Futuran tappioton putki poikki tylysti

Benkun kiitos avauksen paikasta upea maali
Benkun kiitos avauksen paikasta upea maali

Futura – Atlantis FC 1-5 (0-2)

Futura: Olenius, Backman, Britschgi (77′ Blom), Eerola, Frasson, Lampinen, Majander, Määttä, Oikkonen, Pösö (53′ Reiman), Turpeenniemi (66′ Uuttana) – Penkillä: Pietinen, Ahmad

  • 30′ 0-1 Kelechukwu Nnajiofor (rp)
  • 32′ 0-2 Kelechukwu Nnajiofor
  • 57′ 0-3 Lyam Friday
  • 62′ 0-4 Charles Isimeme
  • 73′ 1-4 Benjamin Backman
  • 84′ 1-5 Sampha Kamara

Jo parista edeltävästä ottelusta vaivoin ponnistellut tasuripisteet tekivät Atlantis-ottelun alla olosta aavistuksen epävarman. Nykyisessä pistetilanteessa on kuitenkin tyyydytyksellä todettava, että porvoolaisen pelaajaringin kapeneminen paluumuuttojen, vmtl:n ja pelikieltojen seurauksena on paikattavissa tarjoamalla tärkeätä peliaikaa omille junnuille – sen sijaan, että pelko putoamisesta tai nousumahdollisuuksien välttämätön ylläpitäminen pakottaisivat osallistumaan loppukesän kuumeiseen pelaajavärväykseen.

Futuran keskikenttämiehitystä vahvistamaan nostettu Benjamin Backman osoittikin kotijoukkueen pelaajapolitiikan oikeaksi, kun avaukseen nostettu ja täydet minuutit pelannut junnu oli käytännössä kotiryhmän parhaimmistoa punapaitoja vastaan. Benkun kaventava ja Futuran ainokainen olisi lisäksi kelvannut ottelun maalikoosteen kärkipaikalle – ikävä vain, että vieraat iskivät puolitoistatuntisessa peräti viisi osumaa epätoivoiseen tehtävään joutuneen Romun selän taakse.

Jos jossitella halutaan – ja miksei näin omalla sivustolla haluttaisi – kotipossella oli mahdollisuudet muovata käsikirjoituksesta täysin toisenlainen ensimmäisen puolituntisen aikana. Benkun, Vinin ja Antonin paikoista olisi normipäivänä soitettu satavarmasti verkkoja, ja Bobo Bolan hanskakäden heilahdus maaliviivalla ensimmäisellä peliminuutilla olisi todennäköisesti tullut jossain toisessa yhteydessä noteeratuksi. Kun puolituntinen ei kuitenkaan kotijoukkueelle merkintöjen tekemiseen riittänyt, käytti vieraiden Kelechukwu Nnajiofor itselleen lahjoitetut paikat varsin kliinisesti.

Tauko voi joskus muuttaa voimasuhteita totaalisesti, mutta tällä kertaa niin ei kotijoukkueen kannalta ikävä kyllä tapahtunut. Ennen kuin tunti oli ehditty kuluttaa pelikellosta, johtoasemassa vakuuttavaa peliä esittänyt Atlantis-ryhmä osui kolmannen kerran. Tällä kertaa maalarina toimi Lyam Friday, joka valkopaitojen alakertaa hassutettuaan iski ylälompsaan kilpaillen Benkun kanssa ottelun näyttävimmästä viimeistelystä. Vain viiden minuutin kuluttua Romu joutui kaivelemaan verkkoa jo neljännen kerran, kun kotialakerran sokkailu kostautui Charles Isimemen toimiessa kostajana.

Iltapuhteen harvoja valonpilkahduksia oli Benkun 1-4 -osuma, johon Jokke ja Vini taaksepudotuksineen tekivät upean esityön. Vastapalloon vedolle päästyään Benkku ei arastellut ampua reilusta 20 metristä millintarkasti oikeaan ylänurkkaan. Kun kymppimme taisteli muutenkin tasapäisesti niin maassa kuin ilmatilassakin, Veikkausraadin kotitähti ei olisi voinut osua sunnuntaina oikeampaan osoitteeseen.

Iskettyään vielä viidennen osuman viimeisillä minuuteilla Atlantis nosti itsensä ainakin tilapäisesti pois putoajan paikalta. Samalla katkesi Futuran 12 ottelun tappioton putki, ja kotiyleisö joutui todistamaan porvoolaisten ensimmäistä tappiota Keskuskentällä. Kaikki putket kuitenkin katkeavat aikanaan; Futuran sijoitus lohkonelosena ja syysjakson puolivälissä lähes sarjapaikkansa jo varmistaneena antaa kuitenkin mahdollisuuden keskittyä tuleviin otteluihin ilman suurempia paineita. Tulevan sunnuntain vierasottelu Mikkelissä vahvistuksia haalineen MP:n kotikentällä ei kaivanne lisäsytykettä taistelufiiliksiin pääsemiseksi.