Tasuri Kiffeniä vastaan ei valtava yllätys

Tasaista oli, irvistyksiä myöten
Tasaista oli, irvistyksiä myöten

FC Kiffen – FC Futura 1-1 (1-0)

Futura: Olenius, Ahmad (83′ Britschgi), Enrold (76′ Weckström), Frasson, Heinonen, Isosalo, Lampinen, Oikkonen, Pösö, Särkkälä, Turpeenniemi (64′ Göksil) (Penkillä: Eerola, Korhonen, Pellikka, Varis)

  • 45′ 1-0 Oikarinen Mikko
  • 67′ 1-1 Lampinen Petri

Helsingin Pallokentän huippukuntoiselle nurmelle talsivat lauantaina parijonossa sarjan eniten tasapelejä pelannut kotikylän Kiffen sekä tasureilta toistaiseksi tyystin välttynyt Futura Porvoosta. Helsinkiläisen isännän perinteet painoivat tällä kertaa vaakakupissa enemmän, sillä loppuvihellyksen kaikuessa kotijoukkue oli kuitannut jo kahdeksannen tasurinsa ja vieraatkin saaneet viimein auki tasapelisaldonsa sarjassa.

Helteinen sää verotti aavistuksen vauhtia, mutta lähes-maalintekopaikkoja syntyi kumpaankin päähän kenttää tasaiseen tahtiin. Orastavat tilanteet kuihtuivat kuitenkin viimeistään viimeisen vapauttavan syötön tuhrimiseen tai antamatta jättämiseen. Leveän kentän takia laidoilla oli tilaa, ja tilaahan hyödynnettiinkin puolin ja toisin aktiivisesti.

Kentän leveys aiheutti varsinkin avausjaksolla päänvaivaa vieraille, sillä välimatkat erityisesti puolustuslinjassa kasvoivat ajoittain valtaviksi. Ensimmäisen jakson tasainen pallottelu päättyi kirjaimellisesti kotijoukkueen avausosumaan, kun Kiffenin Templar Lokake löysi taisteluparinsa Mikko Oikarisen Futura-pakkien väliinsä jättämästä valtavasta mustasta aukosta. Suora nosto ykkösellä leijui Romun yli porvoolaisten maaliin yläputkea hipoen.

Toisella jaksolla kotijoukkueen oman pään tiivistäminen söi paukkuja sen hyökkäysosastolta. Myös heti jakson avausvihellyksestä käynnistynyt taktinen vauhdin poisotto auttoi ymmärtämään miksi kaksi kolmesta stadilaisten ottelusta on päättynyt kevätkaudella pistejakoon.

Vaikka porvoolaiset saivat toisella jaksolla yliotteen ja painoivat peliä Kiffen-päätyyn, luotuja tilanteita ei saatu päätettyä todella vaarallisiin maalausyrityksiin. Futuran tasoitus tulikin lopulta erikoistilanteesta, kun Ampan ajo kotiboksiin sukitettiin tylysti juuri ennen kalkkiviivaa.

Kortin Kiffen saattoi tilanteessa välttää, mutta ei Peten vasurin langettamaa tuomiota. Tarkka pyssy takanurkkaan ei väräyttänyt evääkään – ei katsomossa, ei muurissa, eikä maaliviivalle liimaantuneessa kotivahdissakaan – niinpä vieraiden juhlinnalle kotiyleisön edessä löytyi melkoisen vahvat perusteet.

Viimeisen parikymppisen aikana kotiryhmä vastasi Futuran puristukseen viivytyksellä ja vetäytymisellä, jollaisesta osasto Ehrnroot olisi Äyräpään-Vuosalmen seuduilla vetänyt 40-luvulla kättä lippaan. Kiffen-vahti Ivanovin kehonkielestä loppuvihellyksen kaikuessa saattoi silti päätellä, etteivät aivan kaikki Mustat Hurmurit olleet samoilla linjoilla suosiolla kahdeksanteen tasuriin tyytymisestä.

Yhdestä pisteestä nyt tuskin suuria juhlia järjestetään muutenkaan, mutta jo keskiviikkona saapuu Porvooseen vieraaksi hienon alkukauden pelannut IFK Helsingistä. Kolme pistettä tuosta kotiottelusta helpottaisi huomattavasti tulevaan vieraspelisumaan lähtöä, joten toivomuslistalla on, että Gnistan pitää sunnuntaina tähtipaidat mahdollisimman kiireisinä.