MP sai pisteen – Futura menetti kaksi ja ”Romun” sairastuvalle

Mikkeliläisten Porvoon vierailu lauantaina oli pisteen väärtti. Ilman kotijoukkueen värilasejakin voi todeta Futuran olleen sen verran niskan päällä, että kolme pistettä tästä ottelusta ei olisi ollut vääryys. Vääryys sen sijaan oli se tuomariratkaisu, joka syntyi toisen jakson keskivaiheilla. Kotimaalivahti Robin ”Romu” Olenius heittäytyi torjuntaan maalinsa edustalla ja sai pallon näppeihinsä. Mikkeliläispelaaja tuli kuitenkin jalkapohja edellä tilanteeseen ja sen lopputulos oli karmeaa katsottavaa. Taklaus nappulat edellä kohdistui päähän ja ”Romun” peli päättyi siihen. Otsassa syvät ruhjeet pelikengän nappuloista, nenä poskella ja sen sivussa ammottava, runsaasti vertavuotava avohaava.

Tajunta Romulla kuitenkin onneksi säilyi, mutta jälkeä siirryttiin paikkaamaan ambulanssilla sairaalaan. Keltapaitainen päätuomari totesi rikkeen keltaisen varoituskortin arvoiseksi!??? Ihmeellinen tuomio tilanteessa, jossa pelaajan jalkapohja edellä tulo kohdistui maalivahdin päähän. Vähemmästäkin syystä on näytetty punaista korttia! Kysymykseen miksi tilanteesta ei tuomittu ulosajoa, oli tuomarin selitys todella alkeellinen – pelaaja yritti tuomarin mukaan väistää viime hetkellä!!!!???? Väistää!? Mikä ihmeen merkitys sillä on jos pelaaja yrittää väistää kun on kerran valinnan tehnyt mennä jalkapohja edellä. Sinänsä järjetön ratkaisu jo pelaajalta, mutta vielä järjettömämmäksi sen tekee tuomarin päätös. Tuomarin tehtävä on suojella pelaajia kentällä tällaisilta telomisilta tai niiden yrityksiltä. Nyt taklauksen tuloksena oli vakava päävamma ja todennäköisesti myös loppuelämän näkyvä merkki kasvoissa. Jos tällaisia pelinlukuvirheitä tapahtuu tuomarille, on hänen tuomarointioikeutta tarkasteltava kriittisesti. Nämä on ehdottomasti karsittava. Tällaisten tilanteiden aiheuttajat eivät kuulu tämän lajin piiriin. Sanktiot tällaisessa tilanteessa ovat selvät eikä niissä voi olla lieventäviä asianhaaroja. ”Yritti väistää”… Hyi helvetti ja hävetkää! Keskustelut sivurajaheittojen tekemisestä ja siitä oliko jalka yli vai rajan takana, ovat täysin turhanpäiväisiä tämän kaltaisten asioiden rinnalla.

Pelillisesti molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti eikä maalitilanteilla mässäilty kummassakaan kenttäpäädyssä. Futuran paras maalipaikka tuli toisella jaksolla kun se sai pallon kulmapotkun jälkitilanteessa Petri Lampisen toimesta tolppaan mutta maaliviivan yli pallo ei suostunut menemään. Futuran hyvin kannustanut fanijoukko peittosi mikkeliläisten vastaavan, omilla huudoillaan mutta kotijoukkueen maalisaldon kasvuun silläkään ei ollut vaikutusta. Kotijoukkueen piste per ottelu kurimus sai jatkoa ja siitä pääsemiseksi joukkueen on löydettävä keinot tuleviin otteluihin. Pelillisesti yksikään vastaan astunut joukkue ei ole ollut voittamaton mutta pisteitä ei ole kuitenkaan herunut riittävästi. Joukkue ryhdistäytyi kuitenkin selkeästi viikolla kärsityn Atlantis-vierasottelutappion jälkeen mutta maalinteko on ollut tervanjuontia.

Kotijoukkueen vahvimmat lauantain iltapäivässä olivat oikea puolustaja Nico Eerola, toppari Joni Oikkonen ja keskialueen Jouko Turpeenniemi.

Futura kohtaa keskiviikkona 1.6. klo 18.30 kotikentällään Kiffenin.

(28.5.2011 Pertti Koponen)