HIFK sai kaipaamansa kotipisteet Pallokentältä

Futuran liike eliminoitiin keinoja kaihtamatta
Futuran liike eliminoitiin keinoja kaihtamatta

HIFK – FC Futura 3-1 (1-1)

Futura: Pietinen, Ahmad, Britschgi, Eerola (63′ Särkkälä), Enrold (82′ Uuttana), Frasson, Göksil, Heinonen, Lampinen, Oikkonen, Varis (67′ Reiman) (Penkillä: Karmi, Majander, Pellikka, Pösö)

  • 07′ 1-0 Tanner Markus
  • 39′ 1-1 Ahmad Amir
  • 53′ 2-1 Leppälahti Jussi
  • 90′ 3-1 Astrada Matias

Kakkosen A-lohko on tänä(kin) vuonna varsin mielenkiintoinen. Vaikka otteluohjelma suoltaa runsaasti yli kahden maalin voittoja, yksikään joukkue ei ole ylittänyt kahden tehdyn maalin keskiarvoa pelaamissaan otteluissa. Sarja on jo yli puolenvälin, mutta otteluita pelataan siinä määrin ristiin, että voittamalla kierroksen ottelun olet kärkikahinoissa ja häviämällä alkaa jo putoamispeikko nostaa päätään.

Olkoonkin, että Futuran tehtyjen maalien määrä on vertailukelpoinen kärkipään joukkueiden kanssa, luotujen tilanteiden määrään suhteutettuna mennään silti pahasti alisuorituksen puolella. HIFK-ottelu Pallokentälläkin olisi ollut mahdollista kääntää neljänneksi peräkkäiseksi keskinäisten otteluiden voitoksi, mutta huolimattomuus maalin edessä tarjosi kotijoukkueelle tilaisuuden katkaista mieliä riipivä tappioputkensa porvoolaisia vastaan.

Vaikka omissa onkin soinut tehtyjä enemmän, suuri osa miinuksista on tullut tappioasemassa viimeisillä minuuteilla – minkä pikaisen otteluanalyysin jälkeen voi kuitata katsojaystävällisellä kaikki-tai-ei-mitään mentaliteetilla. Keskiviikon HIFK-ottelussakin kotijoukkojen kolmas osuma tuli porvoolaisten nostettua tasoitusosuman toivossa kaikki miehet Mikkoa myöten kotiboksiin.

Stadilaiset aloittivat pirteästi ja iskivät avausosuman jo seitsemännellä pelimuutilla — kuin kostoksi Dannen kolmannen minuutin vaparimaalille Porvoossa. HIFK-topparin tarkan kaukovedon jälkeen punapaitojen peliote koki kuitenkin sellaisen inflaation, että käytännössä koko avausjakson lopun peliä hallitsi vieraileva Futura. Kun itse rakennetuista paikoista ei saatu tasoittavaa maalia aikaiseksi, oli lopulta hyödynnettävä tähtirintojen heikkoa pelinavausta jakson lopulla. Joonan katko, ajo päätyyn ja tarjoilu pilkun tuntumaan loivat pohjan Futuran 1-1 osumalle. Kolmesta porvoolaisesta pilkunpäivystäjästä vetopaikka keskusteltiin pikaisesti Ampalle, jonka tarkka ja painava veto vastapalloon toikin vieraiden toivoman taukotuloksen.

Toiselle jaksolle ei tarjottu suuria muutoksia käsikirjoitukseen. Tasapäistä taistoa ei kuitenkaan kestänyt kymmentä minuuttia, kun porvoolaisten hyökkäykseenlähtö katkaistiin vaarallisesti keskialueella. Punapaidat toimittivat pallon vauhdilla vasemmalle laidalle Jussi Leppälahdelle, joka pääsikin irti vieraspuolustajasta — sen verran, että sai vielä ampumasektorin kaventuessa aikaiseksi tarkan sijoituksen Mikon ohi takanurkkaan.

Viimeisen puolituntisen sävelet olivatkin sitten selvät: HIFK satsasi puolustukseen ja Futura nosti ukkoa Jens Forsmanin kylkeen. Kotijoukkue sai omat mahdollisuutensa lisäosumien tekemiseen, mutta lähimmäksi maalia pääsivät valkopaidat kahdella ylärimalla, parilla maalialueen hutipotkulla sekä kotivahdin hanskoihin pysähtyneillä tuhannen taalan paikoilla. Viimeisen sekunnin vapariin satsattiin sitten porvoolaisleirissä maalivahtia myöten, ja lopputuloksena olikin maali — ikävä kyllä omaan päähän.

Tappiosta huolimatta hyvä taistelu, vaikka Stadin-kiertueen lopulliseksi saldoksi jäikin ehdoton minimisuoritus 3 pistettä. Ilolla voi todeta junnujen ottavan vastuuta peliminuuttien myötä, peliotteiden kehittyessä samaan tahtiin. Toisaalta toivoisi näkevänsä taas kokoonpanossa myös maalinteossakin kunnostautuneita Area, Dannea ja Ollia. Päivän peliesityksellä ei putoamisesta ole kuitenkaan vaaraa, kunhan siirretään vielä pallot pussiin rakennetuista paikoista.

Nyt pieni hengähdystauko, ja sitten Gnistanin kaatoon kotona tiistaina.