Dannen ensiminuutin vaparilla pisteet HIFK:lta

Danne: Mä vedän, nyt tuntuu siltä, että uppoo
Danne: Mä vedän, nyt tuntuu siltä, että uppoo

FC Futura – HIFK 1-0 (1-0)

Futura: Olenius, Ahmad (87′ Varis), Britschgi (65′ Frasson), Göksil (80′ Enrold), Heinonen, Isosalo, Korhonen, Majander, Oikkonen, Pösö, Särkkälä (Penkillä: Eerola, Pietinen, Reiman, Weckström)

  • 02′ 1-0 Majander Dan

Viimehetkeen Keskuskentälle saapumisensa ajoittaneet katsojat viheltelivät tyytyväisinä todettuaan ottelun alkuvihellyksen kaikuvan parahultaisesti juuri kentälle asteltuaan. Iloa tosin kesti vain siihen asti, kunnes katse osui tulostaululla komeileviin 1-0 -lukemiin.

Tämä syvään harmitukseen johtanut mielentila olisi voinut eskaloitua mattimyöhäisillä tuossa vaiheessa megalomaaniseksi patitukseksi — jos olisi ollut edes pieni aavistus siitä, että päivitykset tulostaululla kohdistuvat tämän jälkeen ainoastaan pelikellon lukemiin.

Stadilaisten säädyttömät keinot Aren pysäyttämiseksi vasemmalla laidalla olivat johtaneet heti ensimmäisellä minuutilla vapariin arviolta 25 metrin päästä Janne Bruunin vartioimaa HIFK-maalia. Äänijänteitään vasta availleet vieraskannattajat olivat hiljenneet ainakin kolmeksi sekunniksi, kun Dannen ampuma vapari oli painunut raakana Bruunin taakse aivan maalin takaylälompsaan.

HIFK:n takaiskumaalin jälkeistä aloitusta saapumishetkellään todistaneet katsojatkin saivat kuitenkin jännitettäväkseen ottelun, josta ei kovaa yritystä ja tilanteita jäänyt uupumaan. Ensiminuuttien tapahtumat passivoittivat ehkä liikaakin kotijoukkueen peliä, eivätkä vieraat jättäneet sitä hyödyntämättä. Stadilaiskipparin täsmäkrossit putoilivat hyvin laitureiden juoksulinjalle, mutta porvoolaisten onneksi punapaitojen keskityksille ei voinut keskiviikkona approbaturia parempaa arvosanaa antaa.

Parin paitsioksi tuomitun maalin sekä puolin ja toisin tuhrittujen läheltä piti -tilanteiden jälkeen vieraiden leiriä koetteli melkoinen takaisku. Cihanin pystyynjuoksu vieraspakkien väliin tarjottuun kohopalloon ei kantanut hedelmää, sillä J. Bruun vierasmaalilla luki tilanteen hyvin ja tuli kelpo ajoituksella vastaan boksin ulkopuolelle. Korkeaan palloon syöksytty pusku ei kuitenkaan osunut palloon vaan omaan keskikenttäpelaajaan Matias Hänniseen, joka oli myös valmistautunut katse pallossa laittamaan itsensä likoon Cihanin nousun estämiseksi.

Kahden miehen kyyditykset verissä päin Keskuskentältä zirroilla vaikutti sen verran pelifiiliksiin, että mitään suurta huipennusta ei avausjakson loppuun enää saatu aikaiseksi. Taukovihellyksen jälkeisten katsomofilosofien kommenttien perusteella kotijoukkueen 1-0 -johto ei kestäisi loppuun asti, ellei tauolta olisi tuomisina tuoreempia ideoita pelikuvioihin.

HIFK:n pelikirjaan ei puolestaan tullut muutoksia kuin riskin osuuden kasvattamisessa toteutuksen osalta. Vaikka porvoolaiset saivatkin auottua toisen jakson nopeilla vastaiskuilla lukuisia avopaikkoja tähtirintojen puolustukseen, ’viimeistely’ ei tuottanut toivottua tulosta. Punapaitojen luoma paine kotimaalille sai sen sijaan kotikatsojat pureskelemaan kynsiään.

Kauden muutaman aiemman tasaisen väännön päätyttyä niukkaan tappioon kotijoukkue oli kuitenkin tällä kertaa valmis taistelemaan tosissaan kolmesta pisteestä. Parin hiuksia nostattavan maalinedushässäkän, muutaman alakerran viimehetken katkon sekä usean Romun nappaaman kuolemaa halveksuvan kopin jälkeen toinenkin jakso vihellettiin lopulta loppuneeksi.

Napsitut kolme lisäpistettä pistesaldoon ennen kolmen vieraspelin rypästä helpottavat kummasti tilannetta. Ensin kevätkierroksen viimeinen ottelu Gnistania vastaan, sitten KäPa ja HIFK syyskierroksen alkutahteina — kaikki kahdeksan päivän aikana. Jokainen tuolta reissulta revitty piste tulee kyllä olemaan kovan duunin takana, joten pään kestävyyttä mitataan jatkossakin äärimmäisen tiukoilla matseilla.