Futuran voitottomien otteluiden putkelle jatkoa

Kala pelipäällä vanhalla kotikentällään
Kala pelipäällä vanhalla kotikentällään

KTP – Futura 3-2 (1-2)

Futura: Olenius, Määttä (76′ Pösö), Majander, Kalatsev, Ebonque, Oikkonen, Göksil (69′ Tuovila), Samuel, Lampinen, Eerola, Tirkkonen (80′ Britschgi) – Penkillä: Pietinen, Isosalo, Backman, Conti

  • 12′ 0-1 Niclas Kalatsev (rp)
  • 33′ 1-1 Aleksi Tarvonen
  • 37′ 1-2 Georges Ebonque
  • 58′ 2-2 Niko Ikävalko
  • 75′ 3-2 Niko Ikävalko

Vaikka lopputulema Kotkan-reissusta olikin kaikkea muuta kuin tyydyttävä, valon kajastusta putken päästä on kuitenkin näkyvissä. Toisen jakson vartin mittaisia Ikävalko-reivejä lukuunottamatta porvoolaiset pelasivat ihan kelvollisen ottelun — siis jos vertailukohtana pidetään kauden aiempia sarjamatseja. Tinken ensimmäinen avauksessa ja Henkan vapautuminen pelikiellosta toivat peliin lisää ennen kaikkea ryhtiä, ryminää  ja rauhallisuutta. Kaipa tässä on sitten varaa bygiä vielä sen verran, että saadaan Antonkin omalle tasolleen sekä edelliskausien ässät Olli ja Ville puettua viimein pelipaitaan. Jotenkin ei voi välttyä fiilikseltä, että kausi 2012 alkoi Futuran osalta muutaman viikon liian aikaisin.

Dannen siirtyminen enemmän tai vähemmän omalle paikalleen toppariksi ja John Samuelin nosto keskikentän pohjalle näytti olevan hyvä veto J. Korhoselta. Johnin vanbommelmainen rikkova pelityyli sopiikin paremmin oman boksin ulkopuolelle, olkoonkin, että N. Ikävalkon vaparimaalin perusta kuokittiin kuudentoista nurkalla juuri Johnin toimesta. Todettakoon tässä kuitenkin subjektiivisesti, että Johnin fyysinen ja peittelemätön pelitapa tarjosi keskivertotuomitsijalle aidan matalimman kohdan mitä pillittämiseen tulee, kun taas pystyraitojen harkitusti jemmattu kädetvastustajanselässä-vehkeily olisi puolestaan vaatinut jo huomattavasti harjaantuneempaa rikesilmää mustiin pukeutuneelta.

Futuran onnistujista mainittakoon Niclas Kalatsev, joka pyöritteli vanhoja joukkuetovereitaan antaumuksella, saaden siitä palkinnoksi hellyttäviä kommentteja ja uusia kutsumanimiä vitsikkäältä kotkalaisyleisöltä. Täsmäkesot ja aktiivinen hakeutuminen vedolle loivat epävarmuutta kotijoukoissa ja yksitoistametrisen leipominen sisään J. Koposen sormien kautta oli jo plussaa. Tykkää-nappia pitää painaa myös Cihanin kohdalla, vaikka matka parhaiden päivien tasolle on yhä käynnissä. Suunta on kuitenkin oikea, ja olisin saletisti tykännyt toisenkin kerran täyden 90 minuutin esiintymisen jälkeen.

Porvoolaisten ykkönen oli kuitenkin veikkausraatia kompaten Georges Misse Ebonque, jonka 90-minuuttinen uurastus ei jäänyt huomaamatta raadin ulkopuolellakaan. Väsymätön luudaaminen ja hereilläolo palkittiin Arto Tolsa -areenalla maalilla, kun kotivahti adjutantteineen jäivät odottamaan jatko-ohjeita irtopallon pudottua kolmeen metriin. Pommi lähietäisyydeltä vei Futuran tauolle poikkeuksellisessa johtoasemassa, joten siihen asti kaikki näytti vielä hyvältä.

Toinen jakso toi kuitenkin kopista kotiryhmän, joka ei ollut valmis luovuttamaan pisteitä vierailijoille. Porvoolaisten pisteryöstäjien paon eteen heittelivät piikkimattoa erityisesti herrat Janne Laakso ja Niko Ikävalko, joita vierailijat eivät tuntuneet saavan aisoihin edes kielletyillä keinoilla. Varsinkin Ikävalko keräsi suojatessaan sen verran empatiaa oikeudenjakajalta, että pillinviheltely alkoi kuulostaa katkottomalta. Pari maalia kruunasivat pelimiehen päivän ja siirsivät KTP:n kuljettajan paikalle, josta ei sitten enää hanuria irroitettukaan Futuran hurjasta loppukiristä huolimatta.

Näillä jaoilla porvoolaiset eivät siis saaneet Ikävalkoa ja Laaksoa kuriin, vaikka yritys oli kova. Yrittämisen perään onkin tullut huudettua, mutta pelkästään sen varaan ei joukkuetta voi tietenkään kasata. Nyt pitäisi vielä heruttaa viimekauden Kakkosen pelimiehistä esille se mikä sai kotiyleisön karauttamaan rinta rottingilla Keskuskentän katsomoon edelliskaudella. Jos nyt ei ihan vielä viitsikään kriisistä ryhtyä poraamaan, niin yksi piste neljästä ottelusta maalierolla 4-13 on millä tahansa matematiikalla kaikkea muuta kuin parahultaisesti käynnistetty ottelusarja.

Tulevana maanantaina bannit Keskuskentälle lienevät historiaa, joten ensimmäisessä todellisessa kotiottelussa vierailijan koppiin majoittuva Kiffen saa valitettavasti toimia Futuran voittotilin avajaisten välikappaleena. Kello 18:30 alkava peli tarjoaakin loistavat mahdollisuudet pistepussin nelinkertaistamiseen, sillä ennakkotietojen mukaan Kiffenin rosterista ei löydy lisää Nikoja.