Futuran rouhea prässi myrkkyä Pallohongalle

Dannen tasoitusmaalilla komento Futuralle
Dannen tasoitusmaalilla komento Futuralle

Pallohonka – Futura 1-3 (1-2)

Futura: Olenius, Britschgi, Eerola, Enrold (67′ Turpeenniemi), Frasson, Isosalo, Lampinen, Majander, Määttä (67′ Ahmad), Oikkonen, Pösö (80′ Reiman) – Penkillä: Pietinen, Blom

  • 01′ 1-0 Kasimir Kaitue
  • 30′ 1-1 Dan Majander
  • 42′ 1-2 Vinicius Frasson
  • 65′ 1-3 Anton Britschgi

Minuutti kulunut avausvihellyksestä, ja palloa asetellaan jo toista kertaa aloituspisteelle. Pallohongan salama-alku avausmaaleineen sotki paitsiovihellystä odottaneiden porvoolaisten reikäkortit jotakuinkin kymmeneksi minuutiksi. Kun kortit lopulta saatiin ilman lisätakaiskuja ojennukseen, suurempia yllätyksiä ei sitten enää ollutkaan tiedossa – ainakaan vierailevalle joukkueelle.

Kotijoukkue veivasi palloa mieheltä toiselle lähinnä omalla kenttäpuoliskollaan rakennellen muutaman puolittaisen tekopaikankin, mutta onnettomista alkuminuuteista toipunut Futuran puolustuslinja blokkasi mustapaitojen harvat viimeistely-yritykset kovalla prosentilla jättäen muutaman marjan Romunkin poimittaviksi.

Porvoolaiset vastasivat Pallohongan kikkailuun fyysisyydellä, jota satsattiin erityisesti erikoistilanteisiin sekä niiden päättämiseksi verkon heilumiseen. Kotijunnut olivatkin järjestään melkoisissa vaikeuksissa, kun saivat sekä kulma- että vapaapotkuissa seurakseen Vinin, Antonin ja Dannen muodostaman trion, jolta ei päätulivoimaa jäänyt puuttumaan. Muutaman varoituslaukauksen jälkeen Futuran tasoitusosuma olikin paketissa, kun Peten kulmalipulta antama vapari vietiin Dannen toimesta voimalla Pallohonka-maaliin.

Toinen vierasosuma syntyi porvoolaisittain hyvään saumaan ennen avausjakson päättymistä. Tälläkin kerralla kyseessä oli erikoistilanne, jonka kääntäminen maaliksi edellytti Vinin painavaa vaparia reilusta paristakympistä sekä kotimaalia vartioineen A. Rannan kämmiä pallon liimaamisessa. Rikottuaan kauden kuparisensa Kiffen-matsissa kesäkuun ensimmäisenä Vinski on nyt tehnyt vähintään yhden maalin kuudessa ottelussa pelatuista seitsemästä – päästen toki pöytäkirjaan parilla maalisyötöllä tuossa mainitussa tilastokummajaisessakin.

Toisella jaksolla yllätyksiä sitten todennäköisesti tarjoiltiinkin. Sen sijaan, että olisivat alkaneet peruuttelemaan maalin johtoasemassa vieraskentällä, porvoolaiset iskivätkin Pallohongan kikkailuun jos mahdollista vieläkin korkeammalta käynnistetyllä koko joukkueen prässillä. Paineen alla junnujen itseluottamukseen ilmestyneet säröt johtivat ensin hasardihöntsän pelaamiseen omalla kolmanneksellaan ja lopulta kotikatsojien huokauksia ruokkineisiin hiuksianostattaviin ratkaisuihin.

Toisen jakson puolivälissä kotijoukkueen liika itseluottamus johtikin lopulta Futuran kolmanteen osumaan. Futuran hyvin ajoitettu prässi pakotti kotiryhmän pelaamaan junnu junnulta taaksepäin omaan boksiinsa, missä Aren pallonriistoa seurasi täsmäsyöttö Antonille Pallohonka-toppareiden väliin. Nopea käännös ja tarkka sijoitus tolpan juureen vei Futuran kahden maalin karkumatkalle – ja kruunasi samalla porvoolaisten taktiikan täydellisen onnistumisen.

Kahden maalin johtoasemassa Futuran toteuttama kuluttava prässääminen vaihtui vauhdin ottamiseen pois pelistä. Pallohonka jatkoi tehotonta pyörittämistään pääosin keskialueella, mutta sai tuntea nahoissaan vieraiden puolustusasenteen hyökkäyskolmannekselleen siirtyessään. Kun kovaa mutta korteitta pelannut porvoolaisryhmä ei tarjonnut viimeisten minuuttien puristuksessakaan tekopaikkoja kotijoukkueelle, kotiinviemisiksi kertyi taas kerran täysi pistepotti vieraskentältä, hyvien fiiliksien kera.


Carissimi lettori, ho sentito da una fonte sicura, che ci sono molti lettori che stanno leggendo i miei rapporti dal terzo livello del calcio finlandese. So che tutti voi sono principalmente interessati a questo ragazzo che sta giocando in Futura – questo ragazzo che sappiamo tutti con il nome: Vini. E no, io non vi biasimo, perchè io sinceramente non ho incontrato molte persone più piacevole come lui.

Per essere onesto, devo scusarmi mio uso eccessivo di espressioni gergali in finlandese. Credo che quelle espressioni rendono molto difficile da usare traduttori automatici. Fortunatamente si possono anche trovare alcune fotografie che non necessitano di spiegazione 😉 Buona estate!