Futuralle pisteet Stadin kiertueen KäPa-keikalta

Kolmen tähden Vini juhlii voittomaaliaan
Kolmen tähden Vini juhlii voittomaaliaan

KäPa – FC Futura 2-3 (2-3)

Futura: Pietinen, Ahmad (87′ Särkkälä), Britschgi, Eerola, Frasson, Göksil, Heinonen, Lampinen, Majander (65′ Enrold), Oikkonen, Varis (59′ Reiman) (Penkillä: Pellikka, Pösö, Uuttana, Weckström)

  • 03′ 0-1 Majander Dan
  • 17′ 1-1 Penttinen Tatu
  • 19′ 1-2 Britschgi Anton
  • 34′ 1-3 Frasson Vinicius
  • 37′ 2-3 Spangar Ville

Sunnuntaina tarjoiltiin Käpylän nurmella melkoisen viihdyttävä Kakkosen mittelö, kun Futura haastoi vieraskentällä kevään jäljiltä revanssifiiliksiään nostatelleen KäPa:n. Viihdyttävyysaspekti tuskin oli koutsien toivomuslistan kärkipäässä, mutta siitä huolimatta Joga Bonitoa tarjoiltiin avausjaksolla viiden maalin edestä.

Aren jalkavamman liimattua miehen yhä penkille, vastuu vasemmasta laidasta sekä korkkien tarjoilusta oli sälytetty Ampalle. Tuoreen laiturin suoritus ei tuottanutkaan pettymystä, sillä kaikki porvoolaisten maalit syntyivät enemmän tai vähemmän Ampan heittämien vaarallisten kulmureiden seurauksena.

Futura siirtyikin 0-1 johtoon jo kolmannella peliminuutilla, kun täsmäkulma vasemmalta löysi Dannen pään KäPa-maalin edessä. Painava pusku tolppamiehen ja veräjänvartijan väliin ei jättänyt KäPa:lle minkäänlaisia mahdollisuuksia takaiskumaalin välttämiseksi.

Vartin kovavauhtisen ja tasapuolisen pelin jälkeen oli aika tarjoilla katsojille silmänruokaa parin tyylikkään osuman muodossa. Ensin osaamistaan esitteli kotijoukkue, joka kuittasi lukemat tasoihin Tatu Penttisen tarkalla puskulla takanurkkaan Ville Spangarin täsmäkesosta, kun Paavo ja Nico myöhastyivät aavistuksen kekkereistä Futuran ilmatilassa. Parin minuutin kuluttua vieraat siirtyivät takaisin keulille Ampan antamasta kulmasta — Vinin Antonille tarjoilemana. Porvoolaiskympin parin näppärän siirron jälkeinen tarkka veto mustapaitaisen pakin jaloista pakotti toimitsijan vaihtamaan kakkosen vieraiden maalisarakkeeseen ykkösen tilalle.

Iloinen yritys molempiin suuntiin jatkui taas  tutut viitisentoista minuuttia kunnes Amppa jakeli kulmasta ties monennenko kerran mustapaitojen keskelle todella vaarallisesti. Futuran kolmanteen osumaan tarvittiin kuitenkin vielä Vinin vahvaa panosta KäPa:n miesylivoiman keskellä. Ampumasektori löytyi vasemmalle kiertämällä, ja tarkka veto vasemman tolpan kautta vei porvoolaiset jo kahden maalin karkumatkalle.

Tällä kertaa oli kuitenkin KäPa:n vuoro hiljentää pikaisesti vastustajansa ylimääräiset elvistelyt, sillä ei aikaakaan, kun kapteeni Lampisen kikat lakkasivat yllättäen tehoamasta keskialueella. Mustien riisto ja nopea tarjoilu Futuran boksin vasemmalle kulmalle tavoitti Ville Spangarin, jonka ruuti oli tällä kertaa riittävän kuivaa sormivammaisen Romun paikan porvoolaismaalissa lunastaneen Mikon ohittamiseksi. Näissä 2-3 lukemissa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla oli Joga Boniton aika ohi. Futura siirtyi astetta varmistelevampaan rooliin, joten kotijoukkue sai enemmän vastuuta pallosta. Tiivis porvoolaiskentällinen ei suostunut lahjoittamaan stadilaisille paikkoja, ja kun KäPa:n omakaan pelinrakentelu ei niitä muuten tuottanut, alkoi aggressiivinen ilmapallon peluu. Standardi kolme varttia ei kuitenkaan riittänyt tasoitusosuman aikaansaamiseksi ilmaiskuilla, joten Futura vei lopulta tärkeät kolme pistettä Stadin-kiertueen toistaiseksi tyhjänä ammottavaan kassaansa.

Kiertueen päätösottelu pelataan keskiviikkona Pallokentällä, kun vastaan asettuu taatusti motivoitunut lauma tähtirintoja. Kevätkauden niukka tappio Porvoossa aiheuttanee HIFK-miehille melkoiset revanssipaineet Pallokentällä, joten mielenkiintoinen päätöskin on tiedossa tälle kiertueelle. Kaiken kaikkiaan luottamusta herättävää on toisaalta ollut seurata seuran omien junnujen kasvavaa peliminuuttisaldoa — varsinkin kun kavereiden otteet ovat olleet nähtyä tasoa.