Futuralle järkyttävä tappio Vantaalla

Paavon osumat päivän ainoa valopilkku
Paavon osumat päivän ainoa valopilkku

AC Vantaa – FC Futura 3-2 (2-1)

Futura: Pietinen, Ahmad, Eerola, Frasson, Heinonen (70′ Reiman), Korhonen, Lampinen, Majander, Oikkonen (77′ Uuttana), Salo, Varis (45′ Särkkälä)  (Penkillä: Backman, Göksil, Pösö)

  • 14′ 1-0 Paila Esa
  • 18′ 2-0 Prittinen Matti
  • 44′ 2-1 Heinonen Paavo
  • 58′ 3-1 Korhonen Antti
  • 61′ 3-2 Heinonen Paavo

Olkoonkin, että Vantaa-matsin jälkeen kotiin körötellessä kivisti ohimoita melkoisen rouheasti, rapsan viipymisen syitä on lopulta haettava jostain muualta. Pahoittelut kuitenkin vantaalaisille lukijoille (lukijalle?), jotka ovat näinkin pitkään joutuneet odottamaan rattoisaa lukuhetkeään. Vierasjoukkueen tifosoilta tuskin on reklamaatioita luvassa, vaikka poistaisi sivustolta kaikki viittaukset sunnuntain räpellykseen.

Eihän AC ole koskaan ollut Futuralle mikään pisteautomaatti, mutta kyllä kevään ottelussa kotona Porvoossa sentään hallittiin peliä jokseenkin suvereenisti. Jos nyt vieraat sitten tekivätkin voitto-osumansa kotijoukkueen tukemana, niin saatiinpahan syyttää edes surkeaa viimeistelyä.

Fakta on kuitenkin se, että sunnuntaina ISS-Stadionin muovilla pelasi 22 pelaajaa, mutta vain yksi joukkue. Futuran poissaolojen raiskaama rosteri ei yksinkertaisesti lähtenyt toimimaan ryhmänä, ja kotijoukkueen kevytkin prässi pakotti vieraat ratkaisuihin, jotka eivät sitten kestäneet päivänvaloa.

Päivän valopilkkuna toimivat Paven kaksi osumaa varsin samankaltaisista tilanteista kotiboksissa. On kuvaavaa, että Futuran maalipyssynä hääri kokoonpano-ongelmien vuoksi keskikentän pohjalle nostettu toppari, jolle maalintekopaikat olivat todennäköisesti kauden ensimmäiset. Kovasta yrityksestä huolimatta muista porvoolaisyrittäjistä ei Vantaan vahdille aiheutunut kovinkaan suurta haastetta.

Kahdella maalilla voisi toki ottelun voittaakin, mutta silloin ei ole kyllä varaa suorituksiin, joita nähtiin vierasmaalilla kolmesti – tai enemmänkin, jos lasketaan mukaan myös onnekkaat ihmepelastumiset. Kotivieraanvaraisuutta onkin kai kiittäminen, ettei järkyttävä tappio muuttunut sunnuntaina katastrofaaliseksi teurastukseksi.

Tänään Lahdessa City Starsin vieraana ei kunnian kukko laula, ellei peliä saada täysin toisenlaiseen kuosiin. Pari ihmeparantumista sairastuvaltakin helpottaisivat varmasti tilannetta, mutta toisaalta tämän parempaa näytön paikkaa ei ole tarjolla junnuillekaan. Saapa nahdä miten ahdistuneen kannattajan huutoon vastataan, ja onko sankarin viitalle sovittajia – vai löytyykö Futura kierroksen jälkeen sarjataulukosta mahdollisen putoajan paikalta. Varjele.