Ruonalan hallista 3-1 voitto

Kotkalaisilla jalkapalloilijoilla ovat asiat harjoitusolosuhteiden puolesta hyvin. Heillä on koko talven käytössään jalkapallohalli. Ruonalan jalkapallohallin kentän mitat ovat 90 x 51 m kun taas Futuran edellisen viikonlopun vierailukohde, Myyrmäkihalli Vantaalla, täyttää jo kansainvälisten aikuisten otteluiden vaatimat minimimitat (100 x 64 m). Sen sijaan porvoolaiset jalkapalloilijat harjoittelevat talvella ”ylikansoitetulla” 73,5 m x 48 m ulkotekonurmellaan Kokonniemessä. Tuosta mitasta on tosin talvisaikaan paksun lumen alla pitkiltä sivuilta vielä yhteensä 5 metrin ja päädyistä 7 metrin leveät kaistaleet kenttälämmityksen ulottumattomissa. Lisäksi vertailukenttien tekonurmien tasot ovat laadullisesti kaukana toisistaan. Paljon olisi vielä kehitettävää… Mutta eipä nuo mitta- ja laatuerot paljon haitanneet lauantai-iltana. Samassa kakkosen lohkossa Futuran kanssa kesällä pelaavan KTP:n isännöimä ottelu päättyi futuralaisten 3-1 voittoon. Taukoa vietettiin porvoolaisjohdossa 1-0.

Ottelu oli porvoolaisten näpeissä alusta alkaen. Yksinkertaiseen ja suoraviivaiseen peliin pyrkineen vierailijan kenttätasapaino säilyi läpi ottelun kiitettävästi. Koko joukkue puolusti hyvin ja iski nopeilla pitkillä avauksilla ja puolenvaihdoilla kotkalaispuolustuksen selustaan. Lisäksi toisella jaksolla keskialueelle syntynyttä tilaa joukkue hyödynsi lyhytsyöttöpelillä, jonka seurauksena aukeni muutamia maukkaita paikkoja lisämaalienkin syntymiseen.

Ottelun maalinteon aloitti Futuran Cihan Göcsil. Hän laukoi Amir Ahmadin antaman hienon vapauttavan syötön jälkeen kotkalaisten hyvin pelanneen georgialaismaalivahdin Zurab Talakhadzen käsien kautta pallon verkon perukoille. Olemukseltaan tämä maalivahti muistuttaa melkoisesti entistä Moskovan Spartakin ja Neuvostoliiton maajoukkueen, v. 1988 maailman parhaaksi maalivahdiksi nimettyä Rinat Dasajevia. Cihan pääsi kokeilemaan vielä kertaalleen Zurabin näppejä laukauksen suuntautuessa kuitenkin liiaksi kohti. Lisäksi loukkaantumisen jälkeen pelikokoonpanoon saatu Arttu ”Are” Pösö paukautti kaksi todellista kanuunaa – tällä kertaa vielä tuloksetta. KTP pystyi myös uhkaamaan pariin otteeseen Futuran maalia ensimmäisellä jaksolla vartioinutta Mikko Pietistä. Mikko teki tilanteet vaarattomiksi nopeilla lähitilannereagoinneillaan. Lopusta piti huolen hyvin alakerrassa liikkunut ja luutinut topparikaksikko Joni OikkonenSamuel ”Ilves” Samaila.

Toisella pelijaksolla peli oli vielä selkeämmin porvoolaisten hallinnassa. Maaliin tulleen nuoren Paavo Pellikan itseluottamusta tosin koeteltiin 51. peliminuutilla, kun hän joutui poimimaan ensimmäisen todellisen laukauksen verkostaan. Kotkalaisten 1-1 tasoitusta edesauttoi Samuel Samailan virhesyöttö. KTP:n nuori Aleksi Tarvonen kiitti ja tälläsi pallon alakulmaan. Tuosta tilanteesta ei Pellikka kuin muutkaan porvoolaispelaajat masentuneet vaan jatkoivat vahvasti pelin vyöryttämistä kotkalaispäätyä kohden.

Kärjessä aloittanut ja vahvan pelin pelannut nuori Benjamin Backman sai tilaisuutensa Futuran kulmapotkusta pari minuuttia kotkalaistasoituksesta. Hienosti läpi ottelun vasemman puolen laitalinkkinä pelannut joukkueen kapteeni, Petri Lampinen, antoi oikealta sisäkierteisen kulmapotkun etutolpalle. Oikea-aikaisesti tilanteeseen noussut Backman käänsi puskullaan pallon lähes tolppaa hipoen takayläkulmaan tilanteeksi 2-1. Cihan Cöcsil oli vielä ”syöttäjänä” kotijoukkueen puolustaja Nico Bäckin epäonnekkaasti tekemässä omassa maalissa. Ottelun päätöslukemat kirjattiin 3-1 porvoolaisille.

Porvoolaismiehistöstä ei illan pelissä löytynyt heikkoa lenkkiä. Vahvasti kärjessä liikkunut Amir Ahmad oli jatkuvana riesana kotkalaispuolustukselle. Toisena kärkenä Ahmadin vierellä pelannut Benjamin Backman oli vahva jässikkä ja tilanteisiin menijä – tuloksena yksi maali. Keskikentän hyökkäävässä roolissa pelanneen Cihan Göcsilin maalit ja Dan Majanderin puolustava peli alempana olivat maininnan arvoisia. Laitalinkeistä Petri Lampisen pelirutiini, taktiset oivallukset natsasivat nuoren laitapuolustajan Juska Reimanin nousuihin ja yhteispeli tältä kaksikolta sujui hyvin. Ilolla oli todettava oikealla laitalinkkinä pelanneen Arttu Pösön jalan kestäminen täyden pelin ja hänen taidot ja asenne tulevat joukkueelle tarpeeseen. Toppari Joni Oikkonen oli liikkumisessaan vahva ja ohjasi puolustuspeliä huudoillaan. Toisena topparina Samuel Samaila, yhtä virhettä lukuunottamatta, esiintyi myös vahvasti joutuen lievän nivusvamman johdosta jättämään kentän ottelun 60. minuutilla. Dan Majander paikkasi hyvin loppuajan Samailan tontilla. Nuoret laitapakit Juska Reiman ja Nico Eerola pitivät tonttinsa puolustuspelissä päästen myös tekemään muutamia nousuja hyökkäysten tuentaan. Heiltä lähti myös hyviä puolenvaihtoja. Maalivahdit Mikko Pietinen ja Paavo Pellikka pelasivat varmasti omilla pelijaksoillaan. Vaihdosta toisella jaksolla peliin tulleet nuori Eemeli Peltonen oikeana laitalinkkinä väläytteli jälleen taitojaan sekä kärkeen Backmanin tilalle tullut Joakim Uuttana pelasi pari kertaa hyvän maalipaikan kanssapelaajilleen – tällä kertaa ei vain tulosta syntynyt. Kokonaisuutena joukkueelta melkoisen ehjä suoritus, josta matka jatkuu kohti seuraavaa harjoitusta sekä keskiviikkona 6.4. klo 19.00 Järvenpäässä pelattavaa harjoitusottelua JäPS-Futura.

Maalit: 28. Cihan Cöcsil (Amir Ahmad) 0-1, 51. Aleksi Tarvonen 1-1, 53. Benjamin Backman (Petri Lampinen) 1-2, 83. Nico Bäck om. (Cihan Cöcsil) 1-3.

Maalipaikat: Futura 8 (4+4), KTP 4 (3+1)
Laukaukset kohti maalia: Futura 13 (6+7), KTP 7 (4+3)
Laukaukset ohi maalin: Futura 3 (1+2), KTP 4 (3+1)
Kulmat: Futura 3 (1+2), KTP 3 (3+0)
Paitsiot: Futura 2 (0+2), KTP 3 (1+2)
Vaparit: Futura 8 (3+5), KTP 14 (7+7)

Futuran kokoonpano: Mikko Pietinen (mv) (45. -> Paavo Pellikka), Juska Reiman – Joni Oikkonen – Samuel Samaila (60. -> Eemeli Peltonen) – Nico Eerola, Petri Lampinen (c) – Dan Majander – Cihan Cöcsil – Arttu Pösö, Amir Ahmad – Benjamin Backman (58. -> Joakim Uuttana).

Vaihtopelaajat: Paavo Pellikka (vmv), Eemeli Peltonen, Joakim Uuttana.

(03.04.2011 teksti: Pertti Koponen, tilastot: Juha Kolehmainen)