Oulunkylä, Okkelpyy – pisteitä nolla

Futura taas askelen jäljessä Oulunkylässä
Futura taas askelen jäljessä Oulunkylässä

Gnistan – FC Futura 3-0 (1-0)

Futura: Olenius (85′ Pietinen), Ahmad, Enrold (46′ Britschgi), Göksil, Heinonen, Isosalo, Lampinen, Majander, Oikkonen, Reiman (65′ Varis), Särkkälä (Penkillä: Eerola, Korhonen, Uuttana, Weckström)

  • 37′ 1-0 Woodward Samuel
  • 66′ 2-0 Mustonen Tuomas
  • 93′ 3-0 Rikberg Julius

Gnistanin herääminen alkukauden koomasta tapahtui pahimpaan mahdolliseen aikaan Futuran kannalta. Edellisen ottelun selvä 4-1 -voitto Atlantiksesta valoi sinikeltaisiin vielä lisäuskoa, jota porvoolaiset eivät onnistuneet horjuttamaan Oulunkylässä koko ottelun aikana — eipä se ollut lopulta edes lähellä.

Fair Pay -areenan koko tappoi hiljalleen vierailijoiden aloittaman prässäyksen käytännöllisesti katsoen tuloksettomana, ja poltti samalla merkittävän osan energiavarastoista. Kotijoukkue puolestaan tunsi kenttänsä dimensiot hyvin, ja pystyi hyödyntämään ylimääräisen tilan todella tehokkaasti. Ensimmäisten reilun 35 minuutin aikana parhaat tilanteet jakautuivat kuitenkin Futuralle 2-1, kun missattujen paikkojen mustaan kirjaan merkattiin Futuralta Ampan ja Dannen loistosaumat sekä Gnistanilta Romun jalallaan torjuma Samuel Woodwardin läpiajo.

Gnistanin avausosuman voi empimättä laittaa Futuran alakerran piikkiin, sillä Esa Virosen päätyrajan pujottelun olisi suonut jääneen näkemättä. Jo syöttö maalin eteen Samuel Woodwardille riitti periaatteessa viemään Gnistanin johtoon, sillä siirto metristä tyhjiin oli enää pakollista kosmetiikkaa. Muita merkittäviä tapahtumia ei avausjaksoon sitten sisältynytkään.

Aren jalkavamman takia Futuran vasemman laidan paikkaajaksi oli komennettu ysikolmosten Juska Reiman, joka hoiti oman osuutensa erityisesti puolustamisen osalta pääosin puhtain paperein. Hyökkäyssuuntaan Kakkosen ensikertalaiselta tuntui sen sijaan vielä uupuvan tarvittavaa itseluottamusta. Kaiken kaikkiaan kuitenkin rohkea ja kannatettava veto valmentaja Korhoselta — erityisesti kun ottaa huomioon päivän kovatasoisen vastustajan.

Toisella jaksolla kotijoukkueen hyvä peliote jatkui, eikä Futura tuntunut löytävän lääkkeitä Gnistanin keskikentän kautta tapahtuneeseen pelinrakenteluun. Lisäongelmia vieraspuolustukselle toi ennen kaikkea toiselle jaksolle sisään tullut Tuomas Mustonen, jonka energinen liike aiheutti jatkuvasti päänvaivaa porvoolaisille. Reilun vartin pelin jälkeen väkkärä sinetöi iltansa reilun 30 metrin päästä nostetulla päivän korkeimmalla, joka painui täysin yllättäen sekä luvattoman helposti Romun käsien ja yläriman kautta viivan väärälle puolelle.

Edes Samuel Woodwardin kahden keltaisen ulosajo kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä ei kääntänyt puntteja vieraiden puolelle. Futuran nostaessa miestä etulinjaan kävi lopulta niin tyypillisesti, kun Gnistan iski vähälukuisen porvoolaispuolustuksen keskeltä kolmannen maalinsa juuri ennen peliajan päättymistä.

Toisen jakson takaiskumaaleja enemmän harmitti kuitenkin Joakim Uuttanan puolesta, kun Futuran toisen Kakkosen debytoijan jo pyydetty vaihto kymmenisen minuuttia ennen päätöstä kuivui kiusallisesti kokoon Romun samanaikaiseen loukkaantumiseen. Sijoiltaan mennyt merkinantosormi pakotti perumaan porvoolaisjunnun kauan odotetun ensiesiintymisen ja vaihtamaan sen sijaan konkariosaston Mikon Romun paikalle maalipuiden väliin.

Sunnuntaina Futuran stadin-kiertue saa jatkoa Käpylän Urheilupuistossa KäPa:n vieraana. Vastus tuskin kevenee, joten toivomuslistalle on jo laitettu optimistinen sairasosaston pikainen kuntoutuminen viikonlopuksi. Aika näyttää onko toiveiden toteutumiselle minkäänlaista todellisuuspohjaa. Urheilupuistossa kuitenkin tavataan.