Särkkälän Julle mukaan U-20 kuvioihin

Julle Futuran taisteluvarustuksessa 2010
Julle Futuran taisteluvarustuksessa 2010

U-20 valmentaja Kimmo Lipponen on valinnut viime kaudella Futurassa pelanneen Julius Särkkälän maajoukkueeseensa. Särkkälä on Futuran juniorityön satoa ja edusti kolmella kaudella (2008, 2009 ja 2010) myös Futuran edustusjoukkuetta 54 pelissä. Tällä hetkellä hän pelaa HJK:n reservijoukkue Klubi-04:ssa.

Joensuun Keskusurheilukenttä toimii näyttämönä Suomen ja Ruotsin alle 20-vuotiaiden maaotteluissa syyskuun alussa. Molemmat maajoukkueet lähtevät Joensuun kaksoismaaotteluun varsin samanlaisista lähtökohdista: alle 19-vuotiaiden maaottelut ja EM-karsintavaihe ovat ohi ja pelaajia tarkkaillaan jo alle 21 -vuotiaiden maajoukkuetta varten.

Maalivahti Jesse Joronen on pelannut parhaillaan käynnissä olevassa alle 21-vuotiaiden EM-karsinnassa Suomen maalilla ja on mahdollista, että hänen lisäkseen myös joku muu Ruotsi-otteluissa esiintyvistä pelaajista pelaa U21-joukkueen mukana kuluvassa EM-karsinnassa.

– Otteluissa tarkkaillaan pelaajia nykyistä sekä seuraavaa alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta silmällä pitäen. Samalla, kun ottelut tarjoavat valmentajille tilaisuuden tarkkailla pelaajia kansainvälissä ottelussa, niin näiden otteluiden avulla pelaajat pystyvät säilyttämään kosketuksen maaottelupeleihin, vaikka heidän oman ikäryhmänsä EM-karsintaa ei pelata tänä vuonna, kertoi Suomen valmentaja Kimmo Lipponen.

Valmentaja Lipponen nimesi joukkueeseensa 14 kenttäpelaajaa sekä kolme maalivahtia. Maalivahdeista Jesse Joronen on mukana ainoastaan ensimmäisessä ottelussa, minkä jälkeen hänen tilalleen toiseen otteluun tulee Juhani Pennanen. Joukkueeseen nimetään lisäksi kaksi kenttäpelaajaa elokuun aikana.

U20 (-92) Suomi – Ruotsi, Joensuun Keskusurheilukenttä:

 • lauantai 3.9.2011 klo 15:00
 • maanantai 5.9.2011 klo 12:00

Suomen joukkue:

 • Jesse Joronen, Fulham FC (mukana 3.9. pelattavassa ottelussa)
 • Walter Viitala, HIFK
 • Juhani Pennanen, AC Oulu (mukana 5.9. pelattavassa ottelussa)
 • Lum Rexhepi, FC Honka
 • Julius Särkkälä, HJK
 • Atte Hoivala, KuPS
 • Dani Hatakka, FC Honka
 • Kalle Kauppi, FC Inter
 • Santeri Mäkinen, TPS
 • Tim Väyrynen, FC Honka
 • Nikolai Alho, HJK
 • Jesse Ahonen, FC Honka
 • Aleksi Paananen, KuPS
 • Ville Salmikivi, FC Viikingit
 • Jesper Engström, VPS
 • Jaakko Rantanen, FC Lahti
 • Ali Al Take, ÅIFK

Joukkueenjohto:

 • Kimmo Lipponen, päävalmentaja
 • Simo Valakari, valmentaja
 • Kari Laukkanen, mv-valmentaja
 • Stefan Strömborg, fysioterapeutti
 • Jaakko Tawast, huoltaja