Vierasvoittojen putki venyi Käpylässä viiteen

Henkka karkaa taas kerran KäPa-laitureilta
Henkka karkaa taas kerran KäPa-laitureilta

KäPa – Futura 2-4 (2-2)

Futura: Olenius, Ahmad (14′ Reiman), Britschgi, Eerola, Frasson, Isosalo, Lampinen, Majander, Määttä (83′ Enrold), Oikkonen, Pösö (82′ Turpeenniemi) – Penkillä: Pietinen, Blom, Uuttana

  • 09′ 0-1 Amir Ahmad
  • 22′ 1-1 Tatu Penttinen
  • 24′ 1-2 Anton Britschgi
  • 32′ 2-2 Tatu Penttinen
  • 49′ 2-3 Henri Määttä
  • 53′ 2-4 Vinicius Frasson

Jo kevään KäPa-ensikohtaamisen jälkeen tuntui oudolta, että stadilaisten kokoonpanolle ei ollut tarjolla A-lohkosta sijoitusta peränpitäjän paikkaa korkeammalta. Nyt, syyskierroksen väännön jälkeen, Käpylän miesten statistiikat herättävät entistä suurempaa äimistystä. Erityisesti Villet Saajanlehto & Spangar sekä kärjessä hengenvaarallinen Tatu Penttinen olisivat ainakin tiistain esityksillä olleet varmoja vahvistuksia muihinkin Kakkosen ryhmiin.

Kotijoukkueen hanakka prässi teki avausjaksolla porvoolaisten pelinavaamisen silminnähden vaikeaksi, joten keskialueen ylittämiseksi jouduttiin hyödyntämään poikkeuksellisen paljon ilmatietä. Toisaalta, kun pallo saatiin aggressiivisesti nousseiden KäPa-laitureiden selän taakse, reitti kohti mustaa päätyä oli kutsuvasti auki. Henkan aktiivinen luudaus oikealla laidalla ei näin ollen  jäänyt huomaamatta, vaan palkittiin toistuvilla heitoilla vapaalle baanalle.

Futuran kaksi ensimmäisen jakson maalia noudattivatkin samaa kaavaa: pallo Henkalle, ajo päätyyn, täsmäkeskitys kotivahti Toni Kaukomaan ja maaliaan kohti jolkotelleiden pakkien väliin sekä finaalina viimeistely ilmasta. Ensimmäisen pussitti Amppa, jonka painovoimaa halveksiva lentopotkutekniikka olisi taatusti kirvoittanut hyväksyvän nyökkäyksen Grandmaster Shi Su Xi:ltäkin. Alastulo olikin sitten toiselta planeetalta, sillä nilkan vääntyminen pakotti Ampan luovuttamaan paikkansa Juskalle parin tuskaisan pyrähdyksen jälkeen jo 14. peliminuutilla.

Futuran toinen osuma kirjattiin Antonille, jonka viimeistelyasentoa ei ehkä löytynyt Shaolin-oppikirjojen sivuilta, mutta jonka tehokkuus oli yhtä kaikki vertaansa vailla. Kotijoukkueen ja erityisesti T. Penttisen tehokkuutta avausjaksolla taas kuvasti se, että kaventavat KäPa-maalit syntyivät käytännössä jakson ainoista kotijoukkueen maalintekopaikoiksi luokiteltavista tilanteista.

Toiselle osiolle lähdettiin siis puntit tasattuna, vaikka tilastot kirjattiinkin Futuralle ohilaukauksia ja paitsioita lukuunottamatta. Vain muutama minuutti jaksoa ehti kulua, kun vieraat katkoivat KäPa-rakentelun vasemmalla laidalla, ja Juska pääsi irtoamaan perässähiihtäjistään sen verran, että sai lähetettyä keskityksen kotimaalille. Nappikeso tavoitti taustalla vapaana liihottaneen Henkan, jonka pomminvarma pusku alanurkkaan ei jättänyt kotimaaliin vaihdetulle Immosen Latelle mitään mahiksia.

Ottelun ratkaisu nähtiinkin sitten jo muutaman minuutin kuluttua, kun Henkka oli taas kerran purjehtimassa kohti KäPa-päätyä. Kotipakkien peitettyä vahingoista viisastuneina keskitysyritykset optioksi jäi pudottaminen taustalle Arelle, jolle jäi mukavasti aikaa harkita oikeaa ratkaisua. Painava tarjoilu poikittain löysi takatolpalta Vinin, jonka lakaisu tyhjiin vei Futuran jo kahden maalin karkumatkalle. Toinen jakso tarjoili tilanteilla hemmotelluille katsojille vielä läpiajon päikseen, mutta tilastomerkinnöiksi asti niistä ei kuitenkaan ollut.

Tilastoista ja loppulukemista ei ollut pääteltävissä se, että ottelu muodostui vieraille melkoisen vaikeaksi. Kahden maalin Penttinen pokkasi ansaitusti pari tähteä, jonka ohella sekä Henkan että Vinin tähdet osoittivat hereilläoloa ja pelisilmää paikalliselta ministerivetoiselta Veikkausraadilta.

Futuran tappiottomien otteluiden putki kasvoi näin yhdeksän ottelun mittaiseksi, ja putkea lähdetään puolustamaan myös seuraavassa kotiottelussa Kauniaisten IFK:ta vastaan. Kevätkierroksella vieraissa kärsitty tappio kalvaa yhä mieltä – eikä varmasti eniten katsomon puolella. Mikään ei toisikaan nykyisiin lomafiiliksiin parempaa boostia, kuin seurata sunnuntaina Grani-naamojen virneiden pyyhkimistä peruslukemille.