Kotka nousi sisulla tasapeliin kotonaan

Vini liekeissä, hattutemppu AT-areenalla
Vini liekeissä, hattutemppu AT-areenalla

KTP – Futura 3-3 (1-2)

Futura: Olenius, Britschgi (83′ Turpeenniemi), Eerola, Enrold (65′ Göksil), Frasson, Isosalo, Lampinen, Majander, Määttä (88′ uuttana), Oikkonen, Pösö – Penkillä: Pietinen

  • 04′ 0-1 Vinicius Frasson
  • 05′ 1-1 Antti Hämäläinen
  • 08′ 1-2 Vinicius Frasson
  • 49′ 1-3 Vinicius Frasson
  • 80′ 2-3 Janne Laakso
  • 82′ 3-3 Samuli Nieminen

Edelliskierroksen ottelu kotona LPS:ää vastaan klaarattiin tasuriksi hyvällä nousulla taistelun lopussa. Kotkassa oltiinkin sitten kokonaan toisessa roolissa, kun KTP puristi kahdella loppuhetkien maalilla tasatilanteeseen porvoolaiskatsojien jo maistaessa kolmen pisteen maun huulillaan. Tuoreesta kokemuksesta voi nyt todeta, että jälkimmäinen tapa päätyä pistejakoon syö miestä huomattavasti enemmän.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen kirjattiin Futuralle 2-1, kun Vini kävi puskemassa kahdesti pömpeliin KTP-vahti Zurab Talakhadzen nenän edestä. Ensimmäiseen esityön teki Anton, joka pari raitapaitaa ensin päädyssä kahvitettuaan nosti nappikeson etutolpalle vasurillaan. Toisenkin osuman valmistelut aloitti Anton annettuaan pystyjuoksusta taakse Petelle, joka pääsi heittämään lähes identtisen keskityksen Z. Talakhadzen vartioimalle kotimaalille. Hyvin tilanteet haistaneella Vinillä oli kohtuullisen helppo työ viimeistellä molemmat osumat vartioimattomana KTP:n maalialueelta.

Vinin tilastomerkintöjen välissä ehti tosin kotijoukkuekin piipahtaa pikaisesti maalinteossa, kun Antti Hämäläinen maalasi Romun edestä Tuukka Kesselin vaparitarjoilusta vähän huonommallakin osumalla. Alle kymmenessä minuutissa valotaululla loisti siis jo lukemat 1-2, joten yleisöä hemmoteltiin valmentajien raastaessa hiuksiaan. Vierailla oli itse asiassa orastava mahdollisuus taputella peli salettiinkin jo ennen jakson puoliväliä, kun Henkalla, Dannella ja Antonilla oli enemmän kuin loistavat mahdollisuudet kirjata itsensä maalitilastoihin. Kotialakerran uhrautuva taistelu maalinsa edustalla teki kuitenkin nämä haaveet tyhjiksi.

Avausjakson toisella puoliskolla oli myös kotijoukkueella omat saumansa tasoitusosuman vääntämiseksi, ja vain Romun sekä maalitolppien varmat otteet pitivät kotisarakkeen valotaululla muuttumattomana. KTP:n hyvä toisen jakson rypistys alkoi jo enteillä Futuralle suuria ongelmia, mutta J. Korhosen vastaus pienillä muutoksilla kenttäryhmityksessä käänsi vieraskatsojien helpotukseksi puntit jokseenkin balanssiin.

Toinen jakso ei olisi voinut alkaa porvoolaisten kannalta juurikaan paremmin. Vain neljän minuutin pelin jälkeen Vini pommitti lähes kolmestakympistä suoraan kuljetuksesta vasempaan alanurkkaan, ja hattutemppu oli valmis. Kotivahti empi vedon lähdettyä kallisarvoisen hetken, eikä takaisku ollut enää tuon jälkeen estettävissä. KTP-valmentajan välittömänä reaktiona oli kutsua vahdinvaihto ilman sen kummempia koreografioita.

Tässä vaiheessa peli näytti hämäävästi valmiilta, mutta putoamistaiston koulima kotijoukkue oli toista mieltä. Jostain käsittämättömästä syystä vieraat ottivat kotiryhmän kutsun vastaan, ja alkoivat pallohippasille keskikentän yli – sen sijaan, että olisi lähdetty hyydyttämään peliä vaarattomalle alueelle. Mukaanlähdön jälkeen ei tarvittu kuin porvoolaisten pari järkyttävää taaksepäinsyöttöä sekä kotijoukkueen koko temppuvalikoima, ja parissa minuutissa taululla loistivat tasalukemat 3-3.

Jakson lopulla molemmat yrittivät vielä kääntää pistepottia kokonaan itselleen, mutta suurin yltiöpäisyys otteista oli jo kadonnut. Lisäminuuttien korttikavalkadi korreloi todennäköisesti suoraan joukkueiden ja erityisesti yksittäisten pelaajien turhautumien asteista, eikä niillä ollut enää vaikutusta itse otteluun. Cihanin ohella sunnuntain Atlantis-kohtaamisesta on ulkona myös Olli, jonka opiskelut rapakon takana jatkuvat kesätauon jälkeen. Aika näyttää minkälaisen miehistön J. Korhonen saa jalkeille puolustamaan kotitaikaa Keskuskentällä.