylitteli keskityksestä rintakuoletuksen jälkeen pallon suoraan ilmasta vastustajan maalin vasempaan etuyläkulmaan ja Amir vuorostaan skruuvasi oikean jalan vedon 16 metristä FC Kuusankosken maalivahdin ulottumattomiin oikeaan takanurkkaan. FC Kuusankosken maalarina toimi Niko Nakari tasoittaen pelin 1-1 kun peliä oli pelattu 80. minuuttia.

Futura hukkasi rangaistuslaukauksen ensimmäisellä jaksolla kun Arttu Pösö laukoi pallon voimalla ylärimaa hipoen yli. Myös Jale Naskali kärjessä ansaitsi tällä kertaa tuhlaajapojan maineen. Pari avopaikkaa hukkaantui tällä kertaa taivaan tuuliin.

Valmennusjohdon erityismaininta tässä ottelussa menee nuorisokaartille. Juska Reiman puolustajan tontilla pelasi vahvasti molempiin suuntiin täydet minuutit. Nico Eerolalta voittomaaliin tullut keskityspaikan haku oli oiva esitys pelaajan taidoista. Lisäksi Ben Karmi toi vauhtia oikean laitalinkin tontille kun vastustajan pelaajistossa ilmeni väsymisen oireita.

Olosuhteet kaksipäiväisessä turnauksessa olivat lauantain osalta hieman kosteahkot mutta jo sunnuntaina kuivat. Otteluareenana toimi mainio Lehtomäen tekonurmikenttä Kouvolassa, jossa mm. MyPa harjoittelee talvikaudella säännöllisesti. MyPa:n on tarkoitus tehdä turnauksesta  joka keväinen tapahtuma, johon yhteistyöseuroiksi lyöttäytyneet MyPa ja FC Kuusankoski kutsuvat tasokkaita joukkueita. FC Futuran osalta turnaus oli erinomainen läheisen etäisyytensä, tasokkaiden ottelujen ja ottelu/päivä rytminsä ansiosta.