Kaikin puolin tyydyttävä pistejako Keskuskentällä

Mikon kopit pelastivat tärkeän pisteen
Mikon kopit pelastivat tärkeän pisteen

FC Futura – Gnistan 1-1 (1-1)

Futura: Pietinen, Ahmad (74′ Reiman), Britschgi (87′ Särkkälä), Eerola, Enrold (59′ Majander), Frasson, Göksil, Heinonen, Lampinen, Oikkonen, Varis (Penkillä: Karmi, Korhonen, Pellikka, Weckström)

  • 23′ 1-0 Ahmad Amir
  • 42′ 1-1 Vironen Esa

Kausi on kierähtänyt reilusti toiselle puoliskolleen, ja porvoolaisten Kakkosen miehistö sen kuin jatkaa ameebamaista muotonsa hakemista. Vemppaosaston pisin lusittava lienee Robilla, joka saattaa parhaassa tapauksessa toipua tolppien väliin kauden muutamaan viimeiseen matsiin. Useamman ottelun poissaolijoista Joken tuomion pituudesta ei ole arvausta, Are saattanee päästä kokeilemaan jo seuraavassa ottelussa ja Dannehan luudasikin jo ensimmäiset peliminuuttinsa pitkästä aikaa tiistaina. Ollia taas emme näe reissun takia enää tällä kaudella Futuran paidassa, ja Antonkin lentää perässä rapakon taakse lähipäivinä, joten porvoolaisjunnujen panos B:stä alkaen kasvaa päivä päivältä edarissa merkittävämmäksi.

Porvoolaisten kentällisestä oli uusittu kahden viikon takaiseen Gnistan peliin verrattuna puolet, kun vierailija tyytyi säätämään kokoonpanoaan kahden miehen edestä. Voimasuhteisiin ei päivityksillä ollut suurta vaikutusta, sillä Gnistan jatkoi samaa pyörittelyään kuin kotonaan – tosin vielä aiempaa tehottomammin. Oulunkylän miesten syöttöpeli on näyttävää katseltavaa, mutta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta pallon liike pystysuuntaan oli niin tyypillisesti vailla kipinää.

Vieraiden vahvasta otteesta huolimatta ottelun avausmaalin viimeisteli kotijoukkue jo ensimmäisen jakson puolivälissä. Antonin fiksu heitto ristiin Gnistan-puolustuksen taakse tarttui Ampan koukkuun vaivatta. Heti toisella kosketuksella lähti sitten siinä määrin tarkka veto, että se painui raakana stadilaisvahdin ohi takanurkkaan. Futuran 1-0 osuma syntyi käytännössä sen ensimmäisestä todellisesta maalintekopaikasta.

Vaikka matsia tahkottiin lopulta 1-1 lukemiin päätyen, paikkoja lisämaaleihin oli molemmilla riittämiin. Avausjaksolla vierailta ainakin Kaplas, Mustonen ja etenkin Louhisto kävivät sohimassa tonnin paikoista joko ohi, yli tai Mikon torjuntaan, kun taas Gnistan-maalin varjeltumisesta oli vastuussa loistopelastuksen jakson viimeminuutilla esittänyt Markus Leinonen. No, tekopaikoistahan vieraat eivät sitten tasoitustaan saaneetkaan aikaiseksi, vaan maalimerkintään tarvittiin vasemman pakin hirvittävä noppa vasemmalta laidalta ns. keskityksen nimikkeellä. Eipä silti, komeastihan pallo kaarsi Mikon yli takatolpan kautta pussiin – ja olihan tasoitusosuma sinivalkoisten lasienkin läpi tihrustettuna jokseenkin ansaittu.

Toisella jaksolla kotijoukkue jatkoi samaa ylämäkeen peluutaan, mutta ylämäki oli ehkä aavistuksen jyrkentynyt. Vaikka Futuralla olikin muutama todella herkullinen tilaisuus osuman iskemiseen, oman pään soimiselta vältyttiin vain alakerran kelpo suorituksella. Kunniamaininta tammenlehvin menee Veikkausraatia myötäillen Jonille, mutta syvät kumarrukset kohdistetaan loistavasti torjuneelle Mikolle sekä kovaan paikkaan joutuneelle B-junnuikäiselle Nicolle. Koska varsinkin toinen jakso oli koko joukkueen osalta ajoittaista perässähiihtelyä, erityismainintojenkaan osalta ei kannata kovasti ruveta torilla elvistelemään.

Porvoolaisten ykkössankarin viittaa tarjottiin erityisesti Cihanille, joka missasi ohjauksensa Gnistan-maalin edessä sekä pyssytti myöhemmin hohdokkaan riistonsa Lauretsalolta köksän puolelle ylälompsaan. Kun Dannekaan ei saanut painettua jatkominuuteilla hyvin pelatusta kulmakuviosta yläriman alle, eivätkä vieraat säästyneet Hellmanin Fredin jassoliputukselta, pisteet tasattiin pienen stadilaismutinan siivittämänä kolmeen osaan Futuran, Gnistanin ja dumareiden kesken.

Sunnuntaina pelataan taas jo ennakkoon tunnelatauksella varustettu LPS-ottelu porvoolaisten kotikentällä. Kun LPS läimäytteli Futuraa molemmille poskille Laajasalossa, toivomuslistalla on nyt takaisinmaksu korkoineen. Mielenkiinnolla odotan myös kokoonpanoluetteloa silmäiltäväksi, ties vaikka rosterista löytyisi uusia naamoja kuluvan kauden Kakkosessa esiteltäväksi.