MP haki vaivatta vieraspisteet Porvoosta

Pallokentällä ei juuri tilaa jätetty Futuralle
Pallokentällä ei juuri tilaa jätetty Futuralle

Futura – MP 0-3 (0-1)

  • 17′ 0-1 Mika Roivas
  • 58′ 0-2 Denis Lima de Assis
  • 87′ 0-3 Dimitri Klimov

Futura: Olenius, Pösö (90+’ Peltonen), Majander, Göksil, Backman (62′ Tirkkonen), Lampinen, Oikkonen, Samuel, Eerola, Ebongue, Kalatsev

Penkillä: Pietinen, Britschgi, Aarnemäe

Lauantaina nähtiin ja koettiin Pallokentän tekonurmella sen luokan antikliimaksi, että näin jälkikäteen arvioiden olisi aivan hyvin voinut jäädä kotiin katsomaan Saksan ja Tanskan tähdittämää laadukasta  jääkoronamatsia. Keinonurmialustasta huolimatta voi illan annin nimittäin tiivistää kahden heikon joukkueen väliseksi tökkimiseksi, josta pisteet raapi mukaansa se vähemmän huono kokoonpano. Jos tältä pohjalta pitäisi jakaa sarjapaikkoja, ei nelosta korkeampaa kiinnitystä voisi pokerin pettämättä lähteä tarjoamaan kummallekaan.

Kausi on kuitenkin pitkä, eikä Futuran ensimmäisten kahden ja puolen matsin rämpiminen vielä ratkaise mitään. Tosin jokaiselle kaudelle väkisin napsahtava heikon rupeaman oljenkorsi alkaa kohta olla käytetty, eli vastaaville notkahduksille ei ole jatkossa enää juurikaan varaa. Usko omiin on kuitenkin sen verran jämäkkä, ettei oman pelin löytyminen epäilytä hetkeäkään — olkoonkin, että nyt ollaan siitä vielä sairaan kaukana.

Illan vetisestä ja tuulisesta puhteesta on mahdotonta nostaa yksittäisiä pelaajia ylitse muiden, vaikka koko 90 minuuttia tuli varsin epämukavissa olosuhteissa sneppailua väijyttyäkin. Veikkausraati olisikin voinut osoittaa olevansa tilanteen tasalla ja jakaa tähdet suoraan ottelun tuomarikolmikolle, joka voi olla kentällä luudanneista lauantaiseen suoritukseensa kaikkein tyytyväisin. Toki vierailija arvostanee suuresti Porvoosta haettuja kolmea pistettä, varsinkin kun Urskin poikienkin kausi on lähtenyt Kakkosessa poikkeuksellisen himmaillen käyntiin.

Porvoolaisten suurin ongelma on nähdyissä peleissä ollut se, ettei yhdestäkään kaksinkamppailusta jää edes luuta käteen. Kun kentällisessä on keskimäärin kaksi pelaajaa, jotka ovat valmiita taistelemaan pallosta muutenkin kuin silmät kiinni pakittamalla sekä viemään taklaukset loppuun asti, irtopallojen prosentuaalinen voittaminen on sula mahdottomuus. Lauantaina Pallokentällä kirmasikin vain yksi joukkue, joka oli päättänyt katkaista voitottoman putkensa lyhyeen — eikä se ollut valitettavasti Futura.

Kun MP-kemujen raporttiin ei juuri ylisanoja saati osallisten nimiä voi upotella, lienee parasta kääntää katseensa jo tulevaan keskiviikkoon, jolloin neppiksen keula kääntyy kohti Kotkaa ja KTP-ottelua. Kotijoukkue on veivannut neljästä ottelustaan jo viisi pistettä, joten pistepotin täydennys pystyraitojen kustannuksella vaatii Futuralta melkoista asennemuutosta. Omasta ja lukijoiden puolesta saa siis toivoa, että joukkoherätys on tapahtumassa ja seuraavan raportin säveltämiseen voi alkaa valmistautua allegroa tapaillen.